Bored-Author Bored-Author komentáře u knih

☰ menu

Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma Benjamin Alire Sáenz

Oproti prvnímu dílu je tento opravdu trochu slabší, ale i tak jsem v něm našla jakési kouzlo, které mě donutilo knihu přečíst skoro na jeden zátah. U obou knih platí, že mají své smutné, veselé a i trochu trapné momenty a proto je zbožňuji.

10.08.2023 4 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Do této knihy jsem se doslova zamilovala a beru ji do ruky ať už jsem smutná nebo veselá. Příběh je nádherně napsaný a já po celou knihu doufala ať ještě nekončí. Musím se přiznat, že ji beru skoro všude s sebou hlavně na dovolené.

10.08.2023 5 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

U této knížky jsem občas zapomínala, že vlastně čtu. Knížka byla poutavá a pravděpodobně zvážím přikoupení i ostatních dílů. Přesto že to není to nejúžasnější fantasy, které jsem kdy četla.
Dávám solidní čtyři hvězdy za svou originalitu a čtivost.

10.08.2023 4 z 5


Hra Hra Leopoldo Gout

Kniha, kterou jsem musela číst na dvakrát, abych jí naprosto porozuměla. Což ovšem nic nemění na tom, že jsem si ji velmi oblíbila. Trochu mě mrzí, že nejsou přeloženy i ostatní díly této série, ale co naplat.
Upřímně, po přečtení této knihy, jsem měla strašnou chuť sednout za počítač a naučit se programovat. Doufám, že nejsem jediná :)

26.06.2023 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Naprosto příkladný zástupce červené knihovny a u mě naprostý favorit, pokud jde o podzimní čtení. Velmi oddechová kniha, ve které se prakticky nic moc neděje, ale i tak člověka dokáže skvěle pohltit a vcucnout do děje. Člověku už se pak ani nezdá, že je to taková bichle. Já jsem si třeba i přála, aby bylo stránek více a já ještě nemusela opouštět to uklidňující prostředí univerzitní knihovny.

26.06.2023 5 z 5


Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Tak abych to shrnula: Kniha mě bavila asi jen hned poté, co jsem si ji zakoupila. Přečetla jsem ji skoro jedním dechem a, i když už jsem četla i lepší, tak se řadila mezi ty oblíbenější v mé knihovně.
Můj druhý pokus o přečtení skončil tak rychle, jak začal. Přečetla jsem asi jednu stránku a knihu zklamaně zabouchla.
Je to skvělá kniha na úplné (a tím myslím úplné) vypnutí mozku. Člověk nad ní nemusí nijak moc přemýšlet. Možná proto mi ta kniha už na podruhé moc nesedla
Dávám solidní dvě hvězdy a doufám, že se k ní ještě někdy vrátím.

26.06.2023 2 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Když jsem tuto knihu vzala do ruky poprvé, přečetla jsem asi 1 kapitolu a vrátila ji zpět do knihovny. Asi po 2 letech jsem se k ní rozhodla vrátit a tentokrát, i když to byla hodně dlouhá cesta, jsem ji konečně dočetla. Je to opravdu chytlavý příběh co stojí za přečtení. V některých momentech mi připadala kniha trochu zmatená a Paul trochu moc bez emocí, ale to k němu prostě patří. Film jsem viděla a trochu mi pomohl se zorientovat v prostředí Arrakisu.

05.03.2023 4 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Tento díl mě ze všech tří bavil nejméně. Čtyři hvězdy dávám jen proto, protože se zde objevil Nikolaj, který svým důvtipem a humorem knihu trochu zachránil.

05.03.2023 4 z 5


Neobyčejní Neobyčejní V. E. Schwab (p)

Tuto knihu jsem přečetla v angličtině a musím říct, že se k ní stále ráda vracím. Je na ní něco tajemného a pokaždé co to čtu si všímám dalších a dalších detailů, které mi při předešlých přečteních unikly. Opravdu skvělá kniha a druhý díl také. Mohu jen doporučit.

05.03.2023 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Podle mě je tato kniha už trochu moc. Četla jsem jsi už docela dávno, ale nic na té knize mě nezaujalo natolik abych si ji přečetla znovu. Pokud se ale přikloním k faktu že tu knihu nenapsala sama Rowlingová, tak se trochu smiluji a řeknu, že to byla docela čtivá fanfikce, která si jistě své fanoušky na světě najde.

18.01.2023 2 z 5


Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

Knihu jsem si zamilovala již od začátku a nadšení mě neopustilo ani ke konci.
Už je to nějaká doba co jsem ji četla naposledy, ale přemýšlím, že se k ní už brzo vrátím. Postava Leonarda mi byla svým způsobem blízká a neskutečně mě bavil styl jeho myšlení.
Pan Silvermann rozhodně patří k lidem, které bych chtěla potkat i v reálném životě a nejen na stránkách knih.

04.01.2023 5 z 5