Bobrisko Bobrisko komentáře u knih

☰ menu

Amerikou od severu k jihu Amerikou od severu k jihu Leoš Šimánek

Na cestopisy moc nejsem, ale tohle nemá chybu. Jednoduchý popis, žádné sr**í se stylem psaní, prostě jak to příjde pod ruku, tak to je na papíře. A to nemluvě o množství zajímavých info, o kterých normální člověk nemá žádný tušení (a pokud jo, tak naprosto minimální a okrajové)..

07.08.2014 4 z 5


Smrt favorita Smrt favorita Dick Francis (p)

Od Francise jedna z nejlepších. Ne, že by byly všechny jeho díla na jedno brdo a pořád to samý, ale tahleta je prostě něčím jiná a zvláštní..

07.08.2014 5 z 5


Corleone Corleone Mario Puzo

Pro fandy mafie a podsvětí ze sicilsko-amerického prostředí, nebude rozhodně zklamaný. Vito Corleone je obchodník z podsvětí, který se řídí čestností a úctou - vše bere jako obchod. Nádech tomuto dílu dává postava Lucy Brasiho, která dělá paseku ve všech ohledech a komukoliv. Jinak má kniha své kouzlo a dobře se čte. Jen by někdo (stejně jako já) mohl mít určitou dobu problém s rozlišováním postav. Trvalo mi například asi 50 stran než jsem se v tom zmatku rozkoukal a zjistil ze Guiseppe a Joe jsou jedna a ta samá osoba. Je to naprosto logický, dyť jde o stejné jméno, ale v tom počátečním zmatku to prostě nejde odhalit. A pak to začne najednou všechno dávat smysl :))

07.08.2014 4 z 5


Motýlek 2. díl Motýlek 2. díl Henri Charrière

První díl byl více našlapaný akcí a jednotlivými situacemi, kdy se něco v dělo táboře a kolem něj. Druhý díl je spíš o tom, jak nezdolná síla a vůle hlavního hrdiny překonává vše a žene ho nezdolná touha po svobodě. Každopádně kdo přečetl 1.díl, musí si přečíst i ten 2. ..

07.08.2014 4 z 5


Tvůj stín Tvůj stín Jeffery Deaver

Výborná kniha. Na úroveň Sběratele kosti to určitě nemá, ale rozhodně má kniha svoje kvality. Napětí zde je, taková ta nejistota a nevědomost, co se může stát a zajímavý závěr. Dle mého názoru je to trošku moc překombinovaný, zamotaný a je tam moc "pastí-lží", které člověka matou a dělají mu z toho guláš. Každopádně přímočará a sympatická postava agenty Danceové dává knize jakýsi řád a určitý směr, kterým se děj ubírá..

07.08.2014 4 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Dlouho mi trvalo nez jsem se k této knize dostal, ale musím říct, že mě naprsto ohromila. Kniha má vše, co od detektivky můžete čekat - napětí, spád, akci, žádná hluchá místa, vše je vysvětleno (co, jak, proc ...) a úžasný a nepředvídatelný závěr, který bych rozhodně nečekal.. Ikdyby další díly od Deavera byly lepší, tak stejně tahle pro mě bude nej. Autor si totiž nasadil tímto dílem hodně vysokou laťku, takže jsem zvědavý jak to bude dál :)

07.08.2014 5 z 5


Motýlek 1. díl Motýlek 1. díl Henri Charrière

Zajimavý příběh napsaný dle vlastních prožitků a zkušeností v životě. Stále se něco děje v příběhu a navíc se člověk dozvídá spoustu nových a zajímavých věcí o koloniích a trestaneckých "táborech", o kterých jsem třeba já před přečtením této knihy neměl vůbec tušení. Toto dílo by nemělo chybět v žádné knihovně. Je to prostě klasika..

03.08.2014 5 z 5