Balci007 Balci007 komentáře u knih

☰ menu

Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Zatím jsem od autora četl pouze sérii se Servazem a toto bylo něco úplně jiného, nicméně líbilo se. Mám rád knihy ve kterých jsou moderní technologie, spiknutí, záhadná úmrtí atp. V této knize je vše, jen Servaz zatím o hvězdičku vede, nicméně těším se na další autorovu knihu.

01.01.2021 4 z 5


Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

Pro mě jednoznačně zklamání, Reachera mám rád, prvních 20 dílů jsem přečetl během několika měsíců a byla to jízda. Tento díl ale nemá ten náboj, tu patinu tuláka v zapadákově co vychlastá hektolitry kafe někde v motelu a pak řeší ujetiny typickejch amíků.v zajímavejch lokacích nebo řeší případy v armádě, to mě bavilo. Posledních několik dílů ale už není co bývalo. Nevím, možná je to tím, že dřív jsem četl knížky několik hodin denně před spaním a jednu Reacherovku jsem slupnul za 2 dny, teď přečtu pár stránek po druhé v noci a u poslední usínám, tak se do děje tolik nedostanu, ale prostě ta knížka mě nedonutí se "zažrat". Pro mě asi nejslabší Reacher. Chybí mi tu nějaká zápletka, nějaké překvapení i napětí, prostě nic. Braková oddechovka (a to u takového Heteši či Kotlety se bavím daleko víc). Zklamání pane Childe:(

17.11.2020 3 z 5


Umění vítězit Umění vítězit Phil Knight

Nejdříve mě kniha tolik nebavila, potom se to rozjelo a nakonec všechno spojilo. Zajímavá kniha o Philu Knightovi a Nike (v tomto pořadí). Nejdřív se mi zdály životní pasáže trochu rozvláčné, očekával jsem více o společnosti. Pak jsem očekávání opustil a knihu si nakonec vychutnal. Vzhledem k tomu, že největší rozmach Nike se kryje s mým mládím, tak jsem si jako jejich fanoušek i zavzpomínal na svoje sportovní začátky, jak jsem tuto značku vnímal a jaká byla v tá době realita. Prostě bavilo mě to:)

30.12.2019 5 z 5


Havanská bouře Havanská bouře Clive Cussler

Moje první zkušenost s autorem a zatím jsem mu na chuť nepřišel. Kniha má zajímavý a aktuální námět, ale dlouho se mi linky nepropojovali což bylo tím jak jsem se se čtením loudal a to zase tím, že jsem se musel nutit, prostě jsem se na čtení netěšil... Zkusím ještě další díl jestli to bude lepší

10.09.2019 3 z 5


Žádná chvíle není poslední Žádná chvíle není poslední Petr Heteša

Pro mě slabší kousek, celé se mi to zdálo jaksi nedotažené. Akce byla, příběh valí jako vždy, hrdina v poho i když u Heteši spíš průměr, zápletka jakbysmet. Tak na lepší 3,5 hvězdy. Těším se na další kousek, nakoupeno mám:)

18.01.2019 4 z 5


Ultimátum Ultimátum Vince Flynn

Slušná jízda, konec trochu přitažený za vlasy, tím co zloduch vymyslel už nic moc získat nemohl..., ale jinak pěkně akční

03.01.2019 5 z 5


Nepřítel státu Nepřítel státu Vince Flynn

Perfektní, šlo by klidně i protáhnout. Sebranka sice trochu jako liga výjimečných:), ale klape jim to. Pro mě jeden z nejlepších dílů.

24.12.2018 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Po přečtení dalších dvou dílů se vracím k hodnocení prvního a musím přidat hvězdíčku, protože se mi zdá o malinko lepší než pokračování (Noc mě ještě čeká). Napínavý příběh, tajemství z minulosti, musím se však přidat k ostataním - počet stran je zbytečně vysoký,

17.06.2018 5 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Velice zajímavé a mrazivé téma, jen se mi zdálo, že poslední čtvrtina byla v pomalejším tempu a trošku slabší. Za mě 80%

17.06.2018 4 z 5


Fatal Virtual Fatal Virtual Petr Heteša

Mě se to líbilo:) Celkem aktuální téma. Teď musím s Hetešou přestat, chci skončit s cigárama a při čtení jeho knih to nejde:-D

13.04.2018 5 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Koupil jsem eknihu v předprodeji a nějak mi nedošlo, že si budu muset na zbývající 2 třetiny pár dní počkat... Takže jsem se na straně 131 vztekl a vypadl jsem z tempa:). No nic, téma knihy je nadmíru aktuální a příběh znovu "odsejpal", tentokrát toho myslím na Eriku padlo až moc a to myslím tak, že některé drobnosti se mi zdály jaksi navíc. Také vyšetřování nebylo tentokrát tak brilantní, některá vodítka jaksi vyšuměla a bylo to víc o náhodě i když nemuselo. Mám trošku pocit, že se mění autorův styl nebo duch v jakém byly psány předchozí - hlavně první dva - díly. Dřív mi to vyhovovalo víc, ale každopádně jsem zvědavý na další díl, třeba se mi to jen zdá:)

20.03.2018 4 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Nebýt tématu, tak bych jednu hvězdu ubral. Kniha opět zajímavá, děj svižný, jen rodinná linka mě iritovala. Každopádně Dívka v ledu zatím vede. Nevím jak to popsat, ale pro mě sice velmi mírně, přesto klesající tendence:( Na 4 hvězdy ale stačí a pátá díky tématu.

20.03.2018


Morphin Red Morphin Red Petr Heteša

Kniha mě opět bavila moc, jen se z toho nápadu dalo vytřískat víc (na jedné straně neúplné vypořádání se s minulostí, na druhé až příliš jednoduchá jízda). Celkově jsem se ale zase bavil a tak to má být:)

08.02.2018 4 z 5


Nevermore Baltimore Nevermore Baltimore Petr Heteša

Rozporuplné pocity. První dvě třetiny byly pomalejší, ale mě paradoxně seděly víc svojí ponurou atmosférou, závěr byl akční, ale tolik mě nebavilo rozuzlení (nebavilo je možná silné slovo). Celkově hodnotím tak, že mě kniha bavila a tím, že mi nesedl konec na 100% se nenechám rozhodit, spousta lidí to může vnímat naopak. Vrhám se na další kousek z dílny Heteša:)

30.01.2018 4 z 5


Infico Infico Petr Heteša

Paráda, skvělý nápad generující perfektní "mezipohlavní" konflikty dotažený do konce dialogy, které fakt bavily a sem tam i dostaly. Párkrát jsem se neubránil chechotu:)

30.01.2018 5 z 5


Tekuté krystaly Tekuté krystaly Petr Heteša

Můj první Heteša a musím říct, že jsem mu přišel na chuť. Sci-fi jsem měl vždycky rád, ale už několik let jsem byl na vlně thrilleru (s výjimkou nedávných, a dobrých, Akt X). Možná je čas na flashback:) Zkusím další dílko a uvidím...(právě jsem jich dokoupil 5:)

08.01.2018 5 z 5


Akta X - Nikomu nevěř Akta X - Nikomu nevěř Jonathan Maberry

Slušná porce povídek s notoricky známými postavami. Jako u každé sbírky povídek jsou některé lepší a některé horší, některé jsou však skvělé a za mě je těch dobrých většina. Stojí za to přečíst a navnadilo mě to na další díl.

14.12.2017 4 z 5


Večerní škola Večerní škola Lee Child

Reacher ještě v armádě, Nagleyová, šmrnclé tajnými službami a přesto, že se odehrává relativně dávno, zápletka nadmíru aktuální.
Reacher je můj oblíbenec, ale tento díl měl trošku smůlu. Ne že by nebyl dobrý, ne že by nebyl napínavý, a možná to bylo tím, že se mi vklínil mezi dva Cartery a to je jiná káva... Doufám, že mě neovlivnilo totálně zpackané obsazení zfilmovaných dílů - Tom Cruise? vtf nebo spíš LOL?:)

08.07.2017 4 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Perfektní, přestože jiné, snad ještě lepší než ostatní díly, zatím rozhodně nejdrsnější. Přečten během jednoho dovolenkového dne - nešlo jinak, nešlo odložit:)

08.07.2017 5 z 5


Noční pád Noční pád Nelson DeMille

Výborná kniha od začátku do konce, ale ten závěr pro mě jeden z nejlepších za dlouhou dobu. Nutí hodně k zamyšlení a nabízí více vysvětlení, každý si najde to svoje. Dokážu si představit, že pokud to v USA půjde nastoleným směrem, tak si do 10-20 let podobnou knihu nikdo nedovolí napsat...

17.10.2016 5 z 5