Avantýra Avantýra komentáře u knih

☰ menu

Legenda Legenda Marie Lu

Dlouho mi trvalo, než jsem knihu konečně někde našla. O to déle mi trvalo, než jsem přelouskala začátek, ve kterém jsem se místy ztrácela. Ale potom.. Upřímně, přečíst knihu během pár hodin se mi jen tak nepodaří. Naprosto skvělá kniha, zápletky, postavy, vztahy.. no prostě všechno. Hádám, že do rána (za 6 hodin vstávám) ještě stíhám přečíst aspoň druhý díl.

18.10.2015 5 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Původně jsem si ji chtěla koupit ještě v předprodeji, protože už předtím mě zaujala. Nakonec jsem to odložila, následně zapomněla, ale když jsem ji viděla v knihovně, neodolala jsem a okamžitě si ji přinesla domů. Bohužel než jsem se k tomu dokopala, to chvíli trvalo.. A zůstat vzhůru do pěti do rána, protože mě příběh tiché Avery a neuvěřitelně vytrvalého Cama (a jeho neustálé zvaní na rande, které Avery odmítala) zaujal, k tomu se nedá říct nic jiného, než že si to zaslouží pět hvězdiček. Měla jsem v plánu ji zítra vrátit, ale to nemohu - jak bych mohla celý den vydržet bez Avery a Cama? Minimálně jednou si ji ještě přečíst musím, o tom se s nikým bavit nebudu.

05.10.2014 5 z 5


Dokonalý pár Dokonalý pár Ally Condie

Kniha si zaslouží všech pět hvězdiček a rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Skvěle napsané, obsahuje to děj, je tam nějaká ta láska i napětí a smutek. Netuším, kolik lidí ovlivnila tak jako mě, ale jako jedna z mála knih jsem se u ní musela zamyslet. Autorka perfektně shrnula, co by kdyby. Co kdybychom si nemohli nic vybírat? Nemít tu možnost si najít svou lásku. Určit si sami, kde a s kým budeme bydlet. Dokonce bychom si ani nemohli vybrat svou vlastní práci. Co by to bylo za život, ve kterém by za nás rozhodovali ostatní?

02.08.2014 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Knihu jsem četla ve čtečce, ale okamžitě jsem si odložila peníze na její koupení. Je to jedna z mála knih, u kterých jsem vydržela do dvou do rána vzhůru i v případě, že jsem za čtyři hodiny měla vstávat do školy. Když se začtete, už vás to nepustí do doby, než to budete mít celé za sebou. Teprve poté nastává kritická situace, kdy si nejste jistí, jestli spánek stojí za zmínku, nebo rovnou chytnou po druhém dílu.

Je to jako rozhovor mezi mnou a druhým dílem:
"Připravená?"
"Připravená, jestli jsi i ty."

Úžasně čtivé, skvěle zpracovaná kniha. Vřele doporučuji! :)

31.05.2014 5 z 5