anys3739 anys3739 komentáře u knih

☰ menu

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Kniha obsahuje zajímavý námět. Takových možností na skvělých zpracování, ale tohle? Ze začátku jsem si říkala, ok - nějaká změna, třeba to bude dobrý. Těšila jsem se jaký to bude vzrůšo. Nikoliv, jestli jsem na začátku knihy s vyprávějícím nějakým způsobem rezonovala tak ke konci bych ho v tom lese fakt nechala.
Takováto témata jsou mi blízká, věřím, že to co se tam děje je i možná skutečnost. Čekala jsem že to budou fakt Jevy, když už je to na knihu a film, věci mezi nebem a zemí, a né takovéhle "záhady", které ještě vyprávějící zkazí. Ale tomu týpkovi co to vypráví, bych nevěřila ani nos mezi očima a to ho ani nemusím vidět. Z vlastní zkušenosti vím, že feťákovi se plnohodnotná realita věřit opravdu nedá.

Knihu je pro mě zklamáním a dočítám jen z povinnosti abych jí mohla odškrtnout.
Mít jí fyzicky v ruce (čtu e-knihu) vyhodím jí z okna.

30.06.2022 2 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

První díl super, ale u druhého dílu jsem měla problém donutit se ho dočíst. Přišlo mi to dlouhé, táhlé, zbytečně detailní. Tzv. unuděna a přehlcena zbytečnými podrobnostmi. Díl by se zvládnul stáhnout na polovinu obsahu.
Jinak zajímavé téma s potencionálem. Děj vtáhne, střídání vyprávění postav naprosto perfektní. Kniha se mi líbila, jen kdyby to autor opravdu sesekal na polovinu, bylo by to daleko čtivější a zajímavější.

23.05.2022 3 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Styl a příběhy autora jsou velmi fascinující. Sérii s Erikou Fosterovou jsem zhltla jedním dechem. Začátek další série s Kate Marshallovou též nemá chybu. Nechápu kam na to stále chodí.
Děj byl chytlavý, čtivý a velmi napínavý. Na mé gusto to bylo už trochu moc, ale jinak se mi kniha velice líbila. Další díl na sebe nenechá dlouho čekat.

28.04.2022 4 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se těšila, předchozí dvě knihy mě nadchly. Bohužel jsem ale zklamaná. Obávám se, že tato kniha dostala nálepku bestseller jen z důvodu, že autorka měla první knihu hit a počítá se, že i další takové budou. Bohužel naprosté zklamání. Kniha byla vulgární, pomalu na každé stránce vulgární slovo, i dlaždiči mluví slušněji.. Postavy agresivní, žádný spád, žádný kvalitní nápad, nic co by čtenář byť na jedno procento měl rád. Knihu jsem dočetla jen z povinnosti.
Každá z postav byla znechucená životem. Přišlo mi, že i autorka trpí nechutí do života, v podstatě díky jedné z postav zhejtila i svůj styl psaní knih.
Opravdu ale opravdu tuto knihu bohužel řadím do naprosto zbytečných.

11.04.2022 odpad!


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Další skvělá fantasy autorky. Originální nápad proměněný do světa knih, děj čtenáře vtáhne a než si uvědomí, že začal je na konci knihy.
Je to má 4 kniha od autorky a jako předchozí je i tato kniha pro mě jedna z nejoblíbenějších.

11.04.2022 5 z 5


Led nebo oheň Led nebo oheň Sara Raasch

Druhý díl mě od první chvíle vtáhl, přečteno jedním dechem.
Stejně skvělý jako první. Napínavé, propletené nečekanými vyústěními.
Těším se na třetí díl.

11.04.2022 5 z 5


Naivní manželka Naivní manželka Amy Lloyd

Toto téma je mi velice blízké, kniha mě od začátku bavila. Děj byl napínavý, chvílemi sice nezáživný, závěr překvapivý. Ve výsledném zhodnocení jsem spokojená. Autorka skvěle vystihla jak postavy tak skutečné problémy v právním systému Ameriky. Postavy odpovídají skutečnému chování v reálu osob z obou stran, jak ze strany Dennise tak i ze strany "naivních" slečen Sam, Lindsay či Carrie.

Musím zklamat ty, kterým Sam přijde jako blbka. V porovnání s Lindsay byla prozíravější. Z vlastní zkušenosti, jako bývala partnerka odsouzeného, vím, jak dokonale si umí omotat srdce ženy ať je sebechytřejší, otlučená životem či má vysoké morální hodnoty. Podceňovat jejich schopnosti vás ovlivnit se nevyplácí. Čím horší čin, tím "manipulaci" dotyčný zvládá líp. Postava Sam je vystižena podle skutečnosti a podle mého naprosto skvěle.

07.01.2022 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Nedočteno. Tak jak první díl nezklamal ani nenadchl, tak jsem druhý díl musela po 100 stránkách odložit a s jistotou už nikdy tuto sérii a pravděpodobně ani žádnou jinou knihu od autora do ruky nevezmu.
Jediné co mohu autorovi pochválit je nápad na děj, ale bohužel styl psaní a neustálé bezvýznamné těkání z místa na místo opravdu ale opravdu nepřeje kvalitnímu čtení. Komplikovanost knih a děje vždy kvituji, ale toto se bohužel nedalo. Zbytečné situace, přeplácanost, přehršel zbytečných postav a neustálé přeskakování mezi těmito prvky skvělému námětu velice uškodilo.

07.12.2021 2 z 5