AndyT AndyT komentáře u knih

☰ menu

Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

Bohužel nedočteno.
Knihu jsem začala číst sama od sebe - ne kvůli povinné četby, ale dokázala jsem se prokousat jenom prvním dnem.
Všechny povídky mi přišly na jedno brdo a navíc zdlouhavé a nudné. V podstatě si pořádně nepamatuju ani jednu.
Jedna hvězdička za nápad a to, že i po tolika letech od vydání, mě kniha neunudila k smrti a někdy i pobavila.

01.01.2019 1 z 5


Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

4,5*
Kniha mne svou anotací hodně zaujala a já čekala vynikající strašidelný thriller/horor. S potěšením mohu oznámit, že jsem jej získala. Zajímavé a poutavé prostředí, tísnivá atmosféra, napětí, ... To všechno je v knize obsaženo. Děj mě do sebe vtáhl tak, že jsem byla schopná i vstávat dříve a před školou si ještě číst. Jediné mínus, za které jsem také strhla půl hvězdičky, je pro mne to, že z důvodu střídání dvou příběhů, se autorka občas připravila o pečlivě budovanou atmosféru. Oba příběhy mě bavily a krásně do sebe zapadly, jen to prostě nebylo úplně ono.
Každopádně, toto není příliš velký problém, a proto knihu doporučuji.

11.06.2017


Propast času Propast času Roman Bureš

No,
Kniha má vskutku výborný námět, zbožňuju cestování časem a to, změny se zde časové roviny dokonce promíchaly je opravdu dokonalé. Styl psaní mi sedl, akorát na začátku jsem si neuměla zapamatovat kdo je kdo, ovšem po pár stránkách jsem se jména naučila a kniha se četla téměř sama. :) To proč dávám jen čtyři hvězdy je ze dvou důvodů. 1. Kniha je vcelku sprostá (hlavně teda na začátku, ale potom už je to celkem v pohodě)
2. V některých momentech (a že jich nebylo málo) mi přišlo, jako bych četla červenou knihovnu.
Na začátku čtení jsem chtěla dát tři hvězdy, právě kvůli těmto důvodům, ale to, že ve mě kniha dokázala vyvolat tak silné emoce (radost, beznaděj, zlost a dokonce i pláč) nemůžu nechat bez povšimnutí.
Tudíž knihu rozhodně doporučuji! :)

***SPOILER!***


P.S. Nikdy autorovi neodpustím, že nechal zemřít moji nejoblíbenější postavu - Luciuse.

12.08.2016


Muka Muka Lauren Kate

Co na to říct? První díl, tedy Pád, se mi opravdu hodně líbil, i když měl své mouchy. Například autorčino natahování. Z druhého dílu jsem přečetla asi 100 stran a poté knihu odložila, protože jsem se do čtení musela vyloženě nutit. Nejspíš to bude stylem psaní.(I když v prvním díle se dal přehlédnout.) Každopádně mi druhý díl bohužel nesedl.

09.08.2016 1 z 5