Andymilujeknihy Andymilujeknihy komentáře u knih

☰ menu

Znamení Padlých Znamení Padlých Michal Sirotek

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @humbook #humbookblogeri.
.
.
.
První věc, kterou musím u této knihy pochválit, je obálka. Za mě je moc povedená a prostě krásná! Příběh jako takový jsem si neskutečně užila. Pohledy dvou postav, po většinu času velice odlišné. Dalo by se říct, že příběh obsahuje takové menší dva příběhy, které se v určitou chvíli spojí. Ze začátku mi dělalo trochu problém pochopit, kdo je kdo a kam že to vlastně patří, ale po chvíli už to nebyl problém. Jakmile jsem se začetla a nechala se strhnout úžasnými zápletkami, vše mi začalo zapadat. Dějová linka, neskutečně bohatá na akci a napětí, byla pro mě úžasná. Nebylo chvíle, kdy bych se nudila a chtěla knihu odložit. Ba naopak, četla bych pořád dál a dál. V příběhu se objevilo veliké množství postav, což je pro mě docela novinka, protože do tak náročného úkolu (aby byla přítomnost všech objevujících se postav odůvodněna) se moc autorů raději nepustí. Tady to ale přímo sedlo, každá postava nakonec našla své malé poslání a mně se moc líbilo, že hlavní postavy na své cestě díky nim nebyly samy. Taky se mi líbilo, že celkový dojem o oněch vedlejších postavách se za celou knihu třeba hned několikrát změnil. Občas šlo jen těžko odhadnout, kde končí zlo a kde už začíná dobro. Bylo to něco k zamyšlení a za mě moc fajn. Celkově mě kniha bavila opravdu hodně, zmatení z postav jsem překonala poměrně rychle a zbytek knihy mi to bohatě vynahradil. Takže doporučuji!
Hodnotím 5/5

29.03.2024 5 z 5


Žít s tebou Žít s tebou Antonie Nováková

Autorčina předchozí kniha byla fajnová oddechovka, ale nijak významně mě nezaujala. Proto mě velice příjemně překvapil posun, který jsem v této knize našla! Dostala mě strašná spousta zápletek a hlavně (do jisté míry) uvěřitelnost příběhu. Tak jako v reálném životě, ani v této knize nikdy nevíte, co se bude dít dál a proto je to tak super. Zbožňuju knihy, u kterých hned neodhadnu, jak skončí. A co si budeme povídat, v romantickém žánru je takový typ knihy najít docela oříšek. Ale tady se to za mě velmi povedlo! A další zvraty jsem našla i ve chvílích, kdy jsem očekávala velké, jako fakt velké klišé, a ono naštěstí nepřišlo! Malým mínusem byly chyby v textu - překlepy, které opravdu bily do očí. Já už to ale v českých překladech vídám tak často, že mě to ani moc nepřekvapilo. Taky musím zmínit skvělé sarkastické rozhovory, které začaly tak v půlce knihy. Sarkastické postavy jsou super. Knihu jsem si moc užila a moc vám ji doporučuji, pokud máte rádi trochu netradiční romantiku a spoustu zvratů.

08.02.2024 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

(SPOILER) Tak tohle byl neuvěřitelný čtenářský zážitek. Do knihy jsem šla s tím, že by se mi mohla docela líbit. Nečekala jsem však, že se stane jednou z nejlepších přečtených knih za tento rok! Postavy byly úžasné, Paige mě moc zaujala. Její odvaha a strach, které se v různých situacích mísily a občas spolu tak trochu soupeřily, byly skvělým prvkem. No a strážce? Jeho postava a chování mě moc bavilo. Jak se choval k Paige, i když se nejednalo o úplně standartní postup, který byl riskantní pro oba dva. Líbilo se mi, že tato kniha kombinuje fantasy, thriller (občas až trošičku do hororova) a špetku romantiky. Bylo to prostě geniální!️
! SPOILER !
V knize se objevují mýtické postavy nazývaní jako Refájci, kteří jsou strážci a dozorci nepřirozených převezených do Prvního Šeolu. Ne všichni Refájci jsou však nepřátelé, někteří patří mezi "zjizvené", kteří se v minulosti z města pokusili utéct. Skvělé byly chvíle, kdy se mezi Paige a Refájci projevovalo spojenectví. Taky mě moc bavily situace, kdy se Paige setkávala s jejími spojenci nazývanými jako Sedm pečetí, kteří však do Šeolu převezeni nebyli a naskytly se i chvilky, kdy se jim Paige musela postavit.
! KONEC SPOILERU !
Závěr je takový, že je to naprosto úžasná kniha a já si ji moc užila. Doporučuji!

26.11.2022 5 z 5


Deník průměrné zamilované blbky Deník průměrné zamilované blbky Júlia Matulová

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se vážně těšila. Příběh z prostředí tábora, kdy je hlavní hrdinka v podstatě hozena do hluboké vody a plavat se musí naučit za pochodu.Čekala jsem knihu plnou trapasů a vtipných momentů, jak se jídlo nepovedlo a že nebylo poživatelné. To jsem ale bohužel nedostala a upřímně mě kniha docela zklamala. Zaprvé, styl psaní mi moc nevyhovoval. Kniha je vyprávěna takovým stylem, že v několika krátkých časových úsecích za sebou jsou sepsány protagonistčiny všelijaké myšlenky, které se jí honí hlavou. Zadruhé, ten začátek romantické linky? Já nevím, romantická linka začala někdy na dvacáté straně, kdy kluk na táboře, kterého hrdinka znala pouhých pár hodin a ještě s ním pomalu ani neprohodila jediné slovo, přišel a začal ji škrábat na zádech... V tu chvíli jsem si říkala, co se to tu sakra děje?! Nebudu lhát, někdy do sté strany jsem si jen ťukala na čelo. Poté už mě to začalo i docela bavit a na styl psaní jsem si zvykla, ale rozhodně bych knihu nezařadila k těm lepším. Nápad na příběh byl za mě úžasný, jen to zpracování trochu pokulhávalo. Co ale musím ocenit, je fakt, že hlavní hrdinka (přestože jí bylo dvacet) neměla žádné zkušenosti s láskou a ještě samu sebe hledala. To chválím. Doporučuji, pokud máte rádi knihy psané v deníkovém stylu, extrémně urychlené a trochu zvláštní romantické linky a prostředí tábora, převážně táborové kuchyně.

01.07.2022 2 z 5


Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Tahle kniha mě opravdu pořádně překvapila. Nebudu si tady na nic hrát, poezii zkrátka nečtu a každý měsíc ve škole mám hrůzu z toho, že se nám nějaká objeví v povinné četbě. Je to ale obrovská škoda a dostáváme se k tomu, jak povinná četba ničí zájem o knihy. Kniha mě moc bavila, určité básně a texty jsem si obvzlášte zamilovala a pozastavovala se nad tím, jak výstižné vlastně jsou. Myslím si, že básně v této sbírce jsou úžasně a srozumitelně napsané, takže jsem většinu pochopila. Rozdělení na časové linie bylo skvělé a moc dobře fungovalo. No a do obálky jsem se naprosto zamilovala. Takovéhle typy obálek mám nejraději - jednoduché, ale upoutají pozornost.Doporučuji!

01.07.2022 3 z 5