ANDY403 ANDY403 komentáře u knih

☰ menu

Hrady z písku Hrady z písku Kayla Olson

(SPOILER) Knihu jsem si koupila, protože jsem ji viděla u některých booktuberů v knihovně a zárověn jsem na ni narazila ve slevě a kvůli její obálce jsem podlehla....
Po tom, co jsem si udělala asi 10x rereading Selekce, jsem toužila po něčem akčnějším a tak jsem popadla tuhle knihu.
Po tom, co jsem přečetla prvních cca 50 stránek, jsem si udělala o knize obrázek, že to bude takové holčičí dobrodružství v Útočišti, kde odhalý tajemství...
Po tom, co zmizela Finnley, jsem nečekala, že se vrátí, ale ona se vrátila a dokonce s ní byli i 3 KLUCI- to jsem nečekala, ale neříkám, že nebylo fajn sledovat vztah mezi Eden a Lonanem.
A velké vyvrcholení, že Eden najde svého, několik let údajně pohřbeného otce, živého, jsem také nečekala.
Celkově jsem si knihu představovala jinak, ale nemůžu říct, že jsem zklamaná...(nebo aspoň ne tolik, jak jsem si myslela).
Jen jsem moc nechápala systém, který nastolili Vlci a nechápala jsem moc, co se stalo v den Nula.Jejich svět byl plný nástrah a tajemství a oni jím proklouzávali.
U toho konce.....Přišel mi utnutý strašně rychle.....Prostě to chtělo ješte, tak 50 stránek.
Kniha byla čas od času zajímavá a napínavá, ale většinou se moc vlekla nebo měla až moc přehnaný děj, ale i přes to si určitě pořídím 2.díl pokud vyjde, protože, chci zjistit jak svrhnou Vlky a rozbourají systém, protože k tomuto má konec našlápnuto (je velmi otevřený).
A poslední takové menší minus- Eden strašně často vzpomínala na Birche a často bylo zmíněno, že byl postřelen, ale nikde nebylo zmíněno, co přesně provedl (tedy pokud mi to někde neuteklo mezi řádky:).
Knihu řadím mezi takové slabší YA dobrodružství s nádechem menšího románku.

23.05.2020 3 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Tuhle sérii jsem dočetla asi před 3 dny a byla to pecka....
Mám pocit, že jsem se docela držela a rozbrečela jsem se až u epilogu, ale přes slzy jsem neviděla.
Myslím si, že všichni si zamilovali Daye, protože to jinak nejde...Nejvíce mám na něm ráda asi jeho povahu, humor a myšlení...On je můj hrdina všech hrdinů z YA knih, a že už jsem jich četla hodně :)
Co jsem si tak četla, tak ne všichni mají rádi June, ale já osobně ji ráda mám, ale v určitých ohledech mi přišla sobecká a až moc vypočítavá.
Ohledně Tess.....No, v 2. díle jsem si odpřísáhla, že ji už nikdy nebudu mít ráda, ale jak prohlásila June: "Tess nejde nemít rád" a nakonec jsem své plány přehodnotila...
Co se týče Andena.... Rozhodně bych si vybrala DAYE místo něho- stejně jako June....Víc asi říkat nemusím :)
A to bych nebyla já, abych nezmínila Kaede, která byla ve 2. díle a na její vystižení stačí jedině pár slov- JE TO BORKA!!
Celkově bych tuto triologii přirovnala k Hunger games, což není špatně, protože já HG hodnotím kladně...
A ten konec...Nemám slov. Myslím si, že to bylo to nejlepší zakončení, které mohla spisovatelka vymyslet, protože, koho baví stále dočítat happyendy? Mně teda, ne a tohle nebylo, ani smutné, ani veselé, ikdyž slzy ukáply a doteď sama nevím, zda to byly slzy vzteku nebo dojetí či smutku- asi všechno....
A poslední věc...Ten vymyšlený systém v Antarktidě? DOKONALOST. Klaním se spisovatelce, že tohle vymyslela a zapracovala to do dějě.
Na začátku jsem nechtěla napsat, tak dlouhý názor, ale všechno to ze mě tak nějak vylítlo, a protože jsem člověk, který rád sdílí své pocity nad knihami, tak jsem se neubránila a napsala jsem to všechno sem :)
Sérii si určitě přečtěte....Jo a pro ty, kteří zoufají nad tím, že chtějí další díly, tak nastražte uši...V AMERICE JIŽ VYŠEL DALŠÍ DÍL S NÁZVEM REBEL, TAKŽE DOUFÁM, ŽE CO NEJDŘÍV DOPUTUJE I K NÁM-TAK SE MRKNĚTE...

04.05.2020 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Tuto knihu jsem četla a ne jenom jednou:) Je velmi poutavá a nikdy nevíte, co se stane. Mezi mé nejoblíbenější žánry se řadí dystopie a akční a HG splňuje oba dva. Viděla jsem několikrát i filmy a vůbec mě nezklamaly, ikdyž tam byly nějaké nedostatky. Mrzelo mě, když zemřeli mé oblíbené postavy (PRIMROSE, CINNA, FINNICK..), to jsem nevydýchala:)
Autorka píše velmi poutavě, a proto jsem si od ní přečetla již zatím dva přeložené díly ze série Letopisy Podzemě a to mě také velice bavilo a moc doporučuji.

03.04.2020