AdelHusimama AdelHusimama komentáře u knih

☰ menu

Máta Máta Lenka Tréglová

Pro milovníky máty nebo jako pěkný dárek.

08.07.2020 5 z 5


Agnes Greyová Agnes Greyová Anne Brontë

Musím říct, že Anne mě velmi zaujala. Její styl psaní mi je příjemný. Když tuhle knihu srovnám s Dvojím životem Heleny Grahamové, kterou jsem četla již dřív, a u které jsem hltala každou kapitolu, tak je Agnes Greyová pro mne trochu slabší, po dějové a příběhové stránce. Ale i tak mě kniha bavila, i když jsem u jejího čtení spíše chytala nervy nad opravdu živým popisem práce guvernantky, co by méně cenného člověka, který má něco dokázat, ale vlastně k tomu nemá vůbec příležitost a má jen samé omezení a nedočká se vděku.
Trošku mě však zklamal konec knihy, který mi přišel jako vynuceně šťastný. Ale zase proč ne, dejme hlavní hrdince to, co si zaslouží.
Knihu určitě doporučuji, stejně jako ostatní knihy sester Bronteových.

28.03.2019 4 z 5


Krása nesmírná Krása nesmírná Irina Karnauchovová (p)

Pro mě vzpomínky na dětství.

27.11.2018 5 z 5


Vílí prach a zázračné vejce Vílí prach a zázračné vejce Gail Carson Levine

Půvabná pohádka pro děti. Nádherné ilustrace.

27.11.2018 4 z 5


Josef Fritzl: Netvor z Amstettenu Josef Fritzl: Netvor z Amstettenu Allan Hall

Opravdu zajímavé čtení. Neskutečně statečná žena v zajetí odporného nechutného netvora. Při čtení některých částí, jsem se necítila vůbec moc dobře.

27.11.2018 5 z 5


Villette Villette Charlotte Brontë

Kniha se četla dobře (našla jsem si zde i pár podobností s Janou Eyrovou, která mě však nadchla o mnoho více), ale místy byla trochu nudná a čekala jsem od ní víc. Na závěr celého příběhu, mě zaskočil podivně strohý až nejasný konec, který mi připadal nějakým způsobem odbytý, což mě u této knihy trochu zklamalo...

28.10.2018 4 z 5