aaamirka aaamirka komentáře u knih

☰ menu

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Strhující příběh o silné ženě. Četla jsem německou verzi z roku 2020. Autorka hned na přebalu knihy tvrdí - podle skutečné události. Na konci knihy v epilogu a shrnutí je nám detailně představena celá rodina, což dodává knize na autentičnosti Snažila jsem se o Cilce dohledat více informací a narazila na velké rozpory s realitou. Smutné je, že skutečná Cecilie Kleinová nikde nechtěla o svém utrpení mluvit, pobyt v gulagu dokonce zamlčovala. Bohužel si spisovatelka Heather Morris pro její fiktivní román vybrala zrovna její jméno.

19.07.2023


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Fikci často nečtu a proto jsem začínala číst s lehkou nedůvěrou. I když jsem po cca 100 stranách vytušila souvislosti (přibližně), musím říct, že mě to bavilo. Na styl psaní si člověk rychle zvykne, krátké kapitoly nabízí vždy úhel pohledu některé z hlavních hrdinek. V knize se mísí humor, napětí i závažná témata. (Kdo hledá thriller, hledejte jinde!) Je dobré si připomenout, že věci nemusí být takové, jak se na první pohled zdají.

15.12.2022 4 z 5


900 kilometrů...: o španělském putování 900 kilometrů...: o španělském putování Václav Hanák

Hned po přečtení pár prvních stran jsem si uvědomila, že s tímto druhem humoru prostě nesouzním. Autor má nepochybně načteno, ale věty jsou úsečné a plné sarkasmu. Vše namícháno se slovníkem historickým, divadelním, lidovým… Kniha by mě k absolvování poutě nenamotivovala, ještěže ji mám již za sebou. Knihu nehodnotím, protože jsem ji nedočetla. Posílám ji dál, své příznivce si určitě najde.

20.11.2022


Skleněný zámek Skleněný zámek Jeannette Walls

Možná je to tím, že právě řeším svou roli v rodině jako matka, ale byla jsem tímto příběhem naprosto konsternovaná. Autorka má výjimečné nadání a um vylíčit jednotlivá fakta přesně, bez zbytečné dramatizace a přesto byl dopad jejích slov neskutečně silný. Tento příběh rozhodně není černobílý a ještě dlouho ve mně bude doznívat.

03.02.2019 5 z 5