8243 8243 komentáře u knih

☰ menu

Tak akorát Tak akorát Jostein Gaarder

Ač malá a úzká knížka, tak plná spousty myšlenek. Ale jak jinak. Josteina Gaarderna mám právě proto tak ráda. Středoškolský učitel bilancuje svůj život, vztahy, propojenost vesmíru s námi. Úžasný je závěr knihy, mně připomněl: "ráno moudřejší večera"

23.09.2020 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Tři příběhy, které jsou naprosto rozdílné a stejně je spojuje sourozenecká rivalita nebo nenávist? V prvním příběhu mi běhal mráz po zádech dokud jsem příběh nedocetla nepustila jsem knihu z ruky. U druhého jsem se nemohla dočkat konce, bohužel tento příběh mě nebavil až na poslední list daného příběhu. Třetí poslední byl psán z pohledu dospělé ženy s nahleden na své dětství a dospívání. Zde mě příběh opět pohltil z pohledu matky, kde je krásně vidět, že děti soutěži o přízeň svých rodičů. Kniha se mi celkové moc líbila a určitě doporučuji.

22.09.2020 5 z 5


Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa Kromobyčejná pouť Barnabyho Brocketa John Boyne

Z této knihy by mě stačily dvě poslední kapitoly. Pro mě byla kniha "vzdušná" . Hodně záleží jak si ji čtenář přisvojí. Pokud ji čtu jako příběh kluka, který litá, je nadnesená. Pokud jdeme do hloubky a hledáme v tom ukrytá poselství - najdeme je.

06.04.2020 3 z 5


Luke a Jon Luke a Jon Robert Williams

Kniha, kde sed nabízí pohled do rodiny, která žije obyčejný život a přece čtenáře fascinuje. Tak lidsky napsaný příběh, kde autor nejen vypraví,ale zároveň učí...

06.04.2020 5 z 5


Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Nejprve mě mučila dětská nevědomost, která sdílela dětskou naivitu v nesprávnou víru. Po útěku ze sirotčince začíná Felix procitat..... Nádherně napsaný příběh. Děkuji pane Gleitzmane.

05.03.2020 5 z 5


Vadná Vadná Cecelia Ahern

Po přečtení knihy a poděkování autorky v knize se nemohu zbavit dojmu, že ten kdo věří v minulé životy by autorka mohla být Žid, který si zažil ponižování za druhé sv. války gestapem a dnes nám to předala formou knihy Vadná.

02.03.2020 4 z 5