Wladimirski Wladimirski diskuze u autorů

☰ menu

Carsten Jensen

V češtině zatím vyšla bohužel pouze jedna kniha tohoto autora - My, utonulí, má ale více než 700 stran, které bohatě stačily k tomu, abych si autora zařadil mezi oblíbené a knihu My, utonulí zařadil na svoji VIP poličku.
Píše velice poutavě, používá nádherný a bohatý jazyk, výborný vypravěčský styl. Stránky ač malým písmem letí před očima tak samozřejmě, že člověk zapomene na čas okolo sebe. Doufám, že budou do češtiny přeloženy i jeho další díla!

12.10.2020


Hana Lipovská

Moderní autorka literatury faktu - odborné literatury, ekonomického směru. Dokáže přehledně a jasně popsat závislosti, důležitost a spojení ekonomiky s denním životem.

05.10.2020


Norman Ohler

Nadějný autor, velmi dobře zpracované téma drog ve třetí říši ve stejnojmenné knize. Pokud vyjde jeho další kniha, určitě si ji přečtu.

05.10.2020


Ben Kane

Ben Kane patří k mým oblíbeným autorům. Ačkoli se může zdát, že je tematicky příliš zaměřený, je prostě mistrem v zobrazení dané doby, píše velmi poutavě, jeho knihy mají spád i faktickou hodnotu.

05.10.2020


Rolf Börjlind

Cilla a Rolf Borjlindovi jsou skvělou autorskou dvojicí. Přečetl jsem všech 5 knih ze série Toma Stiltona a Olivie, vždy to bylo poutavé čtení. Dokáží vytvářet nápadité zápletky, vést více dějových linek a psát velmi uvěřitelné příběhy. Doporučuji.

05.10.2020


Olin Jurman

Autor oslavující úspěchy komunistické rozvědky. Jeho doba dávno pominula, alespoň pro mne.

05.10.2020


Jan Horníček

Po přečtení knihy Čarostřelec považuji pana Horníčka za nadějného, talentovaného autora. Najít neotřelé téma v dnešní záplavě knih není snadné. Líbí se mi bohatý jazyk a vypravěčský styl. Pokud vyjde další kniha, určitě pro ní budu mít místo ve své knihovně!

05.10.2020


Richard Flanagan

Současný australský spisovatel, výborně ovládající syntézu faktu s doplněnou příběhovou fikcí postav. Přímý a srozumitelný jazyk, práce s časovými rovinami, promyšlené vývoje, retrospektivní prolnutí zápletek. Jeho knihy zanechávají ve čtenáři dlouhodobý dojem. A knihy, které zůstávají v paměti jsou dobré knihy.

06.12.2019