Tazz1 Tazz1 diskuze u autorů

☰ menu

Terry Hayes

Stále nic :-) ?

01.07.2023


Michael Atamanov

Tak konečně dostal Fantom Print rozum a bude knihy dál vydávat.

11.11.2022


Jaroslav Danda

Vůbec jsem netušil, že B. Boeters je český autor...palec nahoru.

28.08.2022


Michael Atamanov

Nesmysly, jeden jako druhý. Ohrané gramodesky, které si jistě do profilů na sociálních sítích šoupají ukrajinské proužky a pod masírkou vládní propagandy si jedou své. Bez objektivní snahy si něco zjistit a dát do souvislostí. Ať tak nebo tak, nás se to netýká a je to zbytečné tahat i na pole literatury a toho co může a nemůže český čtenář číst. Že má někdo problémy se znalostí okolností Charty a Anticharty, jeho problém a nezachrání to ani vykřičníky či jiné znaky. Ale chápu, někteří dotyční od klávesnice přesně ví co a jak a kde bylo.

12.04.2022


Michael Atamanov

Opět, to že nechápeš souvislosti psaného textu, za to ti nemůžu. Od toho se pak odvozuje celý ten nesmysl co jsi napsal.
Každopádně to, že někdo něco podepsal (byť stále platí co jsem napsal) či nepodepsal, ještě nic nevypovídá o díle toho kterého autora. Jak by potom někdo pro pána mohl číst takového Solženicyna?? Co Charta a Anticharta? Ti co podepsali jedno nebo druhé a po létech najednou úplně otočili. Nikdo neví, co se tam kde podepsalo a za jakých okolností. Ještě dejme tomu u Lukjaněnka, který se aktivně zapojil do nemístných keců proti nám.
Nicméně, stále platí, že ostrakizovat dílo nějakého autora dle jakéhosi pasivního "vyjádření", je hloupé a omezené.

26.03.2022


Michael Atamanov

@zany opět, problém s pochopením textu? Když autor nebude vydán, tak je to, jako by byl zakázán, důsledek je stejný. Nebo tohle ti nedošlo? Naštěstí již po netu kolují fan překlady a musím říci, že velmi kvalitní. Takže na to doplatí jen hloupá nakladatelství.

24.03.2022


Michael Atamanov

@zany asi máš problém se psaným textem. Nepsal jsem kdy co vydali, ale k čemu se to vztahuje.
Tak ona Anticharta byla také podepsaná "dobrovolně", tak proč se dnes někteří tak bouří.
Každopádně ale to, že má někdo nějaké názory, něco podepíše, nemá to vliv na jeho tvorbu. Do knih z toho nic necpe. Mělo by být na čtenáři co si chce přečíst a co ne. Pokud je mu nějaká literatura upírána, není to v demokratické společnosti dobře.

24.03.2022


Michael Atamanov

Tak nikdo neví, zda to podepsal nebo musel podepsat. Ale ať tak nebo tak, stále je hodně velký rozdíl mezi dílem autor a jeho nějakými proklamacemi. Navíc to co podepsali až tak nesměřuje k tomu, co se děje teď, ale k tomu co se již dělo. To jen tak na okraj.

23.03.2022


Michael Atamanov

Fantom Print nechce vydávat jeho další knihy, protože podepsal nějakou ruskou proklamaci ohledně současné války na Ukrajině. Kdo chce další knihy tohoto autora, doporučuji vyjádřit nesouhlas přímo nakladatelství nebo jejich bojkot. Nebo má člověk začít litovat toho, že se angažuje v pomoci uprchlíkům? Podobná cenzura snad do současné doby nepatří.

22.03.2022


Daniel Gris

Já si myslím, že Kopřiva. Styl vyprávění mi dost připomíná obě "Rychlopalby".

25.01.2021


Ernest Cline

24.11.2020 vychází v angličtině Ready Player Two. Neví někdo, kdy můžeme tuto knihu čekat u nás?

10.11.2020


Michael Atamanov

Proč se nejlepší autoři LitRPG rekrutuji v Rusku :-) ?
Každopádně tenhle pán psát umí. Jeho Obránce perimetru jsem přeletěl, velmi si užíval a litoval, že už končí. A tak to mám rád. Snad nám naše nakladatelství i v této nelehké době nabídnou další jeho knihy.

01.04.2020


Chris Carter

Nejsem sice a priori příznivcem knih tohoto žánru, ale Carter umí, chytne hned na začátku a nepustí až do konce. Brilantní autor co umí pracovat s napětím.

03.12.2017


Joshua Dalzelle

Nová hvězda na poli military scifi a jde mu to hodně dobře.

09.09.2017


Eduard Fiker

Autor, který umí zaujmout ve vícero žánrech. Před takovým klobouk dolů...

30.03.2017


Jan Drnek

skvělé fikce, při kterých se vlastenecké srdíčko tetelí :-)

15.01.2017


Bernard Cornwell

Pan autor historických románů. Přes to, že autor opírá své romány o historické reálie, v lecčems si je po svém uzpůsobí...ale tak, že se to vlastně tak i klidně mohlo stát :-) .

30.08.2011


Matthew Reilly

Nesmírně čtivý autor, který sice míchá prvky fikce a reality jak se mu zachce, ale to hlavní plní...člověk se náramně baví.

30.08.2011


James Paul Czajkowski

autor jehož knížky jsou čtivé, napínavé až do konce a plné ztrhujících zápletek. Ti na správné straně vždy vyhrají a tak to má být :-)

30.08.2011


Clive Cussler

Skvělý autor, mám všechno co vydal. Ať venku prší nebo je sluníčko, jeho knihy chytí a nepustí, dokud je nepřečtete.

30.08.2011