Shindy Shindy diskuze u autorů

☰ menu

Michelle Lyons

Fronta na smrt je bezpochyby zajímavou knihou. Michelle své čtenáře seznámí nejen s otřesnými zločinci - jak sama uvádí, těch nejhorší z nejhorších, poukazuje ale také na lidskou stránku odsouzených. Dává čtenáři podněty k zamyšlení - nejen, že vám sdělí vězňův prohřešek, poodkryje vám také jeho duši. To, jak se k celému trestu odsouzený staví, zda během jeho pobytu ve frontě na smrt nedošlo k nápravě (mnohdy totiž odsouzení čekají na svůj trest řadu let).
Dozvíte se také, jak vlastně vypadá čekání na smrt, jak tráví vězeň své poslední hodiny života, než odsouzený stane v oné místnosti a je usmrcen. Jaká jsou jejich poslední slova? Přiblíží vám emoce těch nejbližších, kterým právě umírá milovaný člověk, zároveň poukazuje na pocity těch, kterým dotyčný odsouzený někoho vzal.
Kniha ale není jen o vězních ve frontě na smrt. Je také seskládána ze statistických údajů trestu smrti, politických propojení, seznámení s vězeňským systémem, a mnoho dalších informací, které vám postupně skládají a ucelují pohled na věc.
Máte tak dostatek nezaujatých podnětů k vytvoření vlastního názoru na trest smrti.
Michelle Lyons odvedla touto knihou skvělou práci.

08.01.2020