magnolia magnolia diskuze u autorů

☰ menu

Zuzana Pospíšilová

Děti předškolní milují její pohádky. Mladším školákům ráda nabízím její knížky pro začínající čtenáře, protože se potom nadšeně ptají po dalších. Nejvíce se jim líbí série Detektivů a Kouzelná třída. Neznám jinou současnou českou autorku, která by byla dětmi tak moc a tak dlouhodobě oblíbená. Děkujeme - za knížky a za to, že dětem rozumíte.

01.11.2022


František Niedl

František Niedl a jeho knihy jsou požehnáním pro knihovnice a čtenáře městských knihoven - pro muže, kteří nevědí, co by si vybrali a pro ženy, které nevědí, co vzít manželovi, a nakonec si "niedlovku" přečtou taky a chtějí další. Děkujeme, že píšete a že mám, co nabízet.

11.09.2021


Jiří Zeman

K vyhledání tohoto spisovatele došlo po dotazu čtenářky, jestli ho znám.
Už dlouho jsem se tak nepobavila nad výsledkem hledání informací o autorovi - děkuji Databázi, díky HTO! Jen nevím, co z toho všeho mám čtenářce prozradit (asi to nějak shrnu do jedné věty :)

08.06.2017


David Nobbs

Kde byl David Nobbs celou dobu, proč ho poznávám až nyní? Ale, hlavně, že se tak stalo - díky Argo :) A těším se na další knihy.

14.07.2016


Roy Jacobsen

Způsob, jakým autor píše, mě pokaždé něčím dostane a okouzlí. Už se těším na další jeho knihu, vyjde na podzim 2018.

05.03.2016


Betty MacDonald

Co život dal a vzal - knížka, kterou mohu otevřít kdekoli a začtu se, i když ji mám přečtenou celou několikrát. Ke knížce mám velmi osobní vztah, díky tomu, že vyšla již dříve - provází mě životem. Vždy, když si chci odpočinout od těžké četby nebo nějakých chmur, je tu Betty a její úžasný pohled na život. Její líčení dětství s bábinkou, sourozenci a ostatními lidmi kolem sebe, stejně jako pozdější život na ostrově - miluji a závidím. Je nejlepší a nenapodobitelná.

11.02.2016


Mark Haddon

Na Červený dům se moc těším, už aby to bylo (jeden z autorů, kterého si kupuji - abych měla jeho knihy u sebe). Bohužel, datum vydání bylo posunuto na konec září.

18.07.2013