Lucka Most Lucka Most diskuze u autorů

☰ menu

Dominik Dán

Zdravím, chci se jen zeptat, existuje nějaký příběh, který by vyšetřoval Váňa s Kukym? Váňa přece nemůže být jen velký pažravec, když dělá na oddělení vražd. Nebo se mýlím? Už jsem přečetla hodně dánovek. O většině víme hodně, ale vývoj, osud, příběh o Váňovi jsem nechytla

08.12.2020


Dominik Dán

Tak já se přidává do fan klubu pana Dána. Mám pár připomínek k popisování sexuálních praktik, přijde mi to moc - ale chlapi to asi ocení víc :)
Pár knih jsem zhltla jako audioknihy, které jsou skvěle namluvené panem Geišbergem, jen škoda, že už žádnou nenamluví :(. Potom jsem se dostala i ke knihám (naštěstí v knihovně) a k českému překladu - bože, to fakt nemáme nějakého kvalitního překladatele? Když už teda mladá generace nerozumí slovensky? Musím souhlasit s příspěvky dole - překlad je šílenej. V podstatě nová kniha :D. No tak jsem si sehnala slovenské originály a to je prostě paráda :). Když jsem četla toho přeloženýho Dána, občas mi blesklo hlavou, jak vypadá originál Jo Nesbo, apod., protože jestli je to ve stejné kvalitě překladu,tak potěš koště .
Nevím jestli si tady pan Dán čte ty komentáře - a jestli ano, chtěla bych ho poprosit jestli by si mohl sehnat nějakého korektora nebo korekturovat vícekrát, chápu, že všechny překlepy se vyhmátnout nedají, ale 4 na 5 stránkách? (Mluvím o slovenské knize, u českého překladu je jedno jestli holínky nebo hodinky, tam se to ztratí v překladu)

31.05.2019