Ivetaa Ivetaa diskuze u autorů

☰ menu

Meredith Appleyard

Tuto autorku jsem "objevila" čistě náhodou, když jsem hledala četbu z lékařského prostředí. Bonus navíc - pro mě - příběhy se odehrávají v oblíbené Austrálii. Všechny čtyři (zatím) knihy mám ve své knihovně...

01.04.2021


Kristan Higgins

Série Modrá volavka má podle anotace uvedené v 1. dílu mít postupně cca pět pokračování.

02.06.2018


Jude Gilliam White

Od této autorky jsem v průběhu cca dvaceti let přečetla hodně knih. Mám ji ráda i teď a budu se k ní - jsem o tom přesvědčena - vracet i po letech. Nejraději mám její ságy, kdy je dějová linie rozdělena na delší období. Každá kniha má co říct, ať už v ní popisuje autorka třeba historickou romanci ze 16. století z Anglie, nebo popisuje život prvních osadníků (hlavně samozřejmě příběhy statečných žen) přicházejících s vidinou lepšího života do Ameriky na konci 18. století. Zde musím vyzdvihnout, že mezi mé nejoblíbenější patří právě Montgomeryovi. Autorka píše velmi přesvědčivě, umí zaujmout a vtáhnout do děje. Díky barvitému líčení dobového prostředí si umím dobře a ráda představit hrdinky, jejich lásky a poznat dobu, ve které se příběhy odehrávají. Občas tiše závidím a chtěla bych žít v době bez moderní techniky, kdy muži byli Muži s velkým M a věčně se někam a za něčím nehnat...
Pro mě je tato autorka osvěžujícím "únikem" před dnešní - rozuměj "moderní" a "přetechnizovanou" dobou a brilantně se zhostila nejdůležitějšího úkolu, a tím je zaujmout, pobavit, poučit.

29.11.2015


John Flanagan

V posledním čerstvě vydaném pátém dílu Bratrstva - v Hoře štírů - je zpráva, že v současnosti autor píše kromě dalších dílů Bratrstva také příběhy, které se budou odehrávat před sérií Hraničářův učeň. Skvělá zpráva!

09.04.2015


Tamara McKinley

Od této autorky jsem postupně přelouskala všechno, co vyšlo na našem trhu. Autorka pochází z Austrálie - je vidět, že píše s láskou o své domovině. Romány jsou protkány někdy až nejdrsnějšími životními zkušenostmi, také nesmiřitelností s přírodními živly a hlavně osobní statečností jednotlivých postav a nikdy se nevzdávajících dojít svých cílů.
Tuto spisovatelku jsem "objevila" teprve nedávno, ale vřele doporučuji těm, kdo mají rádi dobrodružství a historii bez příkras. Samozřejmě okořeněno trochou romantiky. Těším se na její další nové knihy o Austrálii.

18.03.2015