HiNataLi HiNataLi diskuze u autorů

☰ menu

J. R. R. Tolkien

Pan Tolkien byl někdo, kdo si rozhodně zaslouží obdiv. Byl to úžasný spisovatel, a co můžeme vyčíst i skvělý člověk. Vždyť sám sebe považoval jen za "ubohého člověka" a svou manželku oslavoval jako nejkrásnější elfku, a psal o ní a pro ní.
Co navíc cítím potřebu zmínit je jeho ohromný talent pro jazyky. Vymyslel fantaskních jazyků snad více než se sám naučil a že i těch bylo více, než s kolika se průměrný člověk pouze setká.
Máte můj obdiv, pane J.R.R Tolkiene.

18.10.2013


Vlastimil Vondruška

Včera jsem byla na přednášce s ním v naší knihovně... Moc příjemný a také zábavný pán. (^^)

17.10.2013


Joanne Rowling

Harry Potter, chlapec, který přežil... tato postava mě chytla za srdce, a provází mě více než polovinu mého života. Ač už knižní série skončila, tento příběh není něčím, co se ztratí v návalu novinek, je to legenda. (Jen květnatě vypsaný důvod proč mám základní sérii, i přídavné knížky, v knihovně ;)... a v originále °(^^)°)
O to více mě těší, že se se světem kouzel nemusíme úplně rozloučit, a na nové filmy, zaměřující se na události a lidi o 70 let předešlými Harryho současnosti, se neuvěřitelně těším.
Joanne Kathleen Rowling, máš můj obdiv, a srdečný dík. Děkuji ti, že jsi přivedla Harryho a svět magie kolem něj k životu. Neumím si představit jaké by byly mé dřívější roky, nebýt toho chlapce s jizvou ve tvaru blesku na čele. ϟ

16.10.2013


Anne McCaffrey

Když jsem poprvé vzala do ruky knížku Dračí let od Anne McCaffrey, to, co mě k ní přitáhlo byl slib draků na jejích stránkách. V poutavém příběhu jsem ale našla mnohem víc. Našla jsem autorku, která dokáže skvěle vylíčit děj a vtáhnout do inkoustu. Rozhodnutí jsem rozhodně nikdy nelitovala, akorát mě mrzí, že více knih už se od této spisovatelky nedočkám. :( Na druhou stranu je skvělé, že odkaz Pernu neumírá úplně a její syn Todd bude dále přidávat příběhy do mezer, které ohromné časové rozpětí knížek poskytuje.
Snad si někdy najdu čas a budu mít možnost přečíst si i další, "nedračí" knížky Anne McCaffrey. (R.I.P. 21.11.2011)

16.10.2013