harumi harumi diskuze u autorů

☰ menu

Haruki Murakami

Jeden z opravdu nejlepších (dle mého) autorů... Jeho myšlenky jsou naprosto úžasné a to, co napíše na papír se mě často velmi dotýká. Když píše o samotě, přátelství a lásce... Nedám na něj dopustit.

22.06.2014


Lisa Jane Smith

Pokud byste si přečetli info na jejích stránkách, přišli byste na to, že po 6. dílu (Midnight) Upířích deníků je nepíše ona.

06.05.2013


Stephenie Meyer

Stephenie nepochybně potenciál má. Ale její zaobírání se milostným trojúhelníkem, přestože hlavní hrdinka několikrát tvrdí, že miluje jen toho pravého a jediného. Pak se líbá s další a opět neví kdo s koho. Přitom jsou s Jacobem spíš přátelé a hrdinka očividně nemá jasno. Možná právě toto byl onen námět na zamotanou lovestory. Mě to ale přišlo hloupé. Na Twilight Sáze mám nejraději ty postavy v pozadí. Ty, o kterých se mluvilo jen někdy (např. Jasper - chtěla bych si přečíst knihu o něm, o jeho komplikovaném osudu a myslím, že lepší lovestory by byla mezí ním a Alicí). Hlavní hrdinka Bella mi docela přirostla k srdci. Edward také hodně. Ale nepochybně nejlepším dílem je Rozbřesk, kde děj plynul závratnou rychlostí. Tedy až do Jacobovy pasáže. Dál to zase plynulo jako hodinky. Přidávám se k názoru, že bych si také chtěla přečíst Půlnoční slunce, ale myslím si, že ho vydá až po posledním dílu v kinech a počká si na vhodnou příležitost, aby se dobře prodávala, ale co jsem četla, tak ji vydat nechce.
Nečetla jsem knihu Hostitel. A ani se nechystám.

25.07.2012


Maggie Stiefvater

Mrazení a Váhání mě opravdu zaujaly. Nejde o žádnou rádoby romantickou frašku. Zvraty, které nastávají na samém konci knihy mi vyrazily dech. Teď už jen čekat na poslední díl trilogie a doufám, že se dočkáme i dalších přeložených knih od této autorky.

08.11.2011