gabca007 gabca007 diskuze u autorů

☰ menu

Lisa Jackson

Autorka mrazivých thrillerů pro ženy. S tím nelze nesouhlasit, obzvlášť, když začnete knihou Hrobař, pokračujete třeba Osamělou smrtí atd. Ale na druhou stranu jsou tu pak " thrillery " , u kterých autorka jakoby zapomene, že už nepíše harlequiny, a to může některým méně romantickým čtenářkám vadit ( mně až tak ne ). Navíc mám pocit, že není dobrý nápad ( já ho měla ) číst její knihy hned za sebou, protože to schéma je tak nějak podobné a tím se snižuje napětí, což je škoda. Ale autorku si určitě zařadím mezi oblíbené, dávkovat si ji však budu postupně.

21.01.2014


Mary Balogh

Skvělá spisovatelka, je opravdu škoda, že její knihy vycházejí už jen na Slovensku. Ale sehnala jsem a dočetla celou sérii Bedwynovi.
Je krásná, vtipná. Pro ty, co shánějí knihy této série, jen malá připomínka. Kniha Nezabudnutelné leto.,se k těmto knihám vztahuje jen tak okrajově.

09.01.2014


Virginia Cleo Andrews

Spisovatelka je výborná vypravěčka, děj vás okamžitě strhne. Zatím jsem četla jen pentalogii Landry - a to celé jen 3 díly. Čtvrtý mne nijak neoslovil a pátým se spisovatelka vrací na začátek všeho, což já nějak nemusím. Ten příběh je plný smutku a mám pocit, že autorka se snaží uplatnit co nejvíc amorálních situací a mne to chvílemi ( obrazně řečeno ) až dohánělo k depresi. Chtěla jsem si původně přečíst hned i Květy z půdy, ale budu muset chvíli počkat a raději se vrhnu na nějakou veselejší knihu.
Ale jak píšu, spisovatelka vás umí vtáhnout do děje, a to ostatní je pouze věc názoru.

02.12.2013


Julie Garwood

Nedá mi než tuto spisovatelku přiřadit k mým oblíbeným. Přečetla jsem téměř všechny její knihy a z hist. rom. se mi nejvíc líbila Nevěsta a jinak celá série Buchanan-Renard nemá chybu.

12.08.2013


Judith McNaught

Doteď jsem za nejlepší spisovatelky hist. romancí považovala S. Drake a L. Kleypas. Nyní jsem začala číst knihy J. McNaught a nemůžu jinak než ji zařadit k těmto mým dvěma oblíbenkyním. Její příběhy jsou úžasné.

19.06.2013


Bertrice Small

Jelikož mám ráda historické romance, je jasné, že jsem se dostala i k této autorce. Pro mne jsou nejlepší spisovatelky tohoto žánru jednoznačně Shannon Drake a Lisa Kleypas. Ale nemůžu říct, že by se mi knihy od BS nelíbily. Akorát si myslím, že některé jsou zbytečně dlouhé, zápletek je někdy na jednu knihu až moc a v některých případech i toho sexu. Knihy od SD a LK jsou opravdu romantické a velmi často se u nich člověk i nasměje, erotika zde taky nechybí. Naopak knihy od BS jsou většinou jakoby popisem určitého období historie s velkou dávkou sexu. ( snad kromě její prvotiny Kadin...ta je moc pěkná ). Ale je to prostě zase něco jiného a čtivé jsou taky.

31.05.2013


Heather Graham Pozzessere

Pro mne je to nejlepší autorka historických romancí.

07.03.2013


Sandra Brown

Dočtu jednu její knížku a musím si přečíst další. Prostě ještě se mi nestalo, že by mne nějaká její kniha nudila.Hlavně ty s detektivní zápletkou. Jen ať píše další a další.

07.03.2013