fojtikjirik fojtikjirik diskuze u autorů

☰ menu

Franz Kafka

První dvě Kafkova díla, které jsem četl, se jmenovala Rozjímání a Ortel. Ta jsem, abych pravdu řekl, příliš nepochopil. Spíše mě zaujaly až knihy Proměna a Deníky z cest. Nedávno jsem ještě sáhl po povídce V kárném táboře. Mám-li hodnotit Kafkovo dílo, tak musím říct, že z něj skutečně vyzařuje pesimismus a marný boj člověka proti nástrahám života.

17.12.2016


Anne Frank

K diskusi pod samotnou knihou jsem napsal sice výstižný, ale příliš stručný komentář. Tady to chci napravit.
O Deníku Anny Frankové jsem se poprvé dozvěděl na školní exkurzi v Osvětimi asi před rokem. Ke knize jsem se dostal pár dnů poté.
A výsledek? Kniha se mi líbila a Anne mi byla i v mnohém podobná.

PS: Její deník rozhodně patří do holandské, nikoliv německé literatury. Většinu života pobyla v Nizozemsku, své zápisy psala holandským jazykem a měla Nizozemsko ráda (to ví každý, kdo knihu četl).

04.09.2016


Karel Čapek

Velmi významný český spisovatel, který dal světu slovo robot. Dále pak humanista a pacifista. Byl ovšem i novinář, takže teď se v hrobě obrací.

16.08.2016


neznámý - neuveden

Podle mě výborný autor, který ještě napíše spoustu inspirujících a zajímavých děl. Sice bych byl rád, aby někdy odhalil svoji identitu, ale přesto mu do budoucna budu držet palce. :)

04.08.2016