Esko* Esko* diskuze u autorů

☰ menu

Joanne Rowling

Myslím, že tady ani není o čem mluvit. Rowlingová je prostě skvělá spisovatelka a já ji vždycky hlavně, jak už tady někteří psali, uznávala za její fantazii. Pokaždé, když přišla na nový nápad, tak jsem si říkala, jak jí to zatraceně napadlo. Není pochyb, že je prostě jedna jediná - originální. Napodobit jí jednoduše nejde, protože takový fantasy příběh, co ona zvládla vymyslet, se podle mého už nikomu jinému nepodaří.

25.06.2013


Lenka Lanczová

Po Lence jsem vždycky sáhla ve chvíli, kdy jsem si chtěla přečíst něco oddechového. Něco s jednoduchým dějem, něco co se dobře čte. Protože přesně to její knížky nabízejí. Ale teď už mě to tolik nebere, jako když jsem byla o něco mladší. Každopádně jsou její knihy pohodové čtení.

25.06.2013


Jojo Moyes

Autorka píše neuvěřitelně čtivě a ke svým příběhům si vybírá těžké životní situace, které však zvládá popsat naprosto bravurně. Než jsem tě poznala je vážně krásná kniha se smutným tématem a já si ji okamžitě oblíbila. Už se nemůžu dočkat až vyjdou i její další knihy a jsem si jistá, že je ihned zařadím do své knihovny.

24.06.2013


Lisa Jane Smith

Knihy od této spisovatelky mám docela ráda. Jsou takové oddychové, dobře se čtou. Jen mi není jasné, proč má v sériích vždy tolik dílů. Upíří Deníky jsem zbožňovala, jenže postupem času začaly ztrácet šťávu. Skončila jsem u 12. dílu a zatím nevím, jestli vůbec stojí za přečtení i ty další, i když bych se ráda dozvěděla konec. Tímhle si Smithová podle mého jen škodí. Kdyby napsala jednu pořádnou knihu a nebo aspoň trilogii, byla bych nadšená. Škoda jen, že jí to ještě nedošlo.

03.05.2013


Stephen Chbosky

Stephen Chbosky je vynikající autor. Ten, kdo stojí v koutě je podle mě geniální kniha plná emocí, která vás donutí zamyslet se. A podat knihu formou dopisů? Skvělý nápad. Připadá mi, že takhle jsem se mohla s Charliem ještě více propojit. Doslova jako bych jeho příběh prožívala s ním. Charlie byl dokonale vykreslen, ihned jsem si ho zamilovala. Stephenova kniha patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších a já mu proto děkuji, že jsem měla možnost si něco takového přečíst. Tak trochu mi otevřel oči.

02.05.2013


Stephenie Meyer

Tak tahle autorka si mě nezískala její světoznámou Twilight ságou, která sice není úplně špatná (jen některé díly mě moc nebavily), ale tím zatraceným Hostitelem. Ta kniha je prostě skvěle napsaná, čte se úžasně. Je to podle mého názoru originální příběh. Navíc jsem se zamilovala do představy Iana s Wandou, ještě víc než Melanie s Jeredem, což je možná divné, ale já tu Wanderer prostě zbožňuju. Škoda, že nemá Hostitel pokračování, i když si zase říkám, že by mu to možná jen uškodilo... kdo ví... každopádně kdyby se rozhodla psát dál, tak bych si to určitě přečetla.

02.05.2013


Becca Fitzpatrick

Tak právě jsem se začetla do Zavrženého a ta kniha mě dokázala nadchnout už od první kapitoly. Líbí se mi, jak má všechno propracované, dokonale to do sebe pasuje. Styl, jakým píše mě jednoduše baví a nutí číst dál. Je to opravdu poutavé, doufám, že pokračování knihy budou stejně skvělé.

02.05.2013


Nicholas Sparks

Skvělý spisovatel. I když zrovna knihy o lásce, které vždy končí happyendem nemusím, jeho příběhy jsou velmi poutavé a do každého dokáže dát něco originálního a zajímavého. Moc se mi líbí.

02.05.2013


John Green

Tak zatím jsem od Greena četla jen Hvězdy nám nepřály, ale touto knihou si mě autor natolik získal, že ho prostě musím mít v oblíbených. Miluji styl jeho psaní. Je to takové jednoduché, nezaobírá se moc popisem postav nebo tak, ale prostě když jsem četla jeho knihu, tak mě to nutilo hrozně se nad jeho slovy zamýšlet a humorem mě také dokonale dostal. Doufám, že brzy seženu i jeho další knihy, protože tato byla jednoduše bomba. Miluju ji. A miluju i Johna Greena za to, že stvořil takto geniální příběh, který ve mě i po jeho přečtení zanechal neskutečný nával emocí a hlavně naprostý dojem. Dokázal mě rozplakal i rozesmát, milovat ho a zároveň nenávidět a toho si velice cením. Protože jen málokterá kniha ve mě vzbudila takto silné pocity.

02.05.2013