Doriana.M Doriana.M diskuze u autorů

☰ menu

Anne Bishop

Trilogie Černé drahokamy mě okouzlila.
Už v prvním díle jsem autorce v duchu tleskala za vytvoření úžasných postav, bohatého světa s komplikovanou sociologií a poutavým příběhem. Čest, Loajalita a Brutalita vytvořily působivé tři strany trojúhelníku spojené s Magií skrze Lásku a víru v naplnění Snu. U druhého dílu jsem se stále rozplývala. Zvláště se mi líbil popis a atmosféra Šíleného království a Saetanovy rodičovské trable příběh ve správných okamžicích odlehčovaly. A třetí díl? Pro mne osobně to byla už čirá rozkoš čtení. Poutavé, nápadité i zábavné. Doporučuji všem.

12.04.2014


Lauren Kate

Série Andělé je pravda dost nevyrovnaná. Na prvním i druhém dílu je poznat, že se autorka ještě učí zacházet s postavami a příběhem. Bylo poměrně obtížné se jimi prokousat, postavy by si rozhodně zasloužily propracovat charakter i projev. Ve třetím díle je poznat značný posun, jak autora dozrává do další úrovně. Lucinda konečně začíná působit jako skutečná milováníhodná osobnost a neměla jsem pocit, že bych jí nejraději jednu vrazila. Čtvrtý díl už z velké části odpovídá tomu, co si zasloužily i díly předchozí a zanechal ve mě pocit, že čtení série nebyl úplně ztracený čas.
Co se mi líbilo? Finální promyšlenost, popis nebe i Pádu, Trůn i završení příběhu. Příběh jako takový má skvělou myšlenku a já doufám, že případné filmové zpracování mu dodá křídla :-).

06.04.2014