Bergerac16 Bergerac16 diskuze u autorů

☰ menu

Lisa Kleypas

Není lepší autorky historických romancí. Bohužel její knihy jsou v ČR poškozeny doplněním o šílený obal. Mnoho čtenářek ten obrázek prostě odradí. V současnosti vycházejí Čekanky u Baronetu a tentokrát ve vkusném přebalu.
Poměrně blízko LK je Amanda Quick nebo Heather Graham Pozzessere, všechny ostatní autorky dělají jen "řemeslo", inspirují se motivy toho kvalitního, co už bylo popsáno, ale bez respektu k historickým reáliím, bez použití dobového jazyka.
V poslední době se ukázala Elizabeth Hoyt se sérií Maiden Lane, jejíž druhý, pátý a šestý díl jsou naprosto skvělé...Už jsem myslela, že mě po Kleypas nic dalšího tolik neosloví. Bohužel ani na rok 2023 od ní není hlášený žádný nový román. :-(

28.05.2023


Heather Graham Pozzessere

Tuto autorku jsem objevila až v těchto dnech, obálky jejích knih mají tak brutální obrázek (vždy fitkový obnažený svalovec a polonahá žena v extázi:-)), že jsem musela ukecat sama sebe, abych příběhu dala šanci.
Cameron saga: Civil War trilogy je úžasná!!!! Nenechte se odradit debilními obrázky na přebalu, jen v ČR volí takovou grafiku, u překladů do jiných jazyků jsou obálky vkusné.

11.10.2022