9773 9773 diskuze u autorů

☰ menu

Ian Rankin

Bohužel vyjma dvou knih jsem se nikdy neprokousala na konec neboť mě nebaví. Pominu to, že se většinou prolíná i několik dějových linek. Ale je to taková policejní klasika typu - všichni jsou znechucení svou prací a životem ale neúnavně dopadají jednoho zločince za druhým. Osobní životy jsou odfláknuté a nudné. Rebus - alkohol, alkohol, cigarety, hudba, jsem strašný partner, alkohol, dcera, alkohol, hudba... Ale zase cením, že z něho nedělá žádného superhrdinu. Zkrátka pro milovníky obyčejných detektivek ideální. Adrenalin, drama a napětí tady člověk nenajde a knihu zavírá bez emocí a zvědavosti co bude v další knize.

22.04.2021


Chris Carter

Jeden z mála autorů, kterým bych padla k nohám za jejich tvorbu. Mohl by vydávat knihy každý týden a já bych každý týden stála v knihkupectví, zkrátka děkuji a modlím se za další.

12.11.2019


Stephen King

Je vidět, že King dává do knih hodně sebe. Celkem pravidelně se opakují prvky jako spisovatel, alkohol, syn, víra... Myslím si, že do knih vkládá spoustu vlastních názorů a úvah. Jeho detailní popisy dokáží dokonale vtáhnout člověka do děje, seznámit se s postavami a jeho ztvárnění psychopatů a různých zrůd je fenomenální, to snad žádný jiný spisovatel lépe nesvede. Oceňuji i zakončování knih, člověku nezůstanou v hlavě žádné otazníky. Už méně se mi líbí povídky; málokterá mě zaujala. Každopádně je to opravdu Pan spisovatel a každá jeho kniha je velice "čtivá".

15.08.2018