Zvuk

Zvuk https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498947/bmid_zvuk-1VA-498947.png 4 67 22

Před hrůzou si marně zacpáváš uši U hory Mount Hood v Oregonu funguje komunita survivalistů, kteří se straní civilizace. Když oblast zasáhne podivná akustická anomálie, uniknou jí jen dvě dívky. Do zkoumání záhady se pouští tým vědců naverbovaných tajnými armádními složkami. A zatímco doktorka Martha Chanová k záležitosti přistupuje s otevřenou myslí, někteří kolegové její pohled na věc nesdílejí. Na rozpory ovšem není čas – jev se šíří a mohl by lidstvo dovést až k apokalyptickému konci… Na úpatí hory Mount Hood líčí šestnáctiletá Tennant se svou osmiletou sestrou Sophií pasti na zajíce. Náhle je zasáhnou podivné vibrace vycházející z lesa. Postupně nabývají na intenzitě, až zní jako ohlušující křik. Jejich rodiče je rychle odvedou pryč a schovají v podzemním krytu. Zvuk však sílí... Doktorka Martha Chanová, lékařská specialistka na krizové a katastrofické situace, je uprostřed noci převezena na vojenskou základnu poblíž Mount Hood. Společně s dalšími vědci dostává za úkol prozkoumat záhadnou anomálii, která zdecimovala osamocenou vesnici horalů stranících se moderní společnosti. Informací je málo, čas běží, záhad přibývá. Zaútočila cizí armáda? Byl to přírodní jev? Nově vyvinutá zbraň, nebo virus? Martha se svými kolegy musí najít řešení dřív, než se nevyzpytatelný jev rozšíří z hor do celého Oregonu a možná ještě dál. A zdá se, že klíčem ke všemu jsou dvě dívky, které záhadnému fenoménu unikly, a zvuk, který zaslechly…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Noise , 2021


více info...

Přidat komentář

janik6969
11.01.2024 5 z 5

souhlasím s komentářem Januli: .. Tak jak lidi byli nucení běžet, tak já číst.. přestože také některé věci nechápu, považuji příběh za naprosto geniální, propracovaný, napínavý. J.D.Barker je mistr napětí, které vás drží od začátku do konce. Doporučuji přečíst

Nikusha
03.10.2023 4 z 5

Přikláním se k většině v názoru, že po polovině je kniha méně záživnější. Ale pořád mě to bavilo, až do konce. Myslím si, že byly dobře zvolená slova a kvalitně popsané situace, kdy byl i náznak "husí kůže". Mně teda rozhodně přesvědčila osmiletá holčička, která hrubým hlasem řekne "Rozvaž mě, ty děvko!" A jako milovník běhu jsem měla chuť se přidat k hordě :D a až poběžím, určitě si na příběh vzpomenu.


MonikaSt.
07.09.2023 5 z 5

Já bych knihu na toto téma ani od Barkera, ani od Pattersona nečekala, ale je velmi čtivá a poutavá. Ze začátku se mi do ní po přečtení poměrně negativních recenzi moc nechtělo, ale jsem ráda že jsem jí dala šanci.

Januli
11.08.2023 3 z 5

Bakera mám ráda, proto jsem knize dala šanci, i když jsem věděla, že tam bude asi něco sci-fi. Tak jak lidi byli nucení běžet, tak já číst... Ale asi nejsem zrovna typ, pro který kniha je, protože některé věci nechápu:-D ale dočteno, závěr ne zcela top... Jsem ráda, že jsem si knižně rozšířila obzory, ale číst už to znovu nebudu.

mirunda
22.07.2023 4 z 5

Kniha byla velmi zvláštní. Nejsem si jistá, že jsem konec pochopila správně. Každopádně první půlka knihy byla velmi strhující, druhá už se za ní lehce vlekla. Oba mojí oblíbení spisovatelé se podíleli na společné knize, takže to bylo must have to přečíst.

Biba_with_Book
15.06.2023 3 z 5

Mam z toho celkem rozporuplne pocity. Zpocatku se to cetlo samo, ale druha pulka uz byla dost vlekla.
Abych to nejak shrnula - prislo mi to jako kombinace postapa, hororu a sci-fi, pricemz to sci-fi tam uplne byt nemuselo..myslim, ze by se ten konec dal lepe pojmout.

Atara16
11.06.2023 5 z 5

Zaujala mě obálka,skvělá knížka,přečtená jedním dechem.

MartinProtschke
08.06.2023 5 z 5

Za mě skvělý nápad a dobře se to četlo. J.D.Barker mě zatím nikdy nezklamal..

snimcibdim
09.04.2023 3 z 5

Čtivé a místy docela děsivé, pokud si to člověk představí. Jen bohužel je to děsivé hlavně na začátku, dokud vše nemá vysvětlení. Čím víc se to vysvětluje, tím větší nesmysl se z toho postupně stává. I tak je to ovšem vcelku originální a tipla bych si, že na rozdíl od plejády úchylných masových vrahů si tohle budu pamatovat.

TerezaaBaarova
03.02.2023 3 z 5

Scifi nemusím, nevyhledávám ho, ale protože mám J.D.Bakera ráda, dala jsem knize šanci...Nezklamala, ale ani nenadchla... Asi nemám k hodnocení víc co říct, karanténa, nejistota, politika, vojáci, hajzli - docela realita, ne?!

Byla bych raději, kdyby pokračoval Sam Porter,...

Karoley
24.01.2023 4 z 5

Ohlušující, hrozivý, smrtící... Zvuk.

U hory Mount Hood v Oregonu žije komunita horalů, která se straní civilizace. Když oblast zasáhne podivná akustická anomálie, uniknou jí jen dvě dívky.

Moje pátá kniha od J.D. Barkera (trilogie Sam Porter a Volající). Sci-fi obecně moc nemusím, ale dala jsem si tentokrát říct :)) První třetina se mi líbila asi nejvíc - karanténa, strach, mrazení, nejistota, otázky bez odpovědí.. a ZVUK. Dávám 4 slušné hvězdy, příjemný čtenářský zážitek, přečteno za dva večery.

Arev122
22.01.2023 4 z 5

Trochu katastrofický, sci-fi a hororový příběh se mi četl celkem dobře. Měl spád I napětí. Občas sice bylo něco zcela neuvěřitelného a trochu i politického, ale je to román....

kirkpatrick
25.12.2022 4 z 5

V této knize celkem pomalý začátek, až za polovinou knihy jsem si začal uvědomovat o co jde. Je to dobře napsaný scifi horror nebo thriller, jen bych doporučil těm, kdo se tuto knížku rozhodnou číst, aby vydrželi aspoň do té půle, je to tak trochu jiný způsob podání tohoto příběhu.

kneslova
24.12.2022 5 z 5

Tak mě se to líbilo a celkem dost , ohromně zajímavý nápad , dobře , napínavě napsané

ydnac
15.12.2022 5 z 5

INTENZIVNÍ

Takový je zvuk, který je zdrojem obrovské anomálie.
Tuhle knihu jsem si samozřejmě vybrala, protože jí napsal J.D. Barker a byla jsem překvapená docela nízkým hodnocením.
Takže ho trochu vylepším :-)
To co se odehrálo v malé vesniččce v horách bylo nečekané a neuvěřitelné.
Vesnice byla vyhlazena.
Obrovské brázdy v zemi, žádné stopy po ohni, radiaci ani jiném útoku.
A ten zvuk...
Přežily jen dvě dívky.
Prvních 180 stran jsem opravdu zhltla jak malinu, poté děj malinko stagnuje, ale musela jsem vědět jak to dopadne :-) a vlastně jsem byla překvapená, dokážu si představit, že kdyby to bylo možné, hned by toho bylo náležitě využito.
Viděla bych i prostor pro další díl a nebo jen individuální fantazii :-)
Já jsem si knihu rozhodně užila :-)

ondatra28
22.11.2022 odpad!

Nevím, co si mám myslet. Nepochopila jsem....asi nepatřím do cílové skupiny tohoto žánru. Při čtení jsem doslova trpěla.

Katania
01.11.2022 4 z 5

Mě se to líbilo. Je to více politické, což nemusím, ale napínavé a jiné.

milanříský
09.10.2022 4 z 5

Thriller s nádechem politického intrikaření, lehkými prvky hororu a scifi. Dvojice James Patterson a J. D. Barker dala dohromady zajímavý kousek, chvílemi připomínající moje oblíbené Psance Chucka Wendiga.

Ve chvíli, kdy komunitu survivalistů zasáhne podivná akustická anomálie, většina z nich zmizí nebo zemře. Kromě dvou dívek, kterým se záhadně podaří přežít. Na místo je vyslán tým vědců všemožných oborů a pomalu začnou rozplétat potencionální, a vskutku apokalyptické následky tajemného jevu. Z hlubokých a izolovaných lesů a hor v Oregonu se totiž začne šířit dál.

Hledání původu anomálie se logicky rozbíhá všemi směry a hraje se o čas, nikdo netuší, zda je mimozemského původu, či se jedná o neznámou zbraň a autoři nechávají čtenáře sledovat vývoj událostí prostřednictvím několika postav - ať už přeživšími dívkami, empatickou doktorkou Marthou Chanovou či podplukovníkem Fraserem a také prezidentem USA.

Patterson a Barker tady sebejistě kráčejí k odhalení původu podivného zvuku, zatímco jejich hrdinové řeší morální dilemata a obětování stovek tisíc lidí. Zvuk je totiž proměnil v nemyslící bytosti táhnoucí krajinou, k nimž se přidávají další a další. Tady některé scény připomínají hordu ze Světové války Z, dav šinoucí se neznámo kam zase zmiňované Psance. Což je výborná kombinace a pokud si k tomu připočtete svižný text, střídající perspektivy a neustále stavící hlavním hrdinům překážky, dostanete velmi dobrý thriller o boji s neviditelným nepřítelem.

Katulinka69
06.10.2022 1 z 5

Uf,tak to bolelo tohle dočíst. Totální zklamání. Tak moc jsem se těšila, ale tohle je za mě naprostý propadák

Martiiiik
11.09.2022 3 z 5

Tak toto je velmi zvláštní kniha.. Podle anotace to znělo zajímavě, čekala jsem tedy úplně něco jiného.. Ne že by nebyla čtivá, do jisté chvíle to bylo velmi dobré.. A asi bych původní směr knihy vzala lépe, ale co se tak ve dvou třetinách ukázalo... (teď kroutím hlavou) Ale na druhou stranu si umím představit, že se na světě zkoumá ledacos.. A tohle by mohlo platit za odstrašující příklad.. Takže v podstatě ani nevím, jaký mám z knihy pocit.. :-D Takže asi tak :-D