Zvíře zrozené z noci

Zvíře zrozené z noci https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388444/bmid_zvire-zrozene-z-noci-hWy-388444.jpg 3 65 65

Zvíře zrozené z noci série

1. díl

Magie, láska a moc v opevněném městě. V městě Kos působí mágové, kteří mají moc oprostit hříšné lidi od jejich hříchů a vytáhnout jim je z těla. Hříchy pak na sebe berou podobu zvířat inisis. S těmi bojují mladí pojídači hříchů. Taj je z nich nejsilnější, a tak je povolán, aby pozřel hřích příslušníka královského rodu. Tím však pronikne do nitra temného spiknutí a musí bojovat, aby zachránil princeznu i svůj život...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Beasts Made of Night , 2017


více info...

Přidat komentář

Airelle
04.06.2023 2 z 5

Poslední dobou mám opravdu štěstí na krásně náměty fantasy, ale naprosto nedotažené.

I tohle je ten případ, bohužel. Knihu jsem četla jako štafetu u @knizni_tipy_od_tricitky a ještě jednou moc děkuji za možnost se zúčastnit.Musím vyzdvihnout ten nápad s vytahováním hříchů, to nemělo chybu a dělalo to z královské rodiny opravdu padouchy. Bohužel jsem se někdy ztrácela v ději, kniha se mi začala líbit až na konci a doufám, že druhý díl bude mnohem lepší.

Miloň_ovitch
15.06.2022 1 z 5

Nechápu děj, zpracování, dialogy nudné a nezáživné. Hvězdičku dávám jen proto, že nápad a motiv knihy je celkem zajímavý. Zpracování ale za nic nestálo.


kindlova42
14.12.2021 2 z 5

Autor měl skvělou a originální myšlenku o pozřívačích hříchů, jejichž kůže je posetá tetováním, ovšem nedokázal to čtivě přivést k životu na stránkach knihy. Příběh se hrozně vlekl a zdlouhavé popisy nedůležitých věcí byli nudné. Za to když se objevilo něco alespoň trochu zajímavého, nedostalo to prostor a spousta věcí nebyla dobře vysvětlena. Vztahy postav byli zmatené a bez hloubky a často mi nedávali smysl. A totálně bizarní konec už vůbec nekomentuju. Nevím kde se stala chyba, jestli autor opravdu nedokázal využít potenciál zajímavého námětu či se něco ztratilo v překladu, ale tahle knížka mi nesedla a pokračování si nepřečtu.

barbb8k
03.07.2021 2 z 5

Na začátku jsem netušila, co mi na té knize tak vadí, ale už to vím. Všechno. Příběh celkově postrádal děj a nějak vykreslený svět.

Taj mi byl už od začátku strašně nesympatický. Všechno muselo být po jeho a byl nejmocnější bytostí na celém světě... Věřte mi, že většího imbeci** jste v životě neviděli.

Abych nebyla jen u mínusu, jsou tu i nějaké plusy (ale že jsem musela fakt dlouho přemýšlet, abych nějaký vymyslela). Nápad této knihy je dokonalý. Kdyby ho měl nějaký jiný autor, mohla by to být pecka, ale takto...

Konec mi připadal strašně zmatený a zrychlený. Navíc se tu ukázala ještě věští Tajova stránka „Jsem nejmocnější člověk ve vesmíru.", takže myslím, že úplně nejlepší.
1,5/5⭐

padajicidvere
03.05.2021 1 z 5

(SPOILER) Dost slabé čtivo. Prostředí a systém fungování se mi docela zamlouvali, ale to bylo jediné. Buď jsem to přehlédla nebo to chybělo úplně, ale kolik je Tajovi, princezně a A.? Princezna přijala matku A. jako těhotnou, nechala v paláci vychovávat A., takže má 30? Co to mělo být za "zamilovaní"? Vždyť je vůbec neznal, ale vůbec..! Chápu kdyby to mělo co dělat se "spřízněnou duší" a fungování mezi milenci jako ve Dvorech, ale tady tomu tak není. Postavy jsou ploché. Děj nudný. Vyprávění působí dost naivně.

chodícírohožka
18.04.2021 odpad!

Tak tohle byla jedna z nejhorších knih, ke kterým jsem se dostala. Sice je založená na zajímavém nápadu (požírači hříchů, které se jim jako tetování zobrazí na těle - dokud jim nedojde kůže), ale zpracování je tak špatné, že mě až bolely oči, jak jsem je neustále protáčela. Až do posledních stránek se v knize nic neděje - hlavní hrdina řeší akorát svoje vlasy a neschopnost najít si holku - veškerý děj je natěsnaný do posledních několika stránek - akorát zas nedává příliš smysl a vlastně nekončí, je utnut v půlce kapitoly. Strašné je celkem všechno - ploché postavy, těžko uvěřitelné pozadí, protiřečící si mýty, "zamilovanost" Taje do princezny (která je založená na tom, že mu sáhla na biceps...), naprostá většina hlášek... Krom toho autor s oblibou, ale naprosto zbytečně používá vymyšlená slova, která akorát tak zhoršují čtivost a srozumitelnost celého toho blábolu. Upřímně se divím, že se něčeho takové nějaké nakladatelství vůbec ujalo - slohové práce i méně nadaných žáků základní školy bývají lepším čtenářským zážitkem...

Parwana
13.09.2020 1 z 5

Pěkný příběh, i když charaktery postav nebyly příliš vykreslené a semtam se objevil překlep. Knížka byla též plná cizích výrazů, k nimž sice nebyly vysvětlivky, ale z kontextu se daly čast odvodit (až na fufu, to jsem nevypátrala, co by mohlo být). Sice to nebylo nikde řečeno, ale smyšlený svět, v němž se příběh odehrával, mi připomínal některou z arabských zemí. Doufám, že knížka má pokračování, protože konec byl přímo otevřený dokořán.

lenka608
01.01.2020 2 z 5

Shrnutí: Nedočetla jsem. A to mohu hrdě prohlásit, že se obvykle donutím přečíst i knížky, co mě nebaví. Tady jsem skončila asi ve 3/4 a dál už se prostě nešlo donutit. Není to vyloženě špatné, ale u hlavního hrdiny jsem nepociťovala žádné sympatie a ostatní postavy mi připadaly napsané ve stylu "aby v knížce nebylo takové prázdno". Měla jsem dojem, že hlavní hrdina se prostě jen nějak protklouká tím co zrovna přijde a zrovna dvakrát nepřemýšlí. A když už koná, tak si člověk říká "proboha co to zase vyvádí". Něco ve stylu - víc štěstí než rozumu. Námět na děj je dobrý, ale zpracování průměrné. Přečíst doporučuju, ale pokud Vás knížka nezaujme na začátku, nestane se tak nejspíše ani později.

Ailee
30.12.2019 2 z 5

Skvělý nápad, asi i dobře vymyšlená zápletka, avšak špatně odvyprávěná. Jako kdyby se autor soustředil na věci, které nebyly až tak důležité, a to hlavní, to na čem mělo záležet, na ději samotném, hrozně uspěchal, čímž vzniklo cosi, čemu neuvěříte a navíc si to ani neužijete. Někdo umře? Ok. Někdo zradí? Hm, tak teda jo. Prostě vám to bude všechno úplně fuk.

Andy0892
25.08.2019 1 z 5

Původně jsem si myslela, že mi vadí forma vyprávění v první sobě, pak mi však došlo, že je to celkově špatně napsané :) Nesympatický hlavní hrdina zaobírající se nejvíce svými vlasy, bezduché vedlejší postavy, podivně ubíhající příběh, který se dal číst až od strany sto, vymyšlená slova bez překldu... a ten zrychlený konec jako by to celé podtrhl. Měla jsem za to, že knihy před vydáním někdo čte, ale tady o tom docela pochybuji...

--Eri--
24.08.2019 1 z 5

Dobrý námět, ale tím to končí. Závěr knihy jsem vůbec nepochopila. A množství pojmů bez jakéhokoliv slovníčku nebo alespoň vysvětlení, bylo matoucí. Kniha je pro mne naprostým zklamáním.

Lily731
16.08.2019 1 z 5

Zajímavé téma, ale to je asi tak vše

andrejci
22.04.2019 2 z 5

Nápad to je určitě dobrý, ale chtělo by to trochu jinak napsat. Celkem mi tam vadilo, že hodně věcí nebylo pořádně vysvětlených. Během čtení mi v hlavě vždycky běží ,,film'' ale tady mi to nešlo. Další díl si přečtu ale, nebudu se do něho tak hrnout.

Damonka12
18.01.2019 2 z 5

Námět skvělý, ale u toho to asi tak končí. Za mě taková průměrná kniha, a nemám ráda takovéhle konce, kde se to nejdůležitější stane v poslední kapitole a pak konec už nic dál. Ani některé postavy nepůsobili moc příjemně.

1259
10.01.2019 5 z 5

Musím uznat, že i když mužský spisovatele moc nemusím, tak tady toho jsem si oblíbila. Příběh s požíračem hříchů se mi zalíbil natolik, že doufám v druhý díl.

viola5163
28.12.2018 5 z 5

Moc se mi líbí ten nápad s pohlcováním hříchů,je to něco nového.Líbí se mi,že autor využil okolí středověku a zároveň něco z moderní doby.Je tam sice trochu více vysvětlování některých situací,ale jinak dobré postavy i děj příběhu.
Doufám,že brzy bude další díl.

kristynkal
22.12.2018 2 z 5

Neměla jsem žádná očekávání a možná i proto nejsem až tak zklamaná. Anotace pro mě byla velmi ce poutavá než celý příběh. Že začátku bylo dost popisování až jsem se v tom ztrácela, mnoho nových výrazu. Střed byl paráda a pak to zase nějak začalo upadat. Pokračování mě asi ani neláká. Neříkám, že je kniha špatná, to není a své čtenáře si jistě najde.

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

2018  54%Zvíře zrozené z noci