Velké naděje

Velké naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493871/bmid_velke-nadeje-wOY-493871.png 4 57 19

Zvěrolékařka série

< 2. díl >

Po útěku z Německa na Nový Zéland se Nellie a Maria se svými rodinami konečně dostávají do bezpečí. Obě zvěrolékařky si na hřebčinci Gerstorfových otevřou ordinaci. Počáteční štěstí však netrvá dlouho. Důsledky světové hospodářské krize dolehnou až sem a dvě rodiny se už nemohou uživit provozem ordinace. Situace obě přítelkyně donutí vydat se rozdílnými cestami. A pak do jejich osudů zasáhne druhá světová válka...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Voller Hoffnung , 2021


více info...

Přidat komentář

orinka3
15.01.2024 2 z 5

Tak bohužel. Mé velké naděje, že si parádně počtu, vzaly v polovině knihy zasvé. Je to i tím, že mi žádná postava nebyla sympatická. Ta hlavní, Nellie, byla stále vystressovaná a její druhý manžel nebyl žádné terno. S dvojčaty si nevěděli ani trochu rady, nezvedení ukřičení chlapci otravovali celé širé okolí. Spletité příbuzenské poměry obou chovatelek koní byly tak trochu únavné, April se chovala jako spratek a Alex k ní nepochopitelně obdivně vzhlížel. Nakonec mi byla nejblíž autistka Marie a její rodina. Grit - kavárenská bojovnice za svobodu - kapitola sama pro sebe. Její nadšení pro odboj rychle vyprchalo, když ho měla prakticky v krétských horách předvést. Rozmazlená slečinka mezi vesničany co nad vším ohrnuje nos. A Leonidas ji horoucně miloval i tak!! Neuvěřitelné. Došla jsem do bodu, kdy jsem Grit nazvala krávou a knihu odložila. Nemluvím už o tom, kolik tiskových a gramatických chyb v knize je. To samo sráží kvalitu románu o pár bodů. Další díl vyhlížet nebudu.

eva-lupen
16.12.2023 3 z 5

Druhý díl mne nějak nenadchl. Doba před válkou nuda, spíš takový rychlopopis co se dělo, za války se to trochu vylepšilo, ale stejně žádný zázrak. Čekala jsem od toho víc.


Maky806
20.11.2023

I druhý díl byl moc pěkný, I když první mě asi bavil víc.

anovy64
04.11.2023 5 z 5

První půlka trochu zdlouhavá a nezáživná, ale pak se kniha už četla sama. Obzvlášť napínavě byly líčeny události během války a velice se mi líbil příběh Grit.

Péťa86
13.10.2023 5 z 5

Druhý díl pokořen. Opět se mi moc líbilo prostředí, kde se román odehrával. Do reálného prostředí v období druhé světové války byly opět vsazeny zajímavé příběhy lidí, které se s válkou museli setkat i osobně nebo je velkou mírou válka ovlivňovala. Zajímavé čtení :-)

Knihomura
09.10.2023 4 z 5

Dobré, někdy předvídatelné, oddychovka.

evask
19.09.2023 4 z 5

Od autorky novozélandské trilogie bych čekala mnohem mnohem víc, než červenou knihovnu.

Kanimůra2
23.08.2023 4 z 5

Moje oblíbená autorka. Ale druhý díl mě už tolik nepotěšil.
Ta Kréta mi tam nějak neseděla. Jinak je autorka skvělá. Krásné příběhy vždycky,

Dandy1
05.08.2023 2 z 5

Chybí tomu jiskra, která vás nutí číst dál a dál. Klidně jsem tu knihu mohla nedočíst. První díl byl mnohem lepší.

Alena1957
05.08.2023 5 z 5

Na druhý díl jsem se těšila a nejsem zklamaná, moc pěkné čtení, už se těším na třetí díl.

zdenaR
22.07.2023 4 z 5

I druhý díl byl velmi čtivý, zajímavý děj i osudy hlavních postav.

Ivanule
03.07.2023 5 z 5

Opět se setkáváme s Nellie a jejím manželem Waltrem,ale tentokrát pokračujeme na jejich cestě na Nový Zéland,kde chtějí začít nový život...Jak se jim to vše povede,co vše jim přijde do cesty a háky bude jejich společný život to se dozvíte,když si tuto knihu přečtěte,a můžu říct,že se autorce opět povedla:)

Pepina19
01.07.2023 5 z 5

Ani druhý díl neztratil nic z bohatosti děje. Je napínavý, romantický i smutný. Vše probíhá na Novém Zélandě, na Krétě či v Austrálii. Prožíváte několik příběhů naráz. Buď osudy Grit na Krétě, nebo zážitky Marii při kočování s cirkusem. Prostě i druhý díl stojí za přečtení.

Szilvia1
30.06.2023 5 z 5

Zvěrolékařky mají velké naděje,které se jím podaří splnit,i když už někdy nemají sílu.Ale podaří se jim to.Knížka je velmi pěkná,autorčiny knížky se nedají položit.Zbývá už jenom čekat na třetí díl.Je vidět,že autorka má ráda koně a historii si vždy pěčlivě nastuduje.

ikul
25.06.2023 5 z 5

Druhý díl Zvěrolékařky je stejně poutavý jako první. Osudy Nellie a Marii se na Novém Zélandu zdánlivě rozdělí, ale stále zůstávají přítelkyněmi. Kniha se zabývá spíš osudem Grit, dcery Nellie a událostmi druhé světové války. Grit se ocitne ve válečném stavu na Krétě a pozná válku na vlastní kůži. Vztah k řeckým partyzánům na ní zanechává stopy. Vůbec není jednoduché srovnat se s tím co prožila a hlavně srovnat se sama se sebou. Kniha se také zabývá drezůrou zvířat mnohdy končící týráním. V tomto případě končí kniha "velkou nadějí", že všichni lidé nejsou stejní.

zuzana2599
01.06.2023 5 z 5

I druhý díl Zvěrolékařky se mi moc líbil. Skvělý příběh, bohatý na děj, se odehrává na Novém Zélandu, na Krétě a chvíli i v Austrálii. Čtenář opět sleduje osudy veterinářky Nellie , jejíž rodina se rozrůstá. Její dospělá dcera Grit se dostává na Krétě do velkého nebezpečí a Nellie má práce i starostí plnou hlavu...
Sarah Larková napsala skutečně obdivuhodný příběh se silnými ženskými hrdinkami. Oba díly byly pro mne pěkným čtenářským zážitkem !

Ivetaa
08.05.2023 5 z 5

Jak píše už pode mnou "agatha2" - naprostý souhlas - a po přečtení 1. dílu jsem si musela koupit hned tento druhý díl. Autorka prostě umí.

zdehan
06.05.2023 5 z 5

Druhy dil byl taky moc pěkný-

Knižní střípky
01.05.2023 4 z 5

Čeho si nejvíce cením, stejně jako u prvního dílu, je autorkou velice věrné zachycení historického údobí, ve kterém se odehrává. Hlavní postavy jsou sice smyšlené, ale jak jsem již psala, historické pozadí - události 30. a 40. let minulého století - jsou zde velmi reálně zachyceny. Atmosféra doby, která vůbec nebyla jednoduchá, na vás dýchne a pohltí vás.

Kdo čte autorčiny knihy, ví, že historické ságy jí jdou, je to její parketa. A je to znát i na ZVĚROLÉKAŘKÁCH. A ano, přiznávám bez mučení, že si mě tyto knihy získaly hlavně proto, že zde vystupují silné ženské hrdinky, které i když nemají na růžích ustláno, bojují za svá práva a za své sny. A o tom si já vždy ráda čtu.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.