Zuřící lev

Zuřící lev https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179524/bmid_zurici-lev-YeJ-179524.jpg 4 23 9

První století před Kristem. Ekonomika Říma stojí na potu a utrpení stovek tisíců otroků. Malá vzpoura gladiátorů v Capue se rozroste do netušených rozměrů. Jedním ze vzbouřenců je boxer Leon, který byl teprve nedávno odvlečen do otroctví. Podaří se mu v krvavé hrůze, která zaplaví Itálii, opět najít svoji ženu a malého synka?

Přidat komentář

moudivlacek
14.03.2024

Kniha je stejná - jiný název pro "LEON".

Marketplace
05.07.2023 5 z 5

Kniha se četla moc dobře. Stále napínavý děj zasazený do historických skutečností. Leon je prostě charakter. Otázkou zůstává, jestli má cenu číst toto autorem přepracované dílo nově pod názvem Leon...


Kakho-Oto
09.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Zajímavý román odehrávající se v době Spartakova povstání. V románu je Spartakus bývalý římský legionář, jenž se kvůli znepřátelení s Markem Crassem stal otrokem-gladiátorem. Jak známo, právě Crassus dokázal povstání brutálně potlačit (sám zemřel později násilnou smrtí). Řecký boxer Leon, hlavní postava příběhu, nakonec povstání přežije - od Spartaka dostal úkol zachránit jeho ženu a malého syna. Leon si vzal Spartakovu Alexandru za ženu a svého i jejího syna vychovávali jako bratry. Všichni se nastěhovali ke Spartakovu otci na jih Itálie. Spartakův syn se nikdy nedozvěděl, kdo byl jeho otcem. Leon vymyslí v románu mj. způsob úniku povstalých otroků z Vesuvu (po spletených větvích hroznového vína) či prosadí pochod zpět na jih Itálie (kvůli hledání své ženy - nakonec nalezne jen její hrob). Obsah románu je dost drsný, což je vzhledem k tématu v pořádku. Život gladiátorů či Spartakovo povstání nebyly procházky růžovým sadem.

nero 13
30.04.2020 5 z 5

Dobře napsaný román o Spartakově povstání, docela se držící známých faktů. Spartakův příběh je pro mne taková srdeční záležitost, protože v páté třídě jsem dostal na dějepis výborného kantora který dokázal nádherně vypravovat příběhy, ten o Spartakovy byl mezi nimi a probudil ve mně lásku k historii, v šesté šel do důchodu a my vyfasovali soudružku učitelku která učila stylem, otevřete si učebnice na té a té straně a přečtěte si to sami a mě neotravujte. Takže zaplaťpánbůh že jsme ho měli aspoň ten rok.

astroweb
06.06.2018 4 z 5

Parádní historická jednohubka, jak jsem po přečtení zjistil, autor se dost držel historických skutečností, které okořenil napínavým dějem, poutavým příběhem. Nic vyloženě složitého, ale opravdu hodně příjemné počtení.

MartinKlus
21.01.2017 2 z 5

Nebylo to zlé, ale předchozí kniha od tohoto autora mě zaujala mnohem více.

TheSarcasm
18.10.2016 5 z 5

Román jednoduchý, předvídatelný, ale krásný. Nemohu si pomoci, ale mě prostě knížky Romana Bureše strašně baví. Škoda, že jich nenapsal víc. Kdysi jsem hltal příběhy Jarmily Loukotkové o Spartakově povstání a ta atmosféra se mi touto knihou zase připomněla. Doba antického Říma má své nepopiratelné kouzlo, nedivím se, že mu Roman Bureš podlehl. Vždy když stojím před nějakou starověkou památkou nebo na historických místech v Itálii tak se mi podobné příběhy vybaví.
Mimochodem používám slovo "decimovat", ale do přečtení této knihy jsem netušil, že tento výraz má svůj původ v brutální formě trestu vojáků v legiích.

Endy17
20.03.2016 4 z 5

Pohled na Spartakovo povstání očima a osudy gladiátora Leona. V historicky reálných kulisách se odehrává osud jednoho z mnoha - smutný osud, místy až příliš.

agnes25
29.02.2016 4 z 5

Zajímavý pohled na osobu Spartaka - Říman a bývalý centurion.

Štítky knihy

starověký Řím

Autorovy další knížky

Roman Bureš
česká, 1975
2015  86%Propast času
2019  90%Inferium
2020  84%Říše
2016  89%Císařovna
2018  92%Impérium