Ztracená oáza

Ztracená oáza https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38974/ztracena-oaza-38974.jpg 4 40 7

Jsme ve starém Egyptě dvě tisíciletí před naším letopočtem. Skupina kněží putuje pouští, aby v jejích hlubinách ukryla posvátný předmět, jehož nezměrná moc dokáže ničit armády. Uběhnou stovky let a píše se rok 1988. Letadlo převážející podivný náklad s posádkou zapletenou do ještě podivnějších politických machinací se nad egyptskou pouští zřítí a zmizí beze stopy. Freya Hannenová, mladá horolezkyně, přijíždí do Egypta na pohřeb své sestry, která v oáze Dachla pracovala na výzkumu pouště, ale nečekaně zemřela. Vzápětí se však ukáže, že věci nejsou tak nevinné, jak vypadaly. Začne to záhadnými náznaky a skončí zločinnou bandou, která se pokusí Freyu zavraždit. Ta se na útěku dostane až do Káhiry, kde hledá ochranu u profesora Flina Brodieho, svérázného nadšence, s nímž se seznámila na pohřbu. Smutná rodinná událost se rázem změní ve zběsilý úprk před smrtí, ale i v honbu za pokladem. Existuje Vehat seštat, Skrytá oáza, nebo je jenom dávnou legendou? Co znamenají všechny ty podivné náznaky o jejím smrtícím tajemství a proč jsou někteří ochotni kvůli ní vraždit? Kdo je přítel a kdo nepřítel? Kdo ví, co skutečně už celé věky odpočívá v srdci pouště a co se stane, až to naleznou? Rychle se střídající kulisy pochmurných chrámů, ruchu současné Káhiry a nekonečné písečné pustiny, v nichž nechybějí svérázní egyptologové, pouštní kočovníci ani kriminální živly, nenechají čtenáře ani na chvíli vydechnout a filmovými střihy ho ženou kupředu. ... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Hidden Oasis , 2008


více info...

Přidat komentář

bekule
15.10.2020 3 z 5

3,5
Povedená dobrodružná četba, trochu zdlouhavější ale zato finále v oáze nabralo fofr. Jen jsem měla problém se orientovat v té spoustě postav, zvláště v arabských jménech jsem měla zmatek. Váhám mezi 3-4 hvězdičkami ale protože Písečné bouři od Rollinse jsem dala jen tři tak musím hodnotit stejně.

petym
06.10.2020 2 z 5

Tak na tuto knihu jsem se moc těšil. Zaujal mě obal, tak si říkám, ano to bude to napětí, které chci číst. Ale zde je to pravidlo, že obal nemusí vždy být dobrou knihou. Musel jsem se nutit ke čtení. Strašně zdlouhavé a pořád jen vyprávění příběhu a akce žádná. Ke konci tedy když se oáza najde, tak se skály a celá hora kroutí, jako gumový medvídek až se úplně scvrkne. Tak bohužel scifi není holt můj šálek.


Meggie7
29.02.2020

super knížka o novodobém hledání pokladu..

Atanone
24.10.2018 4 z 5

Tak jsem si zase pěkně zalítala. Nejen ode zdi ke zdi,ale i nad Saharou.
Přirovnání k (i v knize zmíněnému) Indiana Jonesovi není od věci. Ale je to slušná oddechovka se spoustou zvratů a postav,ve kterých jsem se zkraje špatně orientovala kvůli trochu roztříštěnému ději. Je tam i romantika (bez všudypřítomného sexu,což dnes taky málokterý autor dokáže) a krásné popisy památek,pouště,Káhiry a TÉ oázy.A dvojčata mě opravdu dostala.
Zanechte logiku před bránou Vehat seštat a jen si užívejte.
p.s.být autor Čech,možná by k věnování ještě přidal " památce Pepika Hnátka"

davas
31.07.2015 4 z 5

kniha je něco jako Indian Jones ,akční děj v dobrodružném příběhu má spád ,napětí ,ale taky je místy dost naivní .Čte se to dobře,ale z některých beznadějných situací se hlavní hrdinové dostanou takovým způsobem,že se člověk nesmí nad tím zamýšlet .

lenkavildomcova
03.05.2015 3 z 5

líbila se mi, ale POZOR SPOILER zkáza oázy mi přišla trochu přitažená za vlasy... proto jen tři hvězdy

Dixinka
13.02.2012 5 z 5

Napínavý děj s mnoha zápletky. Hltala jsem stránky až do konce.

Štítky knihy

Egypt archeologie dobrodružství sci-fi

Autorovy další knížky

Paul Sussman
britská, 1967
2010  79%Ztracená oáza
2003  85%Ztracená Kambysova armáda
2005  77%Poslední tajemství chrámu