Zpověď šílené matky - Upřímný pohled na mateřství

Zpověď šílené matky - Upřímný pohled na mateřství https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142141/zpoved-silene-matky-uprimny-pohled-na-materstvi-142141.jpg 4 49 18

Kniha populární americké blogerky o mateřství nejen pobaví, ale také zapůsobí svou brutální upřímností jako skvělý protilék na příliš seriózní výchovné příručky, které v rodičích vzbuzují hrůzu, že ve výchově svých dětí neobstojí. Autorka je známou osobností sociální sítě Twitter, pravidelně se vyjadřuje k otázkám rodičovství v mnohým novinách a časopisech, včetně The New York Times, CNN, Redbook a Ms. Magazine. Její stránky www.scarymommy.com mají v průměru měsíční návštěvnost vyšší než 750 000. „Šílená matka“ se odvažuje mluvit o věcech, které si myslí většina matek, ale málokterá z nich má odvahu je říci nahlas. Výstižně se k tématu knihy vyjádřila autorka bestselleru Ďábel nosí Pradu Lauren Weisbergerová: „Zahoďte elegantní boty na vysokém podpatku a postavte se tváři v tvář realitě – ještě jste neměly krutějšího šéfa, než je vlastní dítě.“... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Lucka Bohemia
Originální název:

Confessions of a Scary Mommy


více info...

Přidat komentář

madem
08.04.2022 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších knížek na toto téma. Bohužel, když vidím obálku a název, tak mě neláká (myslím si, že název knihy šel přeložit lépe). Nakonec jsem se přinutila začít ji číst a dobře jsem udělala. Kniha je jiná, než na první pohled vypadá: umí pochválit a povzbudit. Přitom je autorčin smysl pro humor laskavý a plný něhy. Občas to přežene, ale i přesto z knížky cítíte hodně lásky k dětem.
A miluji zpovědi ostatních matek.

Leenki
02.01.2022 2 z 5

Nič moc... od knižky som očakávala trochu viac ... možno je to vhodné skôr pre tehotné prvorodičky, ako príprava na to, čo ich čaká ... ale mňa ako matku 3-ročného syna takmer nič v tej knižke neprekvapilo ....


Sazinek
15.01.2020 1 z 5

Ačkoliv jsem ne-matka, tak mě tato knížka zajímala, v půlce mě přestala bavit a nedočetla jsem ji. Upřímně nemám ráda, když něco nedočtu, stává se mi to zřídka kdy... skoro vůbec, ale tohle se mi vůbec nelíbilo... Za mne ne...

Val
22.02.2018 4 z 5

Doporučuji zejména "šíleným" matkám na mateřské, které mají pocit, že nic nezvládají a že si to takhle nepředstavovaly. Zjistíte, že jsme na tom skoro všechny stejně, zasmějete se a v neposlední řadě vás to uklidní :-)

LadyD
30.12.2017 5 z 5

Tak tohle mě taky dost pobavilo... Koupila jsem knihu mamince, ta je naprosto nadšená. Vidí tam sebe :D
Neodolala jsem, po přečtení jsem s ní souhlasila.

oluskace
30.10.2017 1 z 5

Myslela jsem si jak se u knihy zasměju, ale takových chvilek bylo opravdu málo. Kniha mě zklamala :(

sarkabla
05.09.2017 5 z 5

Nejlepší! Tak jsem se dlouho nezasmala.

Stellia
08.05.2017 4 z 5

Skvelá kniha. Pobavila ma. Aj keď ešte nemám vlastné deti, a som "len" hrdou krstnou mamou (štyroch drobcov) dokázala ma chytiť za srdce. Hviezdičku dole zrazil otrasný slovenský preklad a rôzne brepty, ktoré pôsobili ako päsť na oko!

karbulka
22.04.2017 5 z 5

Vtipná oddechová knížka

PolBara
28.03.2016 3 z 5

Fajn oddechovka, při čtení jsem se někdy musela smát nahlas...

Krysa_1313
18.02.2016 5 z 5

Já sama zatím děti nemám, ale při čteni této knížky se mi vybavilo hodně zážitků co mi vyprávěla moje mamka o mě a opravdu jsem se skvěle bavila :)). Stejně tak se mi líbila i druhá kniha "Mateřství je přirozená věc a další nebezpečné lži o rodičovství"..

2368
11.07.2015 3 z 5

Vlastní zkušenost zatím nemám,ale zaujala mě a musím říct,že během jejího čtení jsem se nejen zasmála,ale někdy jsem dokonce nevěřila co některé matky dokáží veřejně přiznat.Určitě stojí za přečtení.

jasmína
31.01.2015 3 z 5

Zajímavá kniha, hlavně jsem ale četla výroky maminek, některé byly šílené, některé pravdivé, někteté mě znechutily, když si chci užít sex a hlasitý, tak snad předem to čtyřleté dítě zkontroluju, a zamču v pokoji, než aby mě načapalo s "ptáčkem v ruce", jak je v knize, ale jinak zajímavá kniha, a mateřství opravdu není taková hračka.

Zorka
22.04.2014 4 z 5

Oddychovka, ve které se najde snad každá normální matka. Taková, která si "v některých okamžicích připadá jako výjimečná matka a v jiných jako naprostá zoufalkyně" (s.160). Shrnutí všeho, co si většina z nás myslí, jen to ne vždycky dokážeme pojmenovat nebo říci nahlas. Opravdu zábavné čtení, které je ale tak skutečné...

lenocka2013
18.02.2014 4 z 5

Kniha, pre budúce matky, a dokonca bola ja vtipná.

Morsie
12.04.2013 5 z 5

Já tedy ještě potomky nemám, ale přesto jsem byla knížkou hrozně příjemně překvapená. Nehledě na to, jak je moc vtipná, mě navíc dostalo, jak je upřímná a bez obalu řekne všechno, jak to je. Když si knížku pak přečetla moje maminka, říkala, že by si ji měla přečíst každá mladá dívka, aby pak věděla do čeho že to vlastně půjde. Na knížce se mi ale taky líbí, že to není nějaké ufňukané stěžování, nebo zas plno prázdných rad, líbí se mi, že je to prostě opravdová zpověď.

Safienka
20.01.2013 4 z 5

Zpověď šílené matky aneb upřímný pohled na mateřství je knihou Jill Smoklerové, která je ve světě známá spíše jako blogerka a přispěvatelka do různých novin a časopisů, kde publikuje své názory na rodičovství.
Toto dílo je takovým jejím výtahem a zmíněním toho nejlepšího ze života od počátku těhotenství až po neurčitou dobu v roli rodiče. Máme možnost se seznámit s názory samotné Jill, ale též i s myšlenkami a postřehy jiných matek. Témata jako samotný porod, problémy s výběrem jména, s fotografováním, stravou, ostatními kamarády, rodiči a příbuznými nás nenechají na pochybách, že autorka si své prožila do poslední kapky. Prožila a zároveň si to užívá tak nejvíc, jak jen může.
Možná místy až feministické dílo, které je opepřeno břitkým humorem, zajímavými postřehy a nápady, co se týče výchovy dětí. Kniha je rozdělena do kapitol, z nichž každá je uvedena několika glosy různých rodiček. Následují popisy, připomínky a zážitky samotné autorky, které vystihují stav její rodiny čítající 3 děti, psa a manžela.
Celkově bych knihu zařadila mezi příjemná, oddychová díla, která jsou posypána reálným humorem, kdy se nejčastěji a nejsobečtěji smějeme neštěstí druhých. Věřím, že je kniha určena spíše ženám a matkám, které se jistojistě v řádcích najdou, anebo se nechají lehce inspirovat. Možná místy až moc stížností, které člověka nutí zapřemýšlet, jestli ten život s dětmi je opravdu tak krušný, jak se píše. Nikdy to ale nezjistíme, dokud to sami neprožijeme. Abychom si to užili do poslední kapky, je potřeba se do toho vrhnout opravdu po hlavě.
Styl psaní této knihy nepostrádá ten správný čtivý charakter, který nám dokládá, jak je autorka kovaná ve svém řemesle a je schopná zaujmout široké spektrum čtenářů.
Její blog můžete sledovat na www.scarymommy.com

danuska
31.12.2012 4 z 5

Kniha je zabavna, aj ked ku koncu mi to az take zabavne neprislo, skor smutne. Neviem, ci je vsetko v knihe realne, ale ak hej, tak je to naozaj strasne :(Preklad katastrofa, prekladatelka si nedala ani tu namahu, aby si zistila, ze Taylor Swift je zena (pise o nej v muzskom rode), a ine perly.