Zozomba

Zozomba https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422151/bmid_zozomba-Ocu-422151.jpg 4 6 6

Quido a Frida nejsou tak docela kamarádi, když ale o společném víkendu ve starém domě u hřbitova odemknou tajemné zakázané dveře, začne jejich velké dobrodružství. Pomocí prastaré knihy a Zeleného prášku probuzení přivolají neobyčejnou bytost: zombie holku, kterou pojmenují Zozomba. Aby ji osvobodili, musí zjistit její pravé jméno, a tak se vydávají do podivného světa pod zemí, který vypadá jako opuštěný lunapark. Jenže opuštěný není. Vládne mu ctižádostivý Velitel, rozhodnutý vrátit se na zem a vyhrát dávno ztracenou bitvu. Najdou v sobě děti odvahu postavit se mu a osvobodit Zozombu a ostatní tajuplné obyvatele Lunaparku?... celý text

Přidat komentář

mojimir586
07.09.2020 2 z 5

Zaujala mě obálka a název, takže jsem knihu zakoupil a přečetl vnoučatům 7 a 8 let. Nijak zvlášť je ovšem nebavila, ačkoli jinak je (i mě) podobný žánr baví a bývají pozornými posluchači.

jahlina
12.03.2020 5 z 5

Knížku jsme četli společně s mýma dvěma syny (8 a 10) a všem třem se nám tento příběh o přátelství až za "hrob" líbil. Moc pěkné jsou i ilustrace. Knížka je doporučená pro děti od 6 let, k samostatnému čtení bych doporučila o něco málo starším dětem.