Rok 1000: Konec světa

Rok 1000: Konec světa https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500398/bmid_rok-1000-konec-sveta-G2f-500398.jpg 4 25 7

Žoldnéř série

< 8. díl >

V křesťanské tradici existovala domněnka, že konec světa nastane roku 1000 n. l. Toto datum se nyní blíží a mniši z Kráteru vědí, že nejde o žádnou povídačku. Konec světa nastane a zdá se, že jej nelze odvrátit. Žoldnéř se nechtěně a na vlastní kůži přesvědčí o tom, co způsobí tuto živelnou pohromu, když se vydá na kdysi velmi vyspělý svět podobný Zemi, který je nyní nehostinný a takřka neobydlený. Avšak na planetě je ještě někdo jiný, zvláštní bytosti, které dříve vládly Zemi, dokud z ní nezmizely. Nové Žoldnéřovo dobrodružství čtenáře zavede již plně do světa sci-fi.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Año mil, el fin del mundo , 1996


více info...

Přidat komentář

FireOfFilth
13.07.2023 4 z 5

Tímto dílem můžeme potvrdit, že fantasy se dokonale zamíchalo s sci-fi. Funguje to výborně. Další svět/planeta kam se dostane Žoldnéř je moc hezky vytvořena. Postupně zjišťuje co a jak a sním i čtenář. Hodně zajímavá a napínavá jízda, která nás vezme na průzkum planety. Nové postavy jsou také fajn.
Žoldnéř mě opět začal bavit. Hodnotím 80 %.

Lenka.Vílka
25.04.2023 4 z 5

Tentokrát se mnou děj konečně pořádně fungoval. Sice mě ukecanost dost ubíhela, ale nový svět byl fajn :)


thorir
20.11.2022 4 z 5

Žoldnéř je tak trochu komiksové „guilty pleasure“ – jednoduché příběhy, dětské scénáře, černobílé charaktery a až příliš častá rozuzlení stylem „deus ex machina“. To vše však čtenář snadno odpustí, protože malba! Ach, ta malba! A atmosféra světa! Tentokrát nutno vyzdvihnout výrazný příběhový posun, alespoň oproti předchozímu dílu. Žoldnéř se dostává do jiné reality, opět zachraňuje spoře oděnou sympatickou ženu – nebo ona zachraňuje Žoldnéře? Potkává nové postavy – paralelní protějšky starých známých – a samozřejmě opět bojuje s prapodivnými kreaturami. Svět pod světem je zajímavý nápad. Technika jinosvěta a obecně technické detaily opět berou dech. Dialogy jsou sice trochu podivné, ale kdo by to řešil! Žoldnéřův svět, mix Sci-fi a fantasy, za mě prostě funguje.

GoodGames
19.10.2022 3 z 5

Zo Žoldnierom je to ťažké, na jednu stranu má séria vždy veľmi kvalitnú maľbu, zaujímavé témy, technológie a kvalitné bonusy. Na druhú stranu však viaceré príbehy trpia naozaj jednoduchými scenármi, ktoré sú v posledných dieloch príliš ukecané a málo dynamické. To je problém aj najnovšieho ôsmeho dielu. Pekná maľba, téma o konci sveta zaujímavá, iná planéta, fajn bonusy, ale je to až príliš pomalé a citeľne chýbajú veľkolepejšie akčné scény.

Ivan Kučera
19.10.2022 4 z 5

„Uvědomíš si, co všechno máš, až když to ztratíš.“ Mám pre túto sériu slabosť. Žiadnej časti som nedal menej ako 4*. Mnohí štvorku kritizujú za scenár. Prekvapuje ma to, Žoldniera totiž jeho najnovšie dobrodružstvo zavádza do radikálne odlišného prostredia, než na aké sme zvyknutí. Bez spoilerov sa o tom nedá baviť, ale je to fakt niečo úplne iné. Miestami som sa cítil pomaly až ako keď som kedysi hlboko do noci ako mariňák prehľadával spustošené priestory v AvP. Séria v osmičke vyráža do vyložene sci-fi motívov, ale vôbec to nevadí, sci-fi a fantasy sa k sebe hodia. Dve nové postavy sa zarážajúco podobajú na dve zo Žoldnierovho „starého“ sveta, ale Segrelles to šikovne vysvetlí, nebojte sa. K tomu tvrdá väzba, samozrejme dych vyrážajúca maľba plná úžasných nápadov, skvelá atmosféra a plno bonusov. Dominuje im 8-stranový komiks o konci sveta odohrávajúci sa v našom reálnom svete (čiže vlastne dostanete dva komiksy v jednom).

adevr
04.10.2022 3 z 5

Díl spíše důležitý pro další pokračování přiběhu, ale líbila se mi ta bonusová povídka o ponorkách

fvalek
02.10.2022 3 z 5

Žoldnéř je klasicky takový svůj a těžko popsat, v čem to vězí. Tempo vyprávění je pomalé, dialogy jsou docela kostrbaté, ale je to zkrátka krásná kniha opravdu velkého formátu a krásné kresby. Z příběhu jako by čišela rytířská doba a důraz na čest a hrdinství. Přesto musím autorovi vytknout to, co vždycky... Tentokrát se ani neukazuje nějaký pokřivený přístup k ženám, protože se s moc ženami nesetkáme, ale minimálně vztah ke zvířatům jako k věcem a velká spotřeba draků se tu ukazuje zase bohatě.

Příběh je docela fajn, jiná dimenze vypadá zajímavě a chtělo by to ji více prozkoumat. Celkový motiv srážky svou světů je hodně dobrý a napínavý. Bohužel konfrontace s vědcem z druhé strany a pátrání pod vrstvou plynu je trošku nuda a těšil jsem se hlavně na konec a co se s žoldnéřem stane do dalších příběhů.