Znamení démona

Znamení démona https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45641/znameni-demona-45641.jpg 4 31 9

Znamení démona série

1. díl

Démoni jsou ochotni udělat cokoliv, aby se dostali ze svého nekonečně studeného a temného světa do světa lidí. Mágové neváhají obětovat kohokoliv, aby získali přízeň a služby démonů, byť by to mělo být jenom na krátký čas. Pokud se dostanete do střetu zájmu mágů, kteří hledají vhodné lidské tělo pro pobyt démona na tomto světě, budete muset bojovat o život. Stejně jako hlavní hrdinové, Nick a Alan, kteří žijí v současné Anglii, na první pohled mají běžné problémy ve škole nebo s dívkami, musí si přivydělávat na živobytí a řešit tytéž normální věci, co každý mladý člověk. Za jejich častou změnou bydliště se neskrývá snaha poznávat nová místa a nové kamarády, ale nekonečný útěk před mágy, kteří ohrožují celou rodinu. Příběh mladých lidí, kteří musí hrát nebezpečnou hru o vlastní životy, je napsán ve svěžím tempu, plný akcí a zvratů. Postupné odkrývání starých událostí vyústí v překvapivý závěr. Vše vypadá jako řetězec náhod, ale může jít o předem promyšlenou hru, ve které jeden z hráčů, nebo možná všichni, drží nějaký trumf schovaný v rukávu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Demon's Lexicon


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
09.12.2023 4 z 5

Kniha byla zvláštní. Ze začátku mi to přišlo docela zamotané a chvilku mi trvalo, než jsem se v ději zorientovala (démoni, mágové, kruhy, trhy, troje znamení atd.) Příběh byl napínavý a hlavní postavy fajn. Co musím podtrhnout, byly krásné obrázky v knížce! Konec byl překvapivý, čekala jsem kde co, ale zrovna tohle ne :-)

Luigi1
09.09.2023 4 z 5

Začátek pomalý ale pak to mělo šmrnc


jackdaw
03.08.2023 5 z 5

Za mě super nápad. Dala bych si pokračování. Sice je tahle kniha svým způsobem ukončená a další díly se věnují více jiným postavám, ale opravdu by je někdo mohl, prosím, prosím přeložit.

Jája92
15.02.2023 4 z 5

Nejprve jsem byla zmatená, protože hned u první kapitoly jsem měla pocit, jako bych vstoupila doprostřed příběhu a netušila, oč kráčí. Pár kapitol mi trvalo, než jsem se zorientovala, jak to funguje s mágy a s démony.
Zhruba od poloviny knihy nabral příběh na dramatičnosti a konec mi vyrazil dech, vůbec jsem jej takový neočekávala.
Ačkoliv kniha není určená pro mou věkovou kategorii, příběh mě dokázal zaujmout a nakonec se jednalo o poutavé čtení.

rajcatko
12.01.2020 3 z 5

Upřímně, kniha začala čtivě, žádná omáčka, ale rovnou flákota masa. Až mi tam ta příloha trochu chyběla. Během čtení se nějaká tajemství postupně odkrývala a některá ne, ale od toho máme fantazii že. Kostrbatý styl psaní připisuji prvotině, ale vzhledem k bombastickému závěru zcela promíjím. Moc pěkné.

saphe
15.09.2017 4 z 5

Kniha mě zaujala už svým námětem- démoni. Ke konci mě dokonce dokázala částečně překvapit- což se mi nestalo nějakou chvíli... Děj by to chtělo propracovat o něco víc a líp- na druhou stranu je to prvotina, takže se to dá prominout a v konečném ohlédnutí shrnout takto: celkově se mi kniha líbila a rozhodně nelituju, že jsem si ji pořídila do knihovničky.

ElisaKage
06.02.2016

Je to jedna z nej knih co jsem kdy četla ten konec mě dostal . Pro mě je to úplná bomba na čtení a chtěla bych pokračování .:D

Michaelkaa
02.02.2016 3 z 5

Pro mladší čtenáře dobrá, mě začala trochu bavit v druhé polovině, ucházející kniha.

Shinju
21.08.2014 2 z 5

Knížka nebyla špatná. Je to spíše takové Supernatural pro děti.

Autorovy další knížky

2013  71%Tajemství Lynburnů
2021  85%Baneovy kroniky
2010  72%Znamení démona
2022  87%Příběhy z Akademie Lovců stínů
2022  92%Prízraky Tieňotrhu

Kniha Znamení démona je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce42x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x