Zmizelí

Zmizelí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471469/bmid_zmizeli-LpE-471469.jpg 4 61 13

Alex Verus série

< 3. díl >

Beze stopy mizí učedníci mágů – a někdo z Rady by v tom mohl mít prsty. Alex Verus nemá žádné důkazy, žádné svědky a žádné podezřelé. Ví jen, že ho někdo sleduje. A poté, co na spolužačku jeho vlastní učednice zaútočí zabijáci, Alex pochopí, že toho ještě hodně neví – a že by mohl zmizet stejně jako ostatní…

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Taken , 2012


více info...

Přidat komentář

ninano
01.03.2024 3 z 5

Tohle nebyl můj šálek kávy. Stejně jako u předchozí knihy jsem se nechala zlákat obálkou a očekávala něco jiného. Obecně mám asi radši realističtější příběhy.

Damonka12
01.01.2024 3 z 5

3,5 Série je každým dílem lepší a lepší. Už se těším až se o Alexovi dozvím více.


Duchoslp
19.05.2023 4 z 5

Tak tenhle díl byl zatím absolutně nejlepší. Knížku jsem přečetla jedním dechem a doufám, že se Alexův tým rozrostl natrvalo.

havrmoni
19.10.2022 5 z 5

Tohle jsem si fakt užila. Postavy se mi líbí a vůbec, člověka to vtáhne do děje, čte, čte a najednou konec.

Lacie
28.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Pro mě je tahle série zatím jako schody, po kterých stoupáme. První díl – Alex Verus a Splétač osudu – byl rozjezd rovnou s dost vražednou zápletkou, bitkami a intrikami. Druhý Alex Verus a Magičtí tvorové přidal na brutalitě "světlého" padoucha a s ním spojených postav, třetí – Alex Verus a Děsuplná barabizna – tak tady bych se bála. Při pátrání Alexe ve vnitřním domě jsem byla úplně zaťatá strachy, co tam na něj bafne. Nelez tam, jdi už zpátky!!!
Nové postavy jsou skvělé a moc mě teď pro změnu těší Luna, že se snaží a že se jí daří. Ale mám potíže vypořádat se s dělením mágů na světlé a temné, ti temní jsou očekávatelní, zato u světlých zatím vidím snad jen dva v pohodě. I když možná jen Sondera, kdo ví, jaké má Thalisid celkové úmysly. Doufám, že tohle zlo a méně zjevné zlo se bude v průběhu dílů vyvíjet a směřovat k nějakému rozuzlení.
A k té romantické lince... já bych to viděla na Anne :D

SBH
12.12.2021 5 z 5

Tahle série mě vážně baví. Když jsem zjistila, že vyšel další díl, přečetla jsem si pro jistotu znovu dva předchozí, abych se neztrácela v ději a postavách. Zjevně se vyplatilo.
Pro mě největším plusem zůstává neochvějný sympaťák Alex, který raději chytračí, než bojuje a jehož morální kvality představují jediný pevný bod v prohnilém světě britských (nebo Zeměplošských?) mágů. Zatímco na straně záporáků stojí všichni temní mágové a naprostá většina těch světlých, do Alexovy partičky přibývají další zajímaví týpkové (ach, Hvězdná Brízo, kde jsi? čekala jsem tě). Prostě postavy a charaktery na jedničku.
Pak další plus za domyšlené zápletky a neskřípající souvislosti komplikovaného děje. Tohle si prostě jednoznačně užívám, pro mě je to důležitější než bombasticky vystavěný svět. Jakože tady by se daly najít mouchy – na jednu stranu se příběh odehrává jakoby v současných kulisách, ale pro epochální magické události si autor nedokázal najít patřičné ekvivalenty ve skutečných dějinách. Nicméně odpouštím mu.
Na zápletku s domem skrz naskrz prorostlým čirým zlem jsem v poslední době natrefila podruhé (viz Mexická gotika), ale ani trošku mi to nevadilo, byť vlastně pointa byla identická. Nicméně v této verzi čtenář nemohl (ani nechtěl) očekávat nějaké intimní hrůzyplné zápolení či dokonce milostné vzplanutí, naopak magických rvaček, teleportací, hádek, břitkých replik a soubojů vůlí (či politických vlivů) si užil dosyta.
Nemám co vytknout, pro mě jednoznačně za pět. Jo, větší dávka vtípků by neuškodila, ale čo už. Čestné místo v knihovně, mém srdci a vřele doporučuji.

Matilla
18.09.2021

Upřímně jako oddechovka úžasný,jen pořád čekám na nějaký posun... Ale i tak se budu pokud Fantom print bude pokračovat v sérii těšit na další díl

Tuti
23.08.2021 4 z 5

Za mě dobré, autor si udržuje stále stejnou laťku!
Ale musím souhlasit, že by byl fajn nějaký posun... nějakou výraznější dějovou linku klidě na víc dílů a ne jen jednotlivá dobrodružství, kde s každým dílem přibyde k Alexovi někdo nový.
Je to jako když Rick Grimes sbírá přeživší zombie apokalypsy... a bojím se, že mě to za chvíli přestane bavit :(

Alena_S
14.06.2021

Hezky vymyšlené to je. Čtivé taky. Ale nemohlo by se to už někam posouvat? Právě jsem se musela podívat, o čem že byl minulý díl, a stejně jsem si nevzpomněla. Zatímco první díl byl psaný tak, aby lákal zjistit, co se stalo a bude dít dál, od druhého vidím jen nová dobrodružství postav, co v danou chvíli umí a neumí přesně to, co se hodí do scénáře, a jsou celkem zábavné, ale už si nejsem jistá, že to za ty peníze stačí.

Turante
12.06.2021 5 z 5

Opět super příběh v hlavní roli s Verusem, Lunou, Sonderem a dalšími. Moc se mi líbí, jak se příběh vyvíjí i super napětí a akce. Nedočkavě čekám na další díl, snad bude brzy :)

Ramiel
12.05.2021 4 z 5

Kniha mě bavila, co víc si přát. Na to, že jde již o třetí díl, tak i úroveň je pořád vysoká.

Jjezevec
06.05.2021 4 z 5

Není to špatné. Celkem pohodové čtení a skvělý závěr.
Snad to nakladatelství Fantom print vydrží, a dokončí celou sérii.

kokrokr
26.04.2021 4 z 5

O trochu slabší než předešlé díly. Ovšem, finále příběhu se opravdu povedlo. Tahle fantasy série se příjemně čte a je zábavná. Dávám tři a půl bodu a těším se na další pokračování.

Autorovy další knížky

Benedict Jacka
britská, 1980
2020  79%Předurčený
2020  85%Prokletý
2022  87%Vyvolený
2021  89%Zmizelí
2023  92%Skrytý