Zmizelá Šumava s Emilem pěšky

Zmizelá Šumava s Emilem pěšky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497613/bmid_zmizela-sumava-s-emilem-pesky-Ozt-497613.jpg 5 18 6

Jedinečný turistický průvodce vytrácející se šumavskou historií Okouzlila vás dokumentární série Zmizelá Šumava? Tak nazujte výletnické boty a vydejte se po stopách polozapomenutých šumavských příběhů! Vašimi průvodci budou režisér Jan Fischer a svérázný vypravěč Emil Kintzl. Jednotlivé trasy a příběhy doplňují současné i archivní fotografie, díky nimž můžete porovnávat, jak jednotlivé části Šumavy vypadaly dříve. Zmizelá místa šumavské historie svým způsobem stále existují a čekají jen na vás, až je objevíte.... celý text

Přidat komentář

zdenaR
14.09.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, poskytne spoustu in formací.

Péťa1950
30.06.2023 5 z 5

Pana Kintzla jsem znala od dětství. Šumavu měl prochozenou jako málokdo. Hledal v ní klid a bojoval za zpřístupnění krásných míst ostatním. V této publikaci zve čtenáře na méně známá místa. Vše je propojené s příběhem, který se k místu vztahuje. Fotografie vám ta místa přibližují a lákají k návštěvě. Cesty jsou podrobně popsány, tam kde není značení autoři popisují orientační znaky, abyste se neztratili, pokud se na popisovaná místa vydáte. Zkuste to, nebudete litovat. Bohužel je to poslední kniha pana Kintzla, vydání se už nedožil. Doporučuji nejen milovníkům Šumavy.


konicekbily
24.06.2023 5 z 5

Pozvánka na sedm toulek šumavskými lesy, loukami, kopci i rovinami - toulky jsou komentované známým starousedlíkem a obdivovatelem Šumavy. Komentáře obsahují minulost i současnost, jsou doplněné příběhy a vzpomínkami a v průvodci jsou současné i dobové fotografie a mnohá doporučení.

ArthasKarfa
28.08.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka pro všechny, kteří mají rádi Šumavu a rádi se toulají nejen těmi známými cestami, které navštěvuje hromada lidí. Emil Kintzl byl velmi inspirativní člověk, který představil zákoutí míst, kam kromě pár místních zabloudí jen málokdo. Šumava je krásná a čtení takových knížek třeba i v pražském metru, člověka upokojí a uklidní. Čest památce pana Kintzla.

Slávka 1970
01.08.2022 5 z 5

Mohu jen potvrdit a podtrhnout komentář pode mnou. Jsem na tom úplně stejně.

mira.l
27.07.2022 5 z 5

Poslední kniha, na které se úžasný znalec Šumavy Emil Kintzl podílel, by si zasloužila být víc než jen dvouvečerovou jednohubkou, ale prostě... přelouskal jsem ji za dva večery. Dalo mi to poslední sedmičku tipů na výlety, kterými nás stihl provést, a z nichž jistě nějaký použiju, a snad i v té Sušici na hřbitově se zastavím.
Sbohem a díky za všechny Zmizelé Šumavy, pane Kintzle!!

Štítky knihy

Šumava

Autoři knihy

Emil Kintzl
česká, 1934 - 2022
Jan Fischer
česká, 1960