Zloděj příběhů

Zloděj příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208726/mid_zlodej-pribehu-WBY-208726.jpg 3 41 10

Napínavý román s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením. Patrick Rush, novinář ze známého celostátního deníku National Star, chová od dětství ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s malým milovaným synem, který pro něj znamená všechno. Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v horrorovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka. Autor ke svému záměru využívá přechodů mezi světem snů, světem literatury a světem reálným. Čtenáře vede tam, kam potřebuje, aby celek vyzněl dokonale dramaticky. Poskytuje řadu stop, jejichž počet se ale až do konečného vyvrcholení nezužuje...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Killing Circle , 2008


více info...

Přidat komentář

veronika8887
11.10.2023 2 z 5

Příběh byl zajímavý , ale určité pasáže mi dělali problém. Nenadchla , ale neurazila. Chvílemi jsem nevěděla jestli ji dočíst. Knížka na jedno čtení.

ivca84
18.10.2019 5 z 5

zajimavy namet na premysleni kniha je rozdelena do ctyr casti a jeste ma otevreny konec


TheReader
29.07.2018 5 z 5

Ano, některé části byly možná zdlouhavé nebo zbytečně moc popisované, když si čtenář nakonec stejně dokreslí prostředí sám, ale i přesto rozhodně nelituji toho, že jsem knihu dočetl.
Patrick Rush se mi zalíbil svým tichým, trochu melancholickým charakterem, stejně tak jako jeho malý syn. Kniha má spousty nečekaných zvratů a chvil, kdy se člověk snaží pochopit, proč se takhle postava vlastně rozhodla.
Kroužek tvůrčího psaní je vykreslený opravdu realisticky a přehledně a když se teď otočím, s klidem přiznám, že jsem si čtení opravdu užil :)

trudoš
14.06.2018 3 z 5

Drobné zklamání, hlavně kvůli nejednoznačnému závěru. Zloděj příběhů se často tváří jako fantaskní, aby pak autor přišel s jakýmsi thrillerovým motivem, který by nebyl špatný, kdyby neměl tolik děr. Ono tu ale nefunguje víc věcí. Skvělý rozjezd je rychle utlumen návraty do minulosti, které zabírají bezmála polovinu románu, takže gradace bere za své. Přestože se zápletka točí kolem čtenářsky atraktivního kurzu tvůrčího psaní, ten vlastně nemá jiného významu, než převyprávět pár zajímavých historek a šlus. Informační hodnota nulová, zato spousta divných lidí. A když se pak Andrew Pyper konečně vrátil k hlavní lince, už mě nedokázal zvednout ze židle. Všechna ta nejistota co s čím jak souvisí, trvala na můj vkus příliš dlouho, přičemž odhad, že finále vysvětlí všechno jen z polovic, nabyl prorocké podoby. Atmosféra je vskutku mrazivá a děj sympaticky proměnlivý, jenže ta nerozhodnost, zda být hororem nebo detektivkou mi z toho nakonec udělala průměrné čtení s několika pěknými momenty.

CharlesWard
12.09.2017 3 z 5

Něco na pomezí hororu a románu. Vlastně už ani nevím, kdy mě naposledy nějaký horror tak chytil. Dokonce se k tomu všemu hodil, i přesně ten typ konce, na který si tu tolik lidí stěžuje. Já se tedy bavil.

Evik30
17.08.2015 2 z 5

Taková jednodušší detektivka, propojena prvky tajemna. Hrdina této knihy řešil zbytečně moc problémů a důležité věci pomíjel. Obal knížky zajímavý, ale kniha docela nudná, i když chvílema se to i celkem dalo.

Acquenta
09.06.2015 1 z 5

Měla jsem problém knihu dočíst. Chvílemi mi přišlo, že nemá hlavu ani patu. Tenhle žánr nemusím .

jasmína
17.04.2015 1 z 5

Bohužel se mi kniha nelíbila, četla jsem jen začátek, prostředek a konec,a i tak mám pocit, že to nevadí, rozhodně jsem čekala něco jiného.....

jithushka
02.02.2015 3 z 5

K této knize jsem se dostala jen díky tomu, že jsem ji vyhrála - do té doby jsem neměla sebemenší tušení, že vůbec existuje.
Během čtení jsem knihu odložila, nějak mě neodkázala přesvědčit o svých kvalitách. Následně, ze zvědavosti, byla kniha opět otevřena a dočtena. Čte se rychle, stránky ubíhají jedna za druhou, ale příběh mě prostě nedokázal přinutit k tomu, abych mu uvěřila. Přišel mi vyumělkovaný a místy přitažený za vlasy - a navíc -///SPOILER/// nesnáším otevřené konce...

mikika
08.09.2014 4 z 5

hodně zvláštní román, strašidelnej, u kterýho nevíte, jestli to je horor, nebo jen iluze. být trochu kratší, možná by si udržel tu nervózní atmosféru, ale hrdina se babral ve svých stále stejných problémech moc dlouho na to, aby to čtenář vydržel. vysoce zneklidňující, obzvlášť pro ty, kdo strašidelno moc nevyhledává...

Autorovy další knížky

Andrew Pyper
kanadská, 1968
2014  58%Démonolog
2014  64%Zloděj příběhů

Kniha Zloděj příběhů je v

Právě čtených3x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst38x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x