Zlatá kniha rozprávok Pavla Dobšinského

Zlatá kniha rozprávok Pavla Dobšinského
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123774/zlata-kniha-rozpravok-pavla-dobsinskeho-123774.jpg 5 16 16

Rozprávky Pavla Dobšinského s ilustráciami Ľudovíta Fullu obleteli svet. V preklade vyšli v 21 krajinách štyroch svetadielov. Zlatovláska, Popolvár, Zakliata krajina, Tri holúbky, svetská krása, Plavčík a Vratko, Šurienka a Atalienka, O dvanástich mesiačikoch a ďalšie – spolu vyše dvadsať rozprávok v darčekovom vydaní vychádza ako pripomenutie najslávnejšej knihy Mladých liet.... celý text

Přidat komentář

reign
22.02.2019 3 z 5

Mám rozporuplné pocity. Krásná práce - místo klasického přebalu s pofidérní životností velice povedená tvrdá vazba s imitací kůže a nádherné ilustrace Ľudovíta Fully na křídovém papíře doslova ožívají. Výtku mám ovšem k jejich množství - v porovnání s původním dvousvazkovým vydáním je jich podstatně méně, první z nich je navíc k pohádce Berona, která zde ale chybí. Nepochopil jsem taky velikost fontu hodícího se dokonale pro první čtení, což tyto pohádky ale rozhodně nejsou.

emptyRow
06.07.2012 4 z 5

Veľká vďaka patrí pánovi Pavlovi Dobšinskému za záchranu množstva krásnych príbehov o dobre a zle, ktoré pozbieral počas svojich potuliek po Slovensku.