Navždy buď mou vévodkyní

Navždy buď mou vévodkyní https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499589/bmid_navzdy-bud-mou-vevodkyni-YsZ-499589.jpg 4 96 20

Zkrocení vévodů série

1. díl

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné. Chce zvětšit svůj už tak značný majetek. Pověst bezcitného muže jej ale předchází a nová, slibná obchodní dohoda je v ohrožení. Genevieve Valeryová, ještě před nedávnem nadějná baletka, je nyní bez práce. Odmítla se totiž stát milenkou vlivného mecenáše. Náhodou však zachrání život právě Blackstoneovi, který v ní spatří svou „spásu“. Učiní jí nabídku, kterou nelze odmítnout. Stane se jeho falešnou snoubenkou výměnou za bohatství, které jí umožní začít znovu. Ale co když se objeví opravdové city?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Always Be My Duchess , 2022


více info...

Přidat komentář

ElikaS
07.02.2024 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala jen díky audioknize, jinak bych si jí asi nevybrala. Ne že by byla špatná, ale vyloženě průměrná - neurazí, nenadchne. Co mi přišlo zajímavé je, že ač mám ráda erotické romány, tak ty z minulosti vždy působí jako druh laciného porna. Ty dialogy jsou prostě daleko víc vtipné než vzrušující.

SBH
28.01.2024 1 z 5

(SPOILER) Takové utrpení jsem si nezasloužila. Jako jo, moc pěkná obálka. Pak nadšené ohlasy. Uvnitř bída a zmar.
Variace na Pretty woman mi naskakovala setrvale a na konci už lezla na nervy. Ještě ke všemu se k tomu autorka drze přiznává. Samozřejmě by to nevadilo, kdyby fungovaly ostatní složky, ale tady selhalo úplně všechno. Když už chtěla dotyčná psát příběh z viktoriánské Anglie, měla si aspoň něco málo nastudovat. Tím míněno přečíst, nikoli sledovat filmové romantické komedie z devadesátek. Postavy se chovaly nadmíru moderně, Néveiny přítelkyně připomínaly spíš soudobé influencerky než dámy z druhé půle devatenáctého století. O postelových taškařicích ústřední dvojice nemluvě.
Takže chování a pocity hrdinky, ač viktoriánské panny, odpovídaly spíše nadržené couře než čemu jinému. Setrvalé horko mezi stehny, tvrdé bradavky a citlivá nervová zakončení, uuuuh! Jakákoli láska se smrskla do upoceného chtíče. Navíc něco takového do této extrémně prudérní doby a místa vůbec nezapadá, ale to se opakuju.
Povinná součást anglosaské romantiky, Velké Nedorozumění, zde byla zdánlivě nahrazena něčím ještě strašlivějším, a to Velkým Sebeobelháváním, kdy se 300 stránek nedělo nic jiného kromě hrdinčina setrvalého vzdychání: „Ale on to nemyslí vážně, ne, ačkoli mi přestavěl ve vlastním baráku taneční sál na baletní studio, ale nemyslí to vážně, ne, ne, ne.“ Jenže jsem se spletla, Velké Nedorozumění mi bylo těsně před koncem naservírováno jako nechutný dezert stejně.
Ano, občas nastal vtipný moment a mohlo by to být pěkné čtivo, kdyby byly vynechány výše zmíněné záležitosti. Takto jsem měla značné potíže posledních pár stránek vůbec zvládnout. Lysander by se mohl rozkrájet, ale furt je za padoucha a chyby dělá jenom on, Néve je ztělesněním bezchybnosti a dokonalosti. Fujtajbl.
Tohle bylo skoro nad mé síly.


aljoska83
15.01.2024 4 z 5

Trošku "odstíny" trošku Pretty Woman. Ale dobře se četlo, skvělá oddechovka na zimní večer.

astra3
27.10.2023 5 z 5

Milá oddechová romantická kniha na dovolenou. Nerealistické, ale pěkné.

bezzink
20.10.2023 4 z 5

Pekne, moc pekne. Az na ten prepaleny zaver. Proto musim jednu hvezdu strhnout. Kazdopadne ale vse jiz bylo receno pode mnou. Je to ctive, vtipne, zhave. Eroticke sceny jsou vazne sexy, chemie a napeti by se dalo krajet.
Za me palec nahore a doporucuji.

MAU256
13.10.2023 5 z 5

Její smích zněl suše. Zavrtěla hlavou. "Všechno si koupit nemůžete, Vaše Milosti. Všechno není nahraditelné. Čím dřív to pochopíte, tím dřív vám dojde, proč by tohle nikdy nemohlo fungovat. To mezi námi."

Krásně čtivý romantický příběh - jak zde píše "biki" tisíckrát recyklovaná zápletka o falešném zasnoubení, ale napsaný tak, že jsem knihu nechtěla odložit. No, láska prostě dělá zázraky. Jsem ráda, že se mi knížka dostala do rukou.

Sančez
24.09.2023 5 z 5

Tohle bylo tak slastně opojné a nesmírně vzrušující. Hlavní postavy a příběh celkový mne naprosto pohltil a uchvátil. Užila jsem si každou stránku až do nádherného konce. Doufám že vyjdou další její knihy.

biki
12.09.2023 4 z 5

Nevábná obálka a k tomu zcela neznámá autorka - to mě dlouho odrazovalo, ale nakonec jsem i díky komentářům zde na DK podlehla a knihu zakoupila. Obsahem je tisíckrát recyklovaná zápletka o falešném zasnoubení a také další obvyklá klišé tohoto typu příběhů, jenže ono taky záleží na zpracování a nápadech, které by mohly příběh ozvláštnit a osvěžit. A v tomto případě se to autorce opravdu povedlo, k tomu nejlepšímu v žánru chybí jen malý kousek. Knihu jsem si opravdu užila.

V předchozích komentářích je příběh opakovaně přirovnáván k Pretty Women. Sice patřím k tomu naprostému minimu lidí, kteří dotyčný film neviděli (a ani po tom netoužím), ale chtě nechtě jakési ponětí o ději mám. Tudíž toto srovnání naprosto nechápu - hrdinka knihy Genevieve je aristokratka a tedy je Lysanderovi společensky rovna, což je diametrálně odlišné od postavení hrdinky filmu Vivian (jméno jsem si musela vygůglit). Aspoň jsem pak pochopila tu obálku.

padajicidvere
08.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Bohužel nesdílím místní nadšení pro věc.

Láska na první pohled, no spíš ji chtěl vidět hned nahou a nedal s tím pokoj.
Přezdívka Balvan byla dost výstižná, spíš jsem v ní ale viděla toho moulu, než srdce z kamene, chrliče.
Nápad s baletním prostředím byl skvělá věc, ale příběh je slabý a tak nijak zvlášť nevynikl.

Jejich sbližování je plné klišé a záhy nudné.
Hrdina má mít duševní poruchu. Na mě ale působí jako každý druhý šlechtic z podobných románů, např. Anthony Bridgerton atd.
N. je nemastná, neslaná hrdinka, kterou si každý zamiluje. Je vtipné, že tak dlouho si lpí na své cti, ale až s vévodou (se kterým to za to stojí) se dá hned ulovit.

Ketfl
29.08.2023 5 z 5

Tohle mě moc bavilo. Historická romance, sice trochu uvolněná a hodně nereálná na dřívější poměry, ale tu chemii mezi hlavními hrdiny a pikantní scénky jsem si fakt neskutečně užila. Bavil mě příběh i postavy - hlavní i vedlejší. Další díly si určitě nenechám ujít. Hodnotím 4,5/5

tyrkysoveknihy
27.08.2023 4 z 5

4,5

Tuhle historickou romantiku pro fandy Bridgertonových nebo třeba knih Evie Dunmore můžu s klidným srdcem doporučit dál. Navždy buď mou vévodkyní se mi tak líbilo, že jsem 277 stránek z 328 zhltla na jeden zátah . Jednoduše ideální (pernější) čtení na horkou letní noc, ale vlastně i tu podzimní upršenou, jelikož vás kniha rozesměje a klasický příběh o zchudlé hrdince a bohatém hrdinovi vás zahřeje u srdce a přiměje zase na chvilinku věřit na pohádky.

Lord Lysander Blackstone, přezdívaný Balvan/Stone Genevieve ´Nève´ Valeryová, si mě získali. Pomáhal tomu i dvojí úhel pohledu, ve třetí osobě. Některé čtenáře to může štvát, ale mě vlastně celkově baví (jo, může mi to drásat nervy, ale baví mě to) sledovat, jak k sobě oba postupně začínají chovat silné city, ale jeden druhému se snaží namluvit, že o nic nejde - mají přeci dohodu . Nève je skvělá, pokroková hrdinka s prořízlou pusou a bručounští zatvrzelí aristokraté se mi také (ještě) neomrzeli.

Podobnost s Pretty Woman (1990) mi tu nepřekážela, naopak mě moc bavila, protože ten film mám ráda . Však se tím sama autorka netají a další kniha v této sérii bude na motiv filmu Clueless/Praštěná holka/Bezmocná (1995). Bude o lady Vesper a vévodovi z Greydonu,. V originále vyjde v listopadu 2023 a snad se jí dočkáme časem i v překladu.

Na závěr chci zmínit, že při čtení knížky Navždy buď mou vévodkyní jsem si potvrdila jednu věc: historické romance v překladu číst můžu, ale ne ty takto peprné. Jakmile dojde na mokré otvory a štěrbinky tak od toho dávám ruce pryč. Navíc jsem občas jsem bohužel měla sem tam POCIT, jestli se dvojsmyslnost jejich slovník přestřelek (byť mě vážně moc bavili ) náhodou TROŠKU neztrácí v překladu.
Přečteno ve spolupráci s knihkupectvím Luxor a společností Euromedia.

Hatshepsut
20.08.2023 4 z 5

Určitě jeden z těch lepších romantických historických příběhů. I když je zde opět klasická zápletka bohatý vévoda versus chudá baletka. Vlastně nic nového pod sluncem, ale je to čtivé, erotické a má to potenciál pro další knihy této série. Ideální čtení na dovolenou. Tak se nechme překvapit, já si další díl určitě pořídím. :-)

Ka.Kubi
20.08.2023 5 z 5

Pretty woman v krinolíně! Příběh si zamilujete hned od první stránky i obě hlavní postavy. Balvana,který opravdu na začátku působí,že nemá žádné city a Néve baletka,která potřebuje peníze,aby pomohla své sestře... Přečteno za den čehož teď lituji,že jsem si příběh neužívala déle,ale doufejme v další díl z Klubu královen !

kristy.books
19.08.2023 5 z 5

Táto kniha ma zaujala už na prvý pohľad - obálkou, farbami i anotáciou a do jej čítania som sa púšťala s veľkými očakávaniami. Som rada, že som nakoniec nebola sklamaná a autorka mi dopriala príbeh, aký som čakala. Navždy buď mou vévodkyní bola najlepšia historická romanca, akú som za posledné týždne a mesiace prečítala. Páčilo sa mi, že bola (v rámci možností) napísaná "moderným" štýlom, vďaka čomu sa mi čítala ľahko a rýchlo.

Genevieve bola jednou z tých postáv, ktoré si ľahko dokážu získať priazeň ľudí vo svojom okolí - priateľská, odvážna, bystrá, tak správne drzá a alergická. Šírila okolo seba pozitívnu energiu, jednoducho si ju nešlo neobľúbiť. Páčilo sa mi na nej, že sa dokázala postaviť sama za seba a nedovolila ostatným, aby s ňou zametali. V Londýne si našla skvelé kamarátky, ktoré ju medzi seba hneď prijali, a keď sa ocitli spolu na jednom mieste, o zábavu naozaj nebola núdza. Všetky boli tak trochu "čísla" a neraz ma svojimi hláškami rozosmiali.

Lord Lysander bol ťažší oriešok. Tvrdá výchova jeho krutého otca z neho urobila chladného a tvrdého muža, ktorý potláčal akékoľvek emócie hlboko vo svojom vnútri. Potreboval viac času, aby dokázal spracovať i tie najbežnejšie veci a často mal problém nájsť tie správne slová na vyjadrenie svojich myšlienok. Otec mu veľkú časť života (najmä psychicky) ubližoval a to sa na ňom výrazne podpísalo. Na prvý pohľad teda pôsobil ako vojvoda, ktorý je ochotný ísť aj cez mŕtvoly a na nikoho nebrať ohľad. Postupne však začal Lysander odhaľovať aj svoju druhú, citlivejšiu, ľudskejšiu tvár a čím viac sme ho spoznávali, tým viac si ma získaval. Vo vnútri to bol čestný človek, ktorý sa staral o ľudí, ktorí mu boli blizki. Potreboval len niekoho, kto by mu rozumel, mal s ním trpezlivosť a ľúbil ho takého, akým bol.

Romantická linka bola skvelá. Genevieve a Lysander boli úplne odlišní, a práve preto to medzi nimi tak dobre fungovalo. Užívala som si, ako sa Néve postupne dostávala vojvodovi pod kožu i to, ako sa o ňu on staral a snažil sa ju potešiť. Néve bola pre Lysandera rovnocennou partnerkou a nenechala sa ním zastrašiť ako ostatní. Vojvoda potreboval presne niekoho takého, kto by mu do jeho temného života prinesol svetlo.

Dúfam, že sa dočkáme i prekladu ďalšej časti. V príbehu bolo viacero postáv, ktorých vlastne príbehy by som si rada prečítala.

Jenny46
15.08.2023 5 z 5

Lépe, jak Nada3314 bych to nenapsala...
Kouzelná historická romantika, kdy nechcete, aby příběh skončil. Nádherné ukončení letní dovolené se super čtivou knihou, doporučuji

nada3314
15.08.2023 5 z 5

Tohle bylo B O Ž S K É! Dokonalé pohlazení po duši. Moc jsem se těšila, až Vám to budu moc napsat :-)

Kniha, která mi udělala radost a hltala jsem jednu stránku za druhou. Pro milovnice Pretty Woman = povinnost :D Pretty Woman je můj nejoblíbenější romantický film ze všech, každý rok jej minimálně 2x musím vidět a to už spoustu let. Pokud jste někdy přemýšlely, jak by to bylo s Richardem a Vivian dál, tak tady se to dozvíte :-D (nadsázka).

Čtivost bych přirovnala k Bridgertonovým taková dokonalá moderní romantika/pohádka. Mezi hlavními hrdiny to neskutečně jiskří hned od začátku. Ta chemie byla skvělá, takhle si to přesně představuji. Parádní vtipný humor, který není vlezlý. Byla jsem zvědavá, jak to autorka pojme, aby to nebylo moc klišojidní, ale zvládla to dokonale a pokračování si s chutí přečtu. Jsem moc ráda, že mám další možnost volby, pokud budu mít chuť na historickou romantiku. Skvělý začátek nové série a já budu mezi prvními, kdo si ji na 100% pořídí. Už teď netrpělivě vyhlížím v zahraničí už vyšla :-)

Možná jsem moc nadšená, ale tuhle knihu budu toto léto doporučovat všem.

Zomy
10.08.2023 4 z 5

Báječná inteligentní historická romance s originálním typem hrdiny.
Lysander s Genevieve se skvěle doplňovali, jejich dialogy byly vtipné a chytré a chemie mezi nimi také fungovala, hlavně na začátku příběhu.
Jednu hvězdu ale musím strhnout za velkou podobnost s Pretty woman, to už bylo pro mě v závěru až rušivé.
Jednotlivé postavy ale nabízejí zajímavá pokračování, tak doufám, že se jich dočkáme.

Sarrah
02.08.2023 5 z 5

Za mě krásné pohodové čtení. A musím souhlasit s podobností s Pretty Woman.

Matri
29.07.2023 4 z 5

Veľmi veľmi príjemné čítanie, ktoré mi v určitých momentoch pripomenulo Pretty Woman v historickom šate. Hneď v úvode mi takmer zabehlo od smiechu nad tými dvojzmyselnými hláškami, ktoré sa objavujú v celej knihe. Néve je skvelá, ale aj tak si ma na plnej čiare o kúsok viac získal Balvan ;-)
Na to, že ide o historickú romancu (ktoré vo všeobecnosti nezachádzajú moc do detailov), musím pochváliť tie šteklivejšie scény. Páčilo sa mi, že sme nezostali pred dverami spálne ale autorka nás pozvala ďalej. Chémia medzi hlavnými hrdinmi bola skvelá.
Objavujú sa tu aj ďalšie veľmi perspektívne postavy (neviem teda či je kniha zamýšľana ako súčasť série), ktorých ďalší vývoj a vzťahy by určite stali za prečítanie. Ja by som si to určite prečítala!

Martule44
27.07.2023 5 z 5

Provokativní, lechtivý příběh, ve kterém se střetnou dvě horké hlavy, jež nakonec pohltí nejen vášeň, ale i láska.
Ideální čtení za letních nocí :-)

Štítky knihy

aristokracie, šlechta historické romance

Autorovy knížky

Amalie Howard
anglická
2023  81%Navždy buď mou vévodkyní

Kniha Navždy buď mou vévodkyní je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce99x
Chystám se číst113x
Chci si koupit30x
dalších seznamech6x