Životní cesta v zrcadle mýtů

Životní cesta v zrcadle mýtů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191940/bmid_zivotni-cesta-v-zrcadle-mytu-191940.jpg 4 7 2

Mytické příběhy jako inspirace pro život. Mýty, pověsti a nejrůznější tradované příběhy pomáhaly lidem odnepaměti porozumět tajemstvím vlastního života a osvětlit povahu lidství. Autorky do své knihy vybraly více než padesát příběhů z různých mytických tradic – greko-románské, židovské, egyptské, keltské, severské – a uspořádaly je do oddílů, z nichž každý se dotýká různých etap a témat v životě člověka. Každý příběh je volně převyprávěn a opatřen krátkým komentářem. Publikace: Životní cesta v zrcadle mýtů – Mytické příběhy – Liz Greene; Juliet Sharman Burke. Dopátrat se pravdy, té vlastní, „najít své místo ve vesmíru“, znamená pochopit: souvislosti, příčiny lidského jednání, sebe sama. Lidem k zdolání takového úkolu od nepaměti pomáhalo podobenství.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

The Mythic Journey , 1999


více info...

Přidat komentář

parxel
01.03.2016 5 z 5

V této knize autoři postupně prochází různé mýty a příběhy podle tématu, se kterým souvisí v lidském životě. Každý mýtus je vždy nejprve stručně převyprávěn a poté velmi lidsky a citlivě okomentován. I přes svůj útlý formát má kniha velmi široký záběr. Pokrývá témata od dětství, vztahu s rodiči až po dospívání, manželství, duchovní hledání a vyrovnávání se s vlastní smrtelností.

Knihu jsem četl již asi 3x a pokaždé jsem v ní našel příběh, který pro mne byl v danou chvíli aktuální a poskytl mi náhled a inspiraci pro život. Velmi se mi líbí celkové pojetí knihy a zejména způsob, jakým jsou jednotlivé příběhy komentovány.

Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších knih z oblasti psychologie. Jasných 5 hvězd.

jarmik
21.01.2014 5 z 5

Co se mi na této knize líbí? Kombinuje přehled o významných mýtech s psychologickými úvahami o správném životě. Dle mého výborný koncept.


Štítky knihy

mýty a legendy spiritualita inspirace

Autoři knihy

Liz Greene
americká, 1946
Juliet Sharman-Burke
britská, 1952

Kniha Životní cesta v zrcadle mýtů je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst11x
Chci si koupit8x