Život ve středověku

Život ve středověku https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155234/bmid_zivot-ve-stredoveku-fOm-155234.jpg 4 49 6

Spisovatel a historik přibližuje v encyklopedii úspěšné ediční řady OKO tentokrát středověk. Zasvěcenou, ale zároveň čtivou formou provází čtenáře po řemeslech, umění i vědách, životě středověkých měst i venkova, a pomáhá tak vytvořit si podrobnou a barvitou představu o období, které bývá někdy neprávem nazýváno „temným“.... celý text

Přidat komentář

Rolada88
dnes 5 z 5

Kniha má hezkou ilustraci u nějakých pojmu bych toužil více zajít do hloubky a zase některé mi tam přišli zbytečné ale i tak dobrý pomocník pro orientaci názvosloví středověku

Hobo
04.08.2019 5 z 5

Jeden z nejlepších lexikonů, jaké znám. Na nic si nehraje, je čtenářsky přístupný, v nutných případech jde do detailů. Prostě skvělá příručka.


Recycler
03.03.2018 5 z 5

Přiznám se, že mi tenhle abecedně řazený výkladový slovník zpočátku nevyhovoval. Jenomže nakonec se ukázalo, že se jedná o velmi dobře vyvedený lexikonek různých středověkých pojmů ... nelze než doporučit.

Petrstik
21.03.2017 5 z 5

Výborná stručná a srozumitelná encyklopedie.

Venezia
20.06.2014 5 z 5

Keby som o tejto knihe vedela skôr, nemusela som sa kedysi pri čítaní prvých Vondruškových kníh trápiť s pojmami ako purkrabí, šatlava, hampejz atď. :-) Toto vydanie mali predávať aj s lupou!

Laivae
06.04.2014

Jde o encyklopedii, která je plná základních pojmů, s nimiž se můžeme dnes běžně setkat, ať už při sledování historických filmů, návštěvě památek, čtení novin anebo studiu. Kniha, která se doma neztratí a když náhodou na nějaký termín narazíme, velmi rychle a snadno nám danou věc ozřejmí. Praktická kniha, která je vhodná do každé knihovny. Čte se dobře, texty nejsou komplikované, nemáte při čtení pocit blbce, nenudíte se dlouhým vysvětlováním, prostě bezva knížka.