Život v dodávce - Náš příběh

Život v dodávce - Náš příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454343/bmid_zivot-v-dodavce-nas-pribeh-8SQ-454343.jpg 4 53 17

Ke splnění snu nestačí jen snít, musíte se probudit a začít žít. Forest a Barbora opustili jistoty všedního života a začali žít své sny. Prodali většinu svého majetku, koupili starou dodávku, přestavěli ji na obytnou a vyrazili i se svým psem na roční cestu za dobrodružstvím napřič Evropou a severní Afrikou. Na cestě zažili mnoho bizarních situací, spali v písečné bouři, ubytovali v dodávce Tygra, pracovali v ráji na zemi na kozí farmě v Norsku, ale také uvízli v mrazivém Švédsku, kde se stali mechaniky-amatéry. Začtěte se do jejich příběhu.... celý text

Přidat komentář

Jirinamac
15.01.2024 5 z 5

Před pár lety jsem sledovala tuto mladou a sympatickou dvojici (vlastně trojici, zapomněla jsem na psíka) na YouTube a tak mě moc bavil jejich sepsaný život v knižní podobě. Moc pěkně zpracovaná kniha o cestování, ale i inspirace pro začátečníky nevázaného a dobrodružného života.

Marketplace
02.08.2022 4 z 5

Celkem pěkně popsaný život a rok cestování v dodávce. Některé názory však s autorem nesdílím, ale to už vystihla christine 1554. Pěkné fotky a dobré je také vědět, že avokádo může psům hodně ublížit...


Knihomolová
18.04.2022 4 z 5

Moc hezky sepsaná výpověď o životě "on the road". Knihu jsem začala číst od konce, tedy od kapitoly, v níž autor popisuje přestavbu dodávky, což mne zajímalo nejvíc a vlastně i proto jsem si knihu koupila. Dnes ráno jsem se vrhla do čtení té nejpodstatnější části knihy. Slunce ještě nezapadlo a mám dočteno, což asi bez vysvětlování poukazuje na to, jak moc mne kniha chytla a nepustila. Bylo to krásné dobrodružství. Už docela dlouho se mi nestalo, že jsem knihou tzv. žila a byla mimo realitu. Speciálně část věnovaná putování po severní Evropě byla kouzelná. Co dodat... léto se blíží a jak jinak v sobě zase zažehnout cestovatelskou horečku než dobrou cestopisnou knihou.

christine1554
01.02.2022 3 z 5

Cestování po světě vlastnoručně přestavěnou dodávkou mne zaujalo. Tato sympatická dvojice prožívá život trošku jinačím způsobem a my se s ním tak můžeme seznámit skrze jejich příběh. Rovněž mě potěšily užitečné tipy a napínavé příběhy (kozenky pokus o sebevraždu atp.). Dle mého názoru ale autor často přeskakuje z jedné scenérie do druhé, což činí cestopis mělkým, čtenář má až pocit, že sleduje výčet, kde všude vlastně autor byl. Osobně bych uvítala méně detailů navštívených lokalit a vypustila bych otravné, kudrlinkové, popisy krajin (Tolkien patří do jiného žánru). Více bych se pohroužila do těch nejzajímavějších úseků, které činí příběh této dvojky jedinečným (např. kozí farma byla skvěle rozepsána, ale cestování po Španělsku nikoliv, nevzpomínám si na nic zajímavého).

Omezené mi přišly povýšené autorovy poznámky:
- Turisté cestující hromadně s agenturami jsou "úzce vymezení tvorové s nicotnými životy", aha, zatímco autor je nadevše povznesený, ne-li dokonce lepší než oni.
- V zemi XY lidé neokrádají stát, tak jako my Čechové - brilantně napsáno, raději dále nekomentuji.
- Lidé si kupují hromady nepotřebného zboží, ale autorovi stačí tak málo, důkazem nechť jsou jeho nákupy v popelnicích
...mohla bych pokračovat, ale pro představu stačí. Ano, autor poukázal na důležité problémy dnešního světa, ale narážky lze učinit o něco mazaněji, s troškou pokory nežli čirou povýšeností (že by autor přecijen nebyl tak uvědomělý a moudrý, za jakého se považuje?)

Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, zejména kvůli tipům na tento způsob cestování, ale ruku na srdce, autor se má ještě co zlepšovat, např. s knihami cestovatele Ladislava Zibury nelze srovnávat.

sBety
01.12.2021 5 z 5

Skvělá dvojka hipíků žije sen mnohých z nás o životě na cestách.

knihyKeMne
30.09.2021 5 z 5

Úžasný cestopis, nutnost pro každého, kdo podobný život zvažuje. Ukáže, co všechno může cestovatele v obytné dodávce po cestě potkat (a ne vždy to je příjemné), a je i plný praktických rad. Překvapilo mě, jak poutavě umí Forest psát (nevím proč, ale před přečtením jsem byla přesvědčená že to sepsala Bára). Pro mě bylo velmi poučné hlavně to, jak cestování snášel jejich pes, inu, každý si z toho může něco odnést :-)

Mickhesh
27.06.2021 4 z 5

Dobře napsaná kniha/cestopis, který ukazuje, že se nemusí cestovat jen po drahých hotelech, ale může to být pojato jako jeden velký trip, kdy nikdy nevíte co přinese zítřek. Na druhou stranu zažijete spoustu dobrodružství. 85% Rozhodně inspirace pro zaprděné lidi z paneláku :-D co znají jen cestu do kaufu a zpět. Rozhodně toho člověk k opravdovému šťastnému životu tolik nepotřebuje.

ChristineGilgun
25.06.2021 5 z 5

Skvělý čtení, ani chvilku jsem se nenudila a doufám, že až se zase někdy Forest, Bára a Samuel s Dodynkou vydají na další dobrodružství, přijde i další knížka :)
Děkuji za možnost si přečíst tenhle upřímný cestopis a už se těším, až si pořídím vlastní dodávku :)

essidaven
02.06.2021 4 z 5

Velmi příjemné čtení o roční cestě po (především) Evropě v dodávce. Lehce stravitelná forma a jazyk vyprávění. Pouze se z knihy zase tak moc nedozvíte o jednotlivých místech, jedná se spíše o popisy různých setkání s dalšími cestovateli a výjimečných situací typu nemocný pes, rozbité auto apod. Na druhou stranu při čtení dostanete chuť sbalit auto a také vyrazit do světa.

bagel
04.05.2021 4 z 5

Zajímavé a inspirativní čtení o tom, jak lze cestovat i pracovat. Jen bych uvítala podrobnější mapu jejich cesty. A byla jsem ráda, že přidali i poslední kapitolu o tom, jak se vypadal Forestův a Bářin život po návratu.

Terezaazeret
25.04.2021 2 z 5

Čekala jsem asi víc praktických tipů, víc čtivého dobrodružství. Text mě nudil, ale jeho hlavní protagonisté jsou moc sympatičtí.

baru_h
02.04.2021 5 z 5

Dvojice, vlastně trojice cestovatelů - Barča, Forest a pes Samuel, je mi nesmírně sympatická. Začala jsem sledovat jejich putování v dodávce na jejich YT kanálu, poté na instagramu. Po vydání knihy, bylo pro mě jasným krokem vrhnout se i na jejich knižní zápisky z cest. A musím uznat, že jsem rozhodně nešlápla vedle. Kniha není pouhým záznamem typu "Vyjeli jsem z bodu A do bodu B, kde jsme přespali, ráno jeli dál a cestou viděli XYZ", ale příběhem se prolínají i různé myšlenky ohledně, dejme tomu, společnosti a jejího konzumního života, toho kam směřujeme anebo jak se odkláníme od přírody..
Rozhodně to bylo příjemné a oddychové čtení, které nalákalo k cestování, ale i přemýšlení (pokud je čtenář stejným myšlenkám otevřen).

popeluška
09.02.2021 5 z 5

Pěkně napsaná kniha, četla se jedním dechem. Zajímavě popsaný život na čtyřech kolech :-)

Barushenka
19.01.2021 5 z 5

Knížka o svobodném cestování, která se čte jedním dechem. Člověk se u toho nasměje i navzteká...je mu líto, že příběh končí a sám má chuť se sbalit a vypadnout do přírody, do jiné země, kultury...a to je za mě super!

j287
15.12.2020 5 z 5

Zajimavá dobrodružná kniha s nevšedními zážitky, co by chtěl mít na svém bucket listu asi každý.. Mimo jiné, se čtenář na konci dozví rady a tipy, jak si sám sestavit obytnou dodávku i s fotografiemi. Nejvíce mě zasáhl příběh "kozenky" se zlomenou nohou, kterou Forest zachránil a takových příběhů ze života je v knize spousta. Určitě stojí za přečtení.

kedronka
06.11.2020 5 z 5

Krásné čtení o nevšedním cestování

pepe666
29.10.2020

Už se moc těším, až ji dostanu pod smrk ;)

Štítky knihy

cestování

Autorovy knížky

2020  87%Život v dodávce - Náš příběh

Kniha Život v dodávce - Náš příběh je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst34x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x