Živá voda z Turzovky

Živá voda z Turzovky https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109424/ziva-voda-z-turzovky.png 4 4 4

Rozhovory s Pannou Marií. 19. října 2008 byla vyhlášena hora Živčáková (v katastru obce Turzovka na Slovensku) za mariánské poutní místo a místo modlitby. Stalo se tak v roce 50. výročí zjevení Panny Marie lesnímu dělníkovi M. Lašútovi. Pro svou věrnost turzovskému zjevení byl jiný muž, pražský inženýr Karel Židlický, omilostněn mimořádnou schopností – rozmlouvat s Matkou Boží. Počátek vzájemných rozhovorů je možné sledovat přibližně od roku 1966. Na přímý pokyn Panny Marie je K. Židlický zaznamenával do svého deníku a později některé části zveřejnil (ve strojopisné podobě). V záznamech pokračoval až do roku 1988. U příležitosti zmíněného výročí vyšly vybrané Židlického rozhovory v knižní formě.... celý text

Přidat komentář

honajz
03.01.2022 2 z 5

Když tohle je těžké hodnotit. Pokud někdo není s Turzovkou a událostmi zde blíže obeznámen, asi mu knížka bude připadat značně nevěrohodná. Třeba tím, že i po ukončení zjevení Panna Maria s panem Židlickým nadále rozmlouvá, jedno, kde se on zrovna nachází, třeba ve vlaku. Spousta sděleni je obecného rázu, jaká si člověk přečte v kancionálu, pokud se začte do celé té úvodní části a nemá jej jenom pro písně ke mši. Některá jsou zase moc konkrétní (A pochval toho a tam toho, že to dělá dobře a bude odměněn.) a prostě mi to neštymuje. Ale pokud má někdo k Turzovce velmi, velmi blízký vztah, jistě ho kniha osloví zcela jinak a najde v ní něco, co já žel ne.

Marekh
11.06.2018 5 z 5

Na Turzovku se snažíme jezdit alespoň jednou do roka. Je tam nádherně - krásná příroda a klid. Vždy si vyzmeme prázdné láhve a načepujeme si vodu ze studánek, přineseme květiny, případně zapálíme svíčky. V malém krámku si vždy koupíme výborné oplatky, které jsou v různých příchutích.

Kniha je zařazena do kategorie náboženské literatury, takže je určena především pro čtenáře - věřící, kteří toto místo pravidelně navštěvují. Je určena pro čtenáře, kteří věří tomu, co je v knize napsáno, jinak by asi nemělo smysl knihu číst a pro čtenáře by to byla ztráta času.