Zítra už bylo

Zítra už bylo
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396757/bmid_zitra-uz-bylo-l3a-396757.jpg 4 17 17

Jak se podařilo světově proslulému houslistovi vjet do nepochopitelné časové chyby? Proč má líný obchodní manažer neodbytný dojem, že mu tajemný „kdosi“ krade život? Vyjde zoufalému zkrachovanci sázka na odepsaného outsidera? Poradí si obecní zastupitelé ze severočeské vesnice s bizarním usnesením Evropské unie? Tohle všechno a mnoho dalšího se dočtete v povídkové knížce, poskládané jako mozaika příběhů utkaných z přediva ironického humoru, napětí a tajemna. Autor nechává své neobyčejně obyčejné hrdiny bloudit labyrintem neočekávaných situací často až za hranicí normálna (kde jsou často konfrontováni zatraceně neodbytnými existenciálními úvahami), aby je přivedl do „bezpečného přístavu“ překvapivého až šokujícího rozuzlení. Příběhy jsou záměrně vyprávěny tak, aby se četly jedním dechem. Ať už na vyhřáté pláži při dovolené u moře nebo doma v teple, v pohodlí křesílka, po ruce s doutníkem a sklenkou dobrého nápoje.... celý text

Přidat komentář

kopeceli
05.08.2023 4 z 5

Žánr thriller u těchto povídek nesedí. Obsahují prvky tajemna, ale takové běžné, které se každému občas přihodí, alkoholikům ještě častěji.
Všechny povídky jsou velmi dobře napsané, motivy se opakují jen málo, kdo chce najít poučení, najde jej. Jsem náramně spokojená a doporučuji.

honza66
02.06.2020 4 z 5

Velmi dobrá kniha povídek, v mnohém velmi originální a dobře vypointovaná. Ne že by každá povídka byla na Nobelovku, ale třeba příběh vojáků z bitvy u Hradce z roku 1866 a jejich dnešních potomků byl výborný a když ne na Nobelovku, tak alespoň na nějakou domácí cenu pro povídkáře by aspirovat mohl :-)


soupik2012
13.03.2020 4 z 5

Povídky příliš nevyhledávám, protože je velice složité vytvořit správnou atmosféru na tak krátkém prostoru. Ale u této povídkové knihy mne zaujalo téma a tak jsem jí zkusila. No dopadlo to tak jak jsem očekávala. Když byla povídka dobrá, tak se mi zdála strašně krátká a naopak. Jednotlivé hodnocení:

Zítra už bylo 5
Říkejte mi pan Pilsner 5
Dezertér 5
Nicotná vypouklina 2
Poslední výstup na Klíč 3
To by se z toho člověk zjevil 4
Vsadil jsem na outsidera 5
Láska až na onen svět 3
Dokonale ukryté něco 2
Zloděj příběhů 4
Všechny dobré zprávy o fialovém cylindru 3

Audioknihu čte pan Libor Böhm. Je poznat, že se nejedná o školený hlas. Barva hlasu je příjemná, ale není vyhraná, vyčtená. Také je poznat, že nad načtením této knihy nedohlížel žádný režisér. Není to špatné, ale jsem již zvyklá na úplně jinou kvalitu audioknih.

jaroiva
05.03.2020 4 z 5

Povídkové knížky mi vycházejí většinou na 3 hvězdy. Některé povídky jsou lepší, jiné horší. Tady je víc těch lepších.
Ale musím uznat, že všechny povídky jsou dobře vypointované.
Nejvíc se mi líbily: Dezertér, Vsadil jsem na outsidera, Zítra už bylo a Říkejte mi pan Pilsner.
Nejdřív jsem měla dojem, že autor nemá rád, či dokonce pohrdá ženami. Pak jsem pochopila, že to asi je jeho styl humoru - takový pohrdlivý. Bylo mi to nepříjemné. Úplně mi nesedí ani lehce vulgárně laděný "chlapský" jazyk. Chtěla jsem si v budoucnu přečíst i autorův "román pro muže" Poblíž nebe, ale teď nevím, jestli by mi to nesebralo zbytky iluzí o mužích.

Líbilo se mi, jak byla zpracovaná audiokniha. Pominu-li pro mě nepříjemný humor autora, byl to příjemný poslech. Takže doporučuji raději poslouchat než číst.

iceVS
07.12.2019 5 z 5

Podobné povídky jsem milovala, když mi bylo sedmnáct. Netušila jsem, že mě budou bavit i teď. Ale bylo to prima odpočinkové čtení na sobotní šedé odpoledne. A musím říct, že mě příjemně překvapilo, že tahle povídková kniha měla nejen tajuplnou atmosféru, ale i hlavu a patu. Moc hezky se to četlo :-)

DoktorAntonio
01.08.2019 4 z 5

Moc zajímavá kniha. Tolik vtipné ironie a laskavého cynismu na malém prostoru jsem ještě nezažil. Ale není to jenom legrace. Zatraceně snadno to umí vlézt pod kůži a dloubat do duše ...

tannasja
22.03.2019 4 z 5

Teda fakt zvláštní čtení. Občas jsem měla problém pochopit, co chce autor sdělit, ale pak se to vždycky nějak vylouplo. Některé pointy byly lehce předvídatelné, ale z jiných jsem byla vyvalená. Nedokážu posoudit, jestli to je velká literatura nebo velká mystifikace, ale náramně pěkně se to čte. A člověk se taky má nad čím zamyslet, což je další plus.

CleoXandra
07.02.2019 4 z 5

Tahle kniha mě překvapila i zaujala zároveň. Více jsem se o tom rozepsala v recenzi ...

HenryOsmý
06.02.2019 5 z 5

Povídky nejsou zrovna moje parketa, ovšem občas po nich taky rád sáhnu. A tyhle mě fakt zarazily. V dobrém slova smyslu. Byť ne všemu jsem rozuměl, vše na mě působilo. A nedalo se na to nemyslet ...

Zuck01
01.02.2019 5 z 5

Originální, svižná, pestrá… Tahle knížka mi připomíná známý citát z Forresta Gumpa: „My mom always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.“. Jde o povídky žánrově tak rozmanité, že každá z nich překvapí. Vtipné, tajemné, znepokojivé i provokující…. ani na chvíli nenudí. (Jako dobrá bonboniéra, kde každý kousek vám chutná :-))
Vůbec by nebylo špatné načíst je jako audioknihu!

SugarDolly
17.01.2019 5 z 5

Tahle knížka mě moc překvapila, protože jsem od ní fakt nic nečekala. Dostalo se mi to do ruky náhodou. Začetla jsem se do toho na první našlápnutí a nešlo se odtrhnout. Vtipné, originální, s nečekaným rozuzlením zápletek jednotlivých příběhů. Zajímavé byly i úvahy na spirituální témata.

mirekvostry
08.12.2018 5 z 5

Zítra už bylo je sbírka poutavě napsaných povídek s neobyčejnými zápletkami. Autor je mistr dialogů, díky kterým jste vtaženi do příběhu a osobně ho prožíváte. Napětí, záhady, občas trochu tajemna. A nezbytná dávka sympatického humoru. Nápady jsou někdy až absurdně neskutečné, jindy má čtenář pocit, že se ponořil do události, která se opravdu stala a kterou mu autor kousek po kousku odhaluje až k nečekanému rozuzlení. Tahle kniha je přesně to, co si chcete přečíst po náročném dni nebo si tím zpříjemnit dovolenou.