Žil jsem mezi malomocnými

Žil jsem mezi malomocnými https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41232/mid_zil-jsem-mezi-malomocnymi-vZC-41232.jpg 4 54 9

Podtitul: Strhující svědectví o komunitě vyděděnců Lepra je choroba, která do dnešních dnů vzbuzuje mezi veřejností zděšení a odpor. Toto je pravdivý příběh novináře, který byl kvůli finančním podvodům odsouzen do vězení. Skončil v izolovaném areálu v Carville v Louisianě, kde se kromě trestanců nachází i poslední kolonie malomocných ve Spojených státech. Pacienti zde žijí odtrženi od vnějšího světa i od svých rodin, které mnohdy tají před okolím jejich existenci, aby i na nich neulpělo stigma děsivé nemoci. White, vynikající vypravěč a nositel řady novinářských ocenění, ve svém místy humorném a místy dojímavém vyprávění líčí neuvěřitelné zážitky v uzavřené komunitě vězňů, ošetřovatelů a pacientů, kde se jeho původní strach z nemocných postupně mění v porozumění, a dokonce přátelství. "Pozoruhodný příběh o mladém muži, který ztratil vše, co považoval za důležité, byl uvězněn na místě, které by vyděsilo i nejotrlejší, a nakonec zjistil, že cestku k vykoupení mu mohou ukázat právě ti nejobávanější vyděděnci společnosti." - John Grisham "Whiteův příběh, současně neskutečný i drsně naturalistický, vtipný i dojímavý, je fascinující a plný univerzálních ozvuků. Navíc je White skvělý spisovatel, schopný navodit atmosféru i osvětlit lidské srdce. Tato kniha určitě nezapadne." - Robert Olen Butler, nositel Pulitzerovy ceny... celý text

Literatura světová Zdraví
Vydáno: , Jota
Originální název:

In the Sanctuary of Outcasts , 2009


více info...

Přidat komentář

madem
21.05.2022 3 z 5

Knížku jsem dočetla před měsícem a už si nějak nevybavuji, jaká byla. Tak málo mě zaujala. Vím, že na začátku jsem nemohla přijít na chuť hlavnímu hrdinovi - novináři odsouzenému do vězení. V jeho vězení je jedna z posledních kolonií s malomocnými. A jedna moc milá paní tam je od svého dětství. Což byla tak nějak jediná věc, co mě zasáhla - celý život ve vězení, jen kvůli nemoci, kterou neovlivnila.

Susischwarz
02.08.2017 4 z 5

Zajímavé čtení o Hansenově chorobě i o životních hodnotách.


zupri
29.09.2016 3 z 5

Knihu jsem nedocetla. Prijde mi to zdlouhave a stale stejne.

sandokan46
07.04.2015 4 z 5

Krásný příběh sebepoznávání ve smutném prostředí, ale možná právě proto je to mnohem silnější. Při čtení jsem mnohokrát měl chuť podívat se do podobného zařízení.

Siraelxy
29.03.2014 4 z 5

Pravdivý příběh o nalezení sama sebe v místě, kde většinou nelze najít vůbec nic. O lidské moudrosti, vnitřní kráse a o tom, že důležité je se nevzdávat.

Juicyk
04.03.2014 5 z 5

Kniha mě zaujala napřed obálkou, pak názvem a když jsem si přečetla anotaci, věděla jsem, že to nebude jen tak nějaká obyčejná kniha, kterou přečtu a za chvíli na ní zapomenu. A je tomu tak.
Nečekejte nějaký strhující příběh plný zvratů, o to tu nejde.
Je to pomalu plynoucí příběh člověka, který se dostane na místo, o kterém by si nikdo nemyslel, že na něj bude mít pozitivní vliv.
Teprve setkáním s "vyděděnci" a jejich životními příběhy si totiž uvědomí ty pravé hodnoty života.
....Opravdu moc hezká kniha s upřímným poselstvím....

Stromy
15.11.2013

Nádherná kniha, citlivá, plná lásky a nečekaných životních poznání na samém dně života s následnými posuny až do těch největších láskyplných výšin lidských setkání..

valentýna
10.09.2013

Hezky napsaná kniha, je pravda, že až konfrontací se svou vlastní nemocí, či nemocí našich blízkých snadněji poznáme to co má v životě skutečnou hodnotu a žebříček hodnot se nám změní.

Barbanka
18.07.2013 5 z 5

Velmi čtivě napsaná kniha, která člověka donutí zamyslet se nad tím, jaké hodnoty jsou v životě opravdu důležité.....

Štítky knihy

lepra Louisiana

Autorovy knížky

Neil White
americká
2010  84%Žil jsem mezi malomocnými