Ženy s krátkými nehty

Ženy s krátkými nehty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47824/zeny-s-kratkymi-nehty-47824.jpg 3 16 4

Martin Lipavský je spisovatel, nakladatel a muzikant, který s ironickým úšklebkem ignoruje svůj střední věk i fakt, že jeho manželství s životní láskou Jolanou zkrachovalo. Na křtu jeho poslední knihy se však neplánovaně a nezávisle na sobě objeví tři velké ženy jeho života - nestárnoucí kráska Sabina, tvrdá a všeho schopná právnička Dagmar, která přihlíží křtu románu o dávném vztahu spisovatele k ní, a právě Jolana, jíž se zachtělo trochu si pohrát nejen s hrdinovým egem. Hrdinovi se ovšem pro změnu zachtělo všech tří, a tak rozjíždí kolotoč situací, které ho nakonec dovedou ke zjištění, proč mají některé ženy krátké nehty, jak málo pomáhá přidrzlá vtipnost, když vás pod krkem drží gorila kohosi velmi vlivného, a že si zmíněné krasavice vystačí i bez něj. On i tři grácie padají do slastné extáze i tváří k zemi, aby povstali k novým dobrodružstvím nejen růžového, ale i velmi temného rázu... A překvapivý závěr jako by obrátil naruby vaše představy o tom, jaký konec si zaslouží hrdina a jeho kočičí smečka.... celý text

Přidat komentář

Tauriela
10.06.2022 4 z 5

Kniha se ke mně dostala úplnou ,, náhodou". Musím říct, že jsem ji měla během jednoho dne přečtenou (psaní seminárek šlo stranou).
Zaprvé musím pochválit styl psaní, který mi skutečně seděl. Snětivý dokáže popsat věci malebně, poeticky a přitom na kůži.

K příběhu...
Zápletka je vymyšlena skvěle, jde se rovnou k věci- což se mi zamlouvalo.
Jolana a Sabina se mi jevily jako sympatické ženy (to jen obrázky na přebalu je svým způsobem hyzdily).
Dagmara mi od začátku pila krev, což zřejmě mělo být cílem.
Postrádala jsem ovšem sexuální pasáže, dle krátkých úryvků o úletu v parku by mohl být samotný akt velmi šťavnatý.
Také mohl Martin ,,obtáhnout" i tu Sabinu. Myslím, že za ta léta by si to i zasloužil....
Konec mě překvapil tím, že ženská zkrátka umí být mrcha.

Jedna věc z mého pohledu- kdyby Martin nedával ženám vše najevo, kdyby byl občas více lhostejný- ženské ego by tím utrpělo a bylo nalomeno. Možná by samy přilezly, ale to jistě nebylo cílem této knihy :)

Za mě pěkná četba

druzickaster
31.05.2018 3 z 5

Kniha není špatná, ale děj i samotná zápletka je krapet plytká. Tak nějak jsem tušil jak to celé dopadne a celou dobu jsem si říkal, neee to bude jistě nějaká zdrcující konspirace, takový kotrmelec, že budu sedět s otevřenou ústicí a budu se divit,..... tak bohužel, tohle se opravdu nekonalo.


Gabika9
02.02.2018 1 z 5

Z četby knihy mám smíšené pocity. Četla se relativně dobře, ale dějově mi přišla dost slabá a konec mě sklamal úplně. Měla jsem ji přečtenou tak rychle asi jen proto, že jsem to už chtěla mít za sebou...

Boboking
17.02.2011 5 z 5

Román „Ženy s krátkými nehty“ je další, dle krátké autobiografie v knize, už sedmý zářez autora na spisovatelské pažbě. Sám jsem zatím četl jeho povídkovou knihu „Dopisy v nevratných lahvích, 2009“, která vyzařovala autorovým humorem, mnohdy lehce peprným, a jistým nadhledem pro současnou společnost. Jasným základním tématem jeho knih jsou vztahy, lásky, sex atd. Ano, nic tak nehýbe světem jako přírodou podporovaná sexuální přitažlivost druhého pohlaví. A není se co divit, sám autor to na svém webu vtipně přiznává výrokem „…Zejména vzhledem k tomu, že produkce dětí mě moc baví a duo bych chtěl časem rozšířit...“ Když se začtete do anotací jeho knih, zjistíte, že autor asi rád popisuje jisté autobiografické zkušenosti. Hrdina je často hudebník, v nejlepších letech, a hlavní hrdina tohoto románu Martin dokonce vlastní malé nakladatelství a sám píše. Prostě jako by Pepsonu z oka vypadl. Jen možná ty milostné a rodinné vztahy jsou více fiktivní, aspoň ve srovnání s jeho webovým životopisem na www.pepson.cz.
Hlavním hrdinou je Martin Lipavský, udržovaný muž v nejlepších chlapských letech, který už poznal všechny krásy života - svatba, rozvod, peníze, chudoba, kupa sexu, i erotická abstinence. Od mládí hraje, ale Anděla nikdy nezíská, a v současnosti se živí jako spisovatel a nakladatel, který je rád za každou prodanou knížku. Děj knihy začíná při křtu jeho dalšího „bestselleru“, při kterém se neuvěřitelnou shodou náhod potká s třemi ženami svého života. Se svou bývalou manželkou Jolanou, sexuální bohyní, krásnou Sabinou, mírně zakřiknutou, ale kráskou plnou nadějí, a pak s Dagmar, ženou přímo vamp, právničkou z high society. Z každou z těchto krásek měl v mladších letech erotická dobrodružství. Proto se po dlouhé abstinenci rozhodne, že osud mu tím určitě naznačuje cestu k radostem pozemským. Ale náš už kapánek stárnoucí pražský Don Juan je spíše jen hračkou v rukách svých bohyň. Pod příslibem povyražení, i možná déletrvajících vztahů, se Martin zamotává do podivné hry na podnikání, kterým se rozhodnou některé z jeho milých zbohatnout. A jako každý samec vidící možnost užití si nádherných oblin a jiných zákoutí ženského těla, se slepě propadá do stále většího průšvihu.
Autorův vypravěčský talent je nepopiratelný. Vše vypráví s humorným nadhledem, používá rád moderní řeč plnou slangu a novotvarů, texty píše v esemeskách i se smajlíky. I choulostivé scény nakonec píše s takovou jazykovou fantazií, že každý se začervená, ale přitom je to ještě v mezích slušnosti.
Josef Pepson Snětivý jakoby vyplňoval mezeru na trhu, kde máme romány pro ženy (všechny ty Monyové a Obermannové), ale kde romány pro muže … vlastně v tomto smyslu nejsou!
Jak říká slavný český cimrmanolog Miloň Čepelka na přebalu knihy: „Určitě vám ale budou Ženy s krátkými nehty potěšením. Inteligentní a vtipná četba.“
V nakladatelství Čas vyšlo v roce 2010.