Zeměpisná šířka nula

Zeměpisná šířka nula https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12386/bmid_zemepisna-sirka-nula-YVh-12386.jpg 4 71 23

Luxusní zámořský parník zachrání u pobřeží Jávy mladou ženu Candy ve zbědovaném stavu. Ta po zotavení vypráví svým zachráncům příběh, který prožila spolu s účastníky mezinárodní ekologické výpravy. Jedenáctičlenná skupina ochránců přírody ztroskotá se vzducholodí v tropické džungli a rázem se z civilizovaných lidí stávají primitivové...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Olympia
Originální název:

Latitude Zero , 1997


více info...

Přidat komentář

KnihoSny
29.06.2023 5 z 5

tahleta kniha byla dobra:) bavila mě fandila jsem Candy ...

zandu
22.10.2021 5 z 5

Tohle je hodně dobrá kniha. Četla jsem již několikrát v průběhu let a určitě si ji za čas přečtu zas.


Mindy
17.09.2021 5 z 5

Skvělá knížka. Žádná hluchá místa, napětí po celou dobu, výborně se četla. Jediné, co bych snad vytkla, je nesmrtelnost jedné osoby. Autor ho prostě nechtěl nechat zemřít. I když zrovna toho by mi bylo ze všech zúčastněných nejmíň líto.

alenkacermi
04.06.2021 5 z 5

To bylo tak dobrý! Doporučuji!

INCOGNITOREADER
11.04.2021 4 z 5

Skupina ochránců přírody je násilně vržena přímo do středu toho co chtějí chránit.
Bouře zastihne jejich vzducholoď nad mořem a oni ztroskotají na pustém ostrově.
I když jsou v moderní době, tak veškeré vybavení je ztraceno a jakákoliv technika, která by je z ostrova mohla dostat je zničena.
Začíná boj o přežití nejen s živly, predátory, piráty, ale hlavně mezi trosečníky.
Napadlo vás co se stane když militantní skupina veganů a ochránců přírody ztroskotá v divočině se skupinou lidí, kteří klidně půjdou lovit, aby přežili?
Kam až jsou lidé ochotni zajít , aby přežili?
A co když uděláte všechno a přežijete? Budete schopni se svým svědomím dál žít?

Prateri
17.02.2021 5 z 5

Zeměpisná šířka nula - nevěřili byste, jakou práci mi ji dalo objevit. V knihkupectví ani náhodou, v knihovnách na druhém konci republiky, nakonec tato "Šířka" se nacházela v antikvariátu v Brně. Teď je moje a s ní dalších pět knížek :-)).
Skvělé, skvělé čtení! Ztroskotat na ostrově - co můžete tak asi zachránit? Jediné co máte jisté, je charakter trosečníků, a i ten může v kritických podmínkách podléhat zkáze. Jedenáct lidí má co dělat, aby přežilo, dočkalo se záchrany. Jaké jsou jejich šance? Moc se mi to líbilo. Doporučuji všem čtenářům-trosečníkům.

Limetkasknihou
18.10.2020 5 z 5

Za mě musím říct dobré čtení moc doporučuji????

a.k
20.06.2020 5 z 5

Příběh pro všechny nadšence knih o trosečnících. Hned úvodní ztroskotání vzducholodi je pořádné drama. Přeživší skupina ekologické výpravy skončí odříznutá od civilizace a musí se vypořádat s přežitím v nehostinné tropické džungli. Teprve prozření, že záchrana nepřijde, mění chování jednotlivých členů skupiny a nepřátelskou nezůstává pouze příroda, ale i bezcharakterní jedinci.
Dobrodružný příběh s důrazem na chování lidí za vyhrocených okolností. Dobře se to četlo. Bavilo mě to.

hanzmb
02.05.2020 4 z 5

Velmi solidně napsaný thriller. Ale neřekl bych horor, jak je uvedeno v anotaci. Toho tajemna tam je pomálu a ještě jen v náznacích. Od 5* mě odradil až úplný závěr. Ten je sice nejprve perfektně vygradovaný, ale pak najednou zcela uříznutý, jak kdyby to autora najednou přestalo bavit.

alva1
02.05.2020 5 z 5

Tato kniha byla dobrá volba. Příběh o ztroskotancích běží vpřed rychle, stále se něco děje. Jde o boj o přežití s počasím, přírodou a jak jinak s člověkem.

Danago
22.04.2020 5 z 5

Jedenáctičlenná skupina ochránců přírody ztroskotá se vzducholodí na ostrově v tropické džungli.
Rázem se octnou na pustém ostrově u Sumatry s minimem vybavení, které se jim podaří zachránit . Jsou nuceni nějak přežít. Postavit se počasí , hladu , ale i dravým zvířatům a pirátům. Ukazují se charaktery lidí v ohrožení života. Pokud někdo přežije a dostane se zpátky do civilizace, jeho život už nikdy nebude jako dřív.

Boj o moc a ideály se postupně mění na boj o holé přežití .

Přečteno jedním dechem. Celou dobu má knížka spád a napětí až do poslední chvíle je plná nečekaných zvratů. Klidně doporučím všem , kterým se líbila kniha 15 minus. V jednu chvíli jsem si myslela, že autoři se navzájem inspirovali, ale naštěstí jsem brzy zjistila, že každá kniha je originál.

Crozz
06.11.2018 5 z 5

Naprosto luxusní thriller, perfektní vykreslení postav, má to spád, čte se samo, napínavý, zvraty atd.

hnusák
13.08.2018 4 z 5

Očekával jsem od této knihy více, to se přiznám. Leckteré scény někdy přitažené za pačesy, ale dovedu si představit, že v této krizové situaci se asi charakter lidí ukáže v tom pravém světle. A o tom vlastně kniha pojednávala.

RockMartina
18.07.2018 5 z 5

Syrový, drsný příběh aneb kterak se zfanatizovaní vegetariáni snažili udržet svoje přesvědčení na pustém ostrově. Nejhnusnější scéna pro mě zůstává ta s želvou (kdo četl, ví, o čem mluvím). Možná jediné, co bych vytkla, je občasné přitažení za vlasy (piráti podle mě nemuseli v knize už vůbec být).

Moudd
29.04.2018 5 z 5

Úžasná,napínavá kniha.Hodně čtivá.Přesvědčila i 3 teenagery z příbuzenstva,že některé knihy stojí za to přečíst.

bekule
29.09.2017 4 z 5

Hodně drsný příběh o tom co se stane s nesourodou skupinou lidí, která je po ztroskotání nucena bojovat o holý život na opuštěném ostrově. Není to žádná romantická Modrá laguna ale bezohledný boj jednotlivců o vlastní život. I když nakonec i ta romantika se tam objeví.

kaca82
01.03.2017 5 z 5

Knížky o ztroskotancích běžně vůbec nečtu, naposledy jsem četla snad před 25 lety robinsona, k téhle knížce jsem se dostala skrz čtenářskou výzvu a je to rozhodně jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout a když už jsem musela, nebyla jsem schopná se na nic soustředit, pořád se mi promítal v hlavě příběh z džungle a já se nemohla dočkat, až budu pokračovat. Dokonalé a napínavé od začátku až do konce.

martinasudová
21.12.2015 5 z 5

Moc se mi líbila...napínavé do poslední stránky!

ivakola
06.11.2015 4 z 5

Moc dobrá kniha. Doposud si pamatuji jak je z této knihy cítit ty rozporuplné myšlenky trosečníků. Je až překvapivé jak se v knize ukážou pravé povahy přeživších lidí když se setkají v tváří v tvář se zkutečností, že jsou uvězněni na sice moc krásném ale zapomenutém ostrově.

vakuloid
19.09.2014 4 z 5

Začátek pro mě trošku zdlouhavý, nicméně potom už jsem se od knihy nemohla odtrhnout, velmi zajímavé, napínavé....

Štítky knihy

boj o přežití trosečníci pralesy dobrodružství džungle dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Windsor Chorlton
britská, 1948
2000  89%Zeměpisná šířka nula
2004  70%Ledová zóna