Země bezpráví

Země bezpráví https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503842/bmid_zeme-bezpravi-qKB-503842.jpg 5 11 5

Canterbury, 1351. Exkomunikovaný rytíř Gerard Fox je bojem zocelený válečník, kterému byl neprávem odebrán rodný dům. Nyní putuje po Evropě a hledá obživu. Vybaven pouze svým mečem a lukem likviduje tyranské a nečestné muže v zemi, kterou stále sužuje černá smrt. Při svém pokračujícím křížovém tažení za spravedlností přichází Fox na pomoc lady Isabel, která prchá před svým brutálním snoubencem. Isabel mu však neřekla všechno. Střeží nesmírně cennou svatou relikvii. Takovou, pro kterou by mnozí muži zabíjeli.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Lawless Land , 2022


více info...

Přidat komentář

Kalina
15.04.2024 5 z 5

Skvělé napsaný historický román. Vše už bylo řečeno v předešlých komentářích a jenom bych se opakovala. Takže, vřele doporučuji k přečtení všem kdo mají rádi tento druh beletrie.

Elapheg
10.04.2024 5 z 5

Pro mne kniha, která má překrásnou obálku a stejně tak působivý děj. Byl to krásný historicko dobrodružný román a sourozencům Morrisonovým se opravdu povedlo sestavit poutavý příběh ze čtrnáctého století. Exkomunikovaný rytíř Gerard Fox putuje po Anglii a jeho cestu zkříží prchající lady Isabel, která utíka pryč od svého tyranského snoubence před snoubencovými vojáky. V této situaci zasáhne rytíř Gerard a cesty Isabel a Gerarda se spojí. Lady Isabel však svému zachránci neřekla vše a sice, že v jejím vlastnictví se nachází velmi cenná relikvie, která má nezměrnou cenu a pro kterou mnozí nebudou váhat zabíjet, aby tuto relikvii získali. Nebudu prozrazovat, jak to dopadne, jisté ale je, že tato relikvie nedá mnohým mocnářům spát a lady Isabel i Foxovi půjde o život. Proč byl Gerhard exkomunikován a byl mu neprávem odebrán majetek? A co tak cenného může lady Isabel skrývat? To se dozvíte, když si knihu přečtete. Vše je v knize nakonec vysvětleno. Kniha nabírá spád od prvních stránek, atmosféra čtrnáctého století na čtenáře dýchá, nechybí intriky, přátelství, boje o život, bezpráví, nenávist, mamon, ale také rodící se náklonnost a touha docílit spravedlnosti pro Isabel i pro Gerharda. Kniha je prvním dílem sourozenců Morrisonových a doufám, že se nám brzy naskytne překladu dalšího dílu, který bych si s chutí přečetl. Jednoznačně pět hvězd a doporučení. :-)


čef
25.03.2024 5 z 5

Čtrnácté století bylo, nejenom v době a místě stoleté války mezi Francií a Anglií, opravdu pro každého hodně těžké. Právo bylo v plenkách, rozhodovaly meče a sekery. Rytíři bojovali každou chvíli o život (např. u Kresčaku), chráníce ctnostné panny před zločinci v církvi i v šlechtických hradech. Zde navíc náš hrdina chránil i vzácnou relikvii. Tedy historický romantický příběh, který stojí za přečtení.

hana1039
11.02.2024 5 z 5

Historický román, který potěší fanoušky filmů i knih ze 14 století...při čtení jsem si představovala uličky,domy, nádvoří atd. které jsem viděla ve starších filmových verzích, například Tři mušketýři a jím podobným... a byla bych ráda,kdyby opravdu přibyly další díly...

nero 13
10.02.2024 5 z 5

Země bezpráví je dobrodružný román oděný do historického hávu, odehrávající se na začátku stoleté války, kde jediná reálná historická událost v této knize je bitva u Kresčaku, která se tím definitivně stala pro mne nejpopsanější bitvou.
Je to pro mně první kniha kterou napsali sourozenci, a na příběhu je znát jak mužský i ženský element vyprávěni, ale povedlo se jim to držet v rovnováze. Viděl jsem že existuje i druhý díl a rád si přečtu i pokračování.