Temnota kovaná v ohni

Temnota kovaná v ohni https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80181/temnota-kovana-v-ohn-80181.jpg 3 40 9

Železní elfové série

1. díl >

Konowa Rychlý Drak, bývalý velitel Imperiálních jednotek Železných elfů, považován za vraždu zrádného místokrále odsouzen a v nemilosti uvržen na místo, které nenáviděl snad nejvíce – do lesa. Po roce vyhnanství je však nečekaně povolán zpět do služby. Netuší, že na něj čeká doslova sebevražedná výprava za tajemnou Hvězdou, která zvěstuje návrat magie, jež na dlouhou dobu ze světa zmizela. Vojáci, které má Konowa k dispozici, nejsou zdaleka takoví, jaké by si přál a navíc musí plnit rozkazy neschopného prince, velitele celé výpravy. Ale nejhorší je, že jeho hlavním protivníkem v riskantní honbě za Hvězdou je obávaná Stínová vládkyně – legendární elfí čarodějnice… Temnota kovaná v ohni potěší každého fanouška akční, dobrodružné fantasy. Příběh Železného elfa Konowy je temný, jak slibuje název knihy samotné, ale mimořádně čtivý.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

A Darkness Forged in Fire , 2008


více info...

Přidat komentář

kalache
14.09.2022 3 z 5

...nebyl autor také důstojníkem v naší armádě?...

Luigi1
05.03.2022 4 z 5

Velice zajímavý děj a hrdina Konowa.


Zelený_Drak
25.11.2021 1 z 5

Možná je to tím, že tohle je letos už 3. série tohoto druhu vydaná FP, na kterou jsem narazila, ale nebavilo mě to. Temná vládkyně/čarodějka/elfka, magický artefakt, elfové spojení s přírodou, elfové odpojení od přírody, víc čarodějek, nemožný dědic, zneuznaný hlavní hrdina, trpaslík... no dobře trpaslík jako jediný za něco stál. Jinak to ničím nevybočuje z řady a ani to není tak úžasně napsané, aby mě to nutilo k otáčení stránek. Osud světa i hrdinů mi byl celou dobu úplně lhostejný a ani mě moc nebavilo sledovat, co se tam vlastně děje a jak to tedy má autor vymyšlené. Byl tam nějaký ožralý pelikán, autor se neobtěžuje s žádným "co, proč, jak" a vůbec... celé je to dost přeplácané.

Po pročtení recenzí na Good Reads jsem se rozhodla dál v sérii nepokračovat. Podle všeho se to nijak zvlášť nezlepší (konec je prý uspěchaný, nic moc se nevysvětlí a trpaslík je skutečně to jediné, co stojí za zmínku).

Alex.Barunka
12.12.2019 3 z 5

Tohle je příběh, který neurazí, ale také nenadchne. Béčková fantasy, která baví svým humorem, jednoduchostí, přímočarostí, ale také kupou bojů a hlavním hrdinou, který je neskutečným sympaťákem.

trudoš
29.10.2018 3 z 5

„Mám znovu zabít mrtvého elfa a najít mýtický magický artefakt. Ještě něco?“
Tak tu máme zase jednu z těch (ne)tradičních fantasy trilogií, která sice nejede podle klasických pravidel „my jsme ti hodní a támhleto ti špatní", ale jinak je u ní všechno při starém. Tím nechci říct, že by se Chris Evans nesnažil. Spousta věcí mu funguje, ať už jde o svět, postavy či zápletku. Jenže i tak jsem po chvilce zjistil, že mě vlastně nemá čím překvapit. A ani se o to nesnaží. Přestože je hlavní hrdina typickou černou ovcí, se kterou nikdo nechce nic mít, osud tomu chce, aby právě on byl tím, kdo bude stát mezi záchranou světa a propadem do chaosu. Což v praxi znamená vydat se na výpravu se svou jednotkou a spáchat hrdinský čin, jenž ostatní dopředu považují za jistou sebevraždu. No, jako bych otevřel další z mnoha cyklů ze světa Warhammeru, jen maličko osobitější, se zábavnějšími protagonisty (obzvláště trpaslík veterán a člověk nováček) a vůní střelného prachu. Ale jinak nic nového pod sluncem.

Andreanis
06.06.2017 4 z 5

Opravdu našlapané fantasy se vším všudy :D Od začátku do konce se kniha hemží elfy, trpaslíky, obludami a roztodivnými draky. Neustávající akce je zároveň kladem i negativem této knihy. Veškeré bojové scény jsou bravurně napsány, ale nemusely by být pomalu v každé kapitole. Kniha je proto docela snadno předvídatelná . Takže ano je to dobrá kniha, ale nesedne každému.

Svářeč
17.10.2015 3 z 5

Pohodová military fantasy se sympatickými hrdiny. Bohužel však mohla být mnohem lepší - samotný příběh dost skřípe, nejde ani tak o to, že by byl jednoduchý (co taky od podobné knihy čekat), spíše mi chvílemi přišel... jak to napsat... dost podivný a zmatený. Co je vlastně zač ta hvězda, kde se vzala? A podobných otázek mám víc. Možná se odpověď v knize skrývá, ale pokud jsem si toho v tak jednoduchém textu nevšimnul, taky to o něčem dost vypovídá (a rozhodně ne o mé všímavosti). Čímž se dostáváme k tomu, co říká Kostelník, totiž že - hlavně ze začátku - se autor dost zamotává v popisech, takže nějakou chvíli trvalo, než jsem se v tom světě zorientoval. Abych to shrnul, Temnota kovaná v ohni není špatná kniha, koneckonců mě celkem bavila, jen je v ní trochu poznat autorova nevypsanost. Zpracovat danou látku zkušenější autor, mohlo to dopadnout mnohem lépe.

Ignis
24.03.2013 4 z 5

Za mě spokojenost. Sympatické postavy a děj poměrně zajímavý.

Ereniss
15.11.2012 2 z 5

No já nevím, možná je to tím, že tento "military styl" není můj šálek kávy, nenadchlo mě to. Něco mi v tom příběhu chybělo, něco, co by mě vtáhlo do děje mnohem víc.

Štítky knihy

elfové

Autorovy další knížky

Christopher D. Evans
kanadská, 1951
2011  65%Temnota kovaná v ohni
2012  79%Světlo hořících stínů

Kniha Temnota kovaná v ohni je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce79x
Chystám se číst35x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x