Že mě nenajdeš! a další hrůzostrašné příběhy

Že mě nenajdeš! a další hrůzostrašné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472011/bmid_hra-na-schovavanou-a-dalsi-hruzostr-DM8-472011.jpg 4 28 5

Neradi se nudíte, ale zato se moc rádi bojíte? Pak je pro vás sbírka dvaceti hrůzostrašných příběhů jako dělaná! Přináší totiž pořádnou dávku napětí, děsu, ale i zábavy. Najdete v ní příšery všeho druhu, které vám zaručeně nedají spát, a strašidelné černobílé ilustrace, z nichž se vám bude tajit dech. Každý příběh je navíc vyprávěný tak trochu jinak – formou divadelní hry, básně, dopisů nebo třeba jako chatová konverzace. Při čtení vám bude jistojistě běhat mráz po zádech. Že máte pro strach uděláno? Co si takhle nějaký příběh přečíst s baterkou pod peřinou? Tak už se do toho pusťte, pokud tedy máte dost kuráže…... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Hide and Don't Seek: And Other Very Scary Stories , 2021


více info...

Přidat komentář

simca9342
18.08.2023 5 z 5

K povídkám všeobecně: strašidelné povídky pro mládež. Vraždy ve stylu Keplera tam nejsou , ale myslím, že každý najde to své.
Jednotlivý krátký příběh je psaný různou formou: ve verších, dopis z tábora anebo příběh končící jako legenda. Zahrajte si na schovku v kukuřičném poli, ubytujte se v letním táboře, kde se dějí divné věci nebo se staňte pomyslnými diváky u představení, při kterém tuhne krev v žilách.

Vhodné pro starší čtenáře na dobrou noc.

filispin
09.03.2023 3 z 5

Vydat knížku pro nejmladší čtenáře s hororovými příběhy je chvályhodný počin. Občas si zaslouží trochu postrašit. :) Být o hodně mladší, tak by mi obzvláště některé výjevy nedaly spát. Ale vzhledem k tomu, že patřím mezi stárnoucí mileniály a horor je mým nejoblíběnějším žánrem, mé nároky jsou trochu jinde. Střídání forem vyprávění mi nevadilo. To co bych knize vytknul je to, že většina příběhů je pouze načtrnutá a vůbec nikam nevedou. A nemyslím tím otevřené konce (ty mám u hororů rád) nebo vytvoření prostoru pro vlastní fantazii. Je to spíš o pocitu, že kdyby se takový příběh nezačal ani vyprávět, vůbec nic by se nestalo. Neviděl jsem prostě důvod, proč to bylo napsané. Z celé kolekce měly nějaké uspokojivé vyústění a skvělou strašidelnou atmosféru pouze tři povídky a to mi přijde málo. Speciální hvězdičku přidávám za parádní ilustrace, které byly často lepší než samotné příběhy. Rád jsem si to přečetl, ale pro mě už to asi není. Na příšery pod postelí si ale dám pozor i tak.


Ronnie68
16.10.2022 4 z 5

Kniha, která obsahuje 20 strašidelných příběhů... některé jsou vyloženě hlavně pro děti (poslední příběh Jestli) ... a jiné příběhy by byly dobré na vystrašení dospělých... kniha se mi líbila...

Betty96
10.08.2022 5 z 5

Příběhy jsou velmi pěkně napsané, dítě všemu porozumí, není potřeba nic vysvětlovat. Ale... při představě, že je mi 8let, tak po dočtení knihy už nikdy nevylezu z postele, a i ta je nebezpečná.

Varjohukka
29.07.2022 5 z 5

Skvělé hororové příběhy a básně pro děti a mládež. Na své si ale jistě přijdou i starší čtenáři, některé příběhy jsou opravdu povedené.